Luottokortti maksutapana nettikaupoissa. Edut ja haitat.

Luottokortti on hyväksytyin tapa maksaa nettikaupoissa. Lähes jokainen nettikauppa hyväksyy luottokorttimaksut. Suomalaisten keskuudessa luottokortti on toiseksi käytetyin (29%) nettiostosten maksutapa, verkkopankkitunnusten ollessa suosituin (39%) maksutapa. Tunnetuimmat luottokortit ovat Visa, MasterCard ja American Express.

Edut

luottokorttiSuurin etu luottokortilla maksettaessa on se, että epäonnistuneen kaupan riski on luottokorttiyhtiöllä. Suomen kuluttajansuojalain seitsemännen luvun 38. pykälän mukaan luottokortin myöntäjä on vastuussa myyjän tekemästä sopimusrikkomuksesta. Mikäli kauppias jättää tilauksen toimittamatta, eikä vastaa yhteydenottoihin on asiakkaalla oikeus hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä.

Haitat

Luottokortilla maksaminen verkossa on turvallista, kunhan sitä käytetään huolellisesti. Maalaisjärjen käyttäminen ja epämääräisten kauppiaiden välttäminen on hyvin suotavaa. Korttitietojen jouduttaessa vääriin käsiin, niiden väärinkäyttö on mahdollista.

Mikäli käyttämäsi nettikauppa kuulu Verified by Visa- tai MasterCard SecureCode -palvelun piiriin, on asiointi taatusti turvallista. Tämä todentamispalvelu todentaa kaupan molemmat osapuolet. Lisäksi luottokortilla netissä maksaessa pitää muistaa seuraavat seikat.

 • Osoite on muotoa https://
 • Selaimessa näkyy yhtenäinen lukon symboli.
 • Käytetään selaimen ja käyttöjärjestelmän uusimpia versioita.
 • Elä koskaan lähetä korin tietoja sähköpostilla
 • Tallenna tilausvahvistus ja kauppiaan mahdollinen kuittaus

Tilaaminen

Luottokortilla tilaaminen on helppoa. Tilauksen yhteydessä joudut antamaan nimesi ja yhteystietosi lisäksi luottokorttisi numeron (16 numeroa kortin etupuolella), voimassaolo ajan (expiry date kk/vv) ja cvc-koodin, eli kolme numeroa kortin kääntöpuolelta (kts. kuva alla).  Elä missään nimessä anna tilauksen yhteydessä tunnuslukuasi eli PIN koodia.

Luottokortin cvc koodi

Myyjä perii maksun luottokorttiyhtiöltä, joka veloittaa puolestaan sinua normaalissa luottokorttilaskussa. Jotkin kauppiaat tekevät veloituksen vasta saatuaan asiakkaalta kuittauksen tilauksen saapumisesta.


Share
Kategoria(t): Netistä ostaminen, Oppaat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Luottokortti maksutapana nettikaupoissa. Edut ja haitat.

 1. kare sanoo:

  vaarallinen sivusto

 2. Pentti Lahti sanoo:

  Olen kaksi visa-korttia joutunut sulkemaan maksettuani netissä jonkun tilauksen, joka oli ”ilmainen”, mutta postituskulujen peittämiseksi piti maksaa 1euro. Maksoin sen visalla ja kortilta alkoi mennä veloituksia, tai siis NETS laskutti minulta molemmilla kerroila noin sadan euron summan. Kysyttyäni NETSiltä mihin summat oli menneet, minulle kerrottiin niiden menneen jonkun seuralaispalvelun laskuihin. NETS kai sitten maksaa kaikki laskut, mitkä nimelleni tulevat, kun olen kerran erehtynyt maksamaan visalla netissä. En anna enää tunnuksia millekkään toimijalle( ei ollut kyse PIN-koodista).

Kommentointi on suljettu.