Kokemuksia Klarna lasku ja tili maksutavoista.

osamaksuKlarna on suosittu verkkomaksutapa, joka käytössä noin 15000 nettikaupassa. Klarna on erityisen suosittu varsinkin pohjoismasissa verkkokaupoissa. Käytännössä Klarna tarjoaa nettikaupoille laskutus sekä tilipalvelua. Klarna on perustettu Tukholmassa vuonna 2005 ja nykyisin se työllistää jo lähes 800 työntekijää.

Edut

Klarnan suosio on helppo ymmärtää nettikauppiaan näkökulmasta, koska se on palvelu, joka hoitaa laskutuksen ja luottopuolen kaupan puolesta. Näin kauppias pystyy keskittymään olennaiseen ja jättämään laskutuksen Klarnan huoleksi.

Klarna on hyödyllinen palvelu myös asiakkaalle. Lasku antaa kuluttajille mahdollisuuden maksaa tilatut tuotteet vasta niiden saapumisen jälkeen. Asiakkaan ei myöskään tarvitse antaa kauppiaalle arkaluonteisia tietoja, kuten luottokortin numeroa.

Klarna lasku

Klarna laskun maksuaika on 14 vuorokautta, tänä aikana asiakkaalla on myös kuluttajasuojalain mukainen palautusoikeus. Laskutusmaksu on 0 euroa per tilaus. Maksun myöhästyessä laskuun lisätään muistutusmaksu 5 euroa ja viivästyskorko 8 %.

Klarna osamaksu = Klarna tili

Lasku on mahdollista maksaa myös erissä osamaksulla. Tässä tapauksessa luodaan Klarna tili. Tilin hallinnointimaksu on 3,95 e/kk. Lisäksi tililtä maksetaan 22 % korko. Viivästyskorko on 11,5 % ja tilin perustamiskulut ovat ilmaiset. Maksumuistutus on sama 5 euroa kuten laskullakin. Tarkemmat tiliehdot löydät täältä.

Tilaaminen

Klarna laskulla tilaaminen on helppoa. Tilauksen lopuksi valitaan vain maksutavaksi Klarna lasku. Tässä vaiheessa tarkistetaan tilaajan luottokelpoisuus. Joissakin tapauksissa Klarna tarkistaa myös asiakkaan luottotiedot. Mikäli asiakkaan luottokelpoisuudessa on Klarnan mielestä ongelmia, voidaan maksun suorittamisen Klarnan kautta hylätä. Mikäli tilaus onnistuu, paperilasku saapuu asiakkaalle tilauksen mukana.

Kokemukset

Teimme kokeeksi yhden tilauksen Klarna laskulla CDON:sta  30.10.12. Klarnan lasku tuli kotiin paketin mukana. Maksoimme laskun eräpäivään mennssä. Mitään ylimääräisiä kuluja ei peritty.  Mikäli sinulla on kokemuksia Klarnasta, jaa ihmeessä kokemuksesi kommentit lomakkeen kautta.


Share
Kategoria(t): Netistä ostaminen, Oppaat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

44 vastausta kohteessa Kokemuksia Klarna lasku ja tili maksutavoista.

 1. anniina kotila sanoo:

  Klarna on verkkokauppiaalle sikäli kyseenalainen yhteistyökumppani, ettei se huomioi esimerkiksi mahdollisia tuotepalautuksia, vaan laskuttaa asiakasta palautuksista huolimatta. Verkkokaupassa palautuksia tulee väkisinkin, varsinkin jos tuote on asiakkaalle tuntematon. Itse jouduin mainitsemaan asiattomasta laskutuksesta Klarnalle kolmesti. He ilmoittivat minulle, ettei laskuja tarvitse maksaa, mutta kappas, en voinutkaan enää käyttää Klarnaa maksuvaihtoehtona seuraava kerran. Kun tiedustelin asiasta, he ilmoittivat, että saavat itse valita asiakkaansa ja voin käyttää jotain muuta maksutapaa. (maksu suoraan tililtäni, Visa). No tietenkään en tilaa mitään nettikaupasta ja maksa sitä heti, ellen tiedä, mitä tilaan ja saan. Tämän vuoksi kai Klarnan 14 päivän lasku on olemassa? Rahojen palautuminen tilille voi joskus viedä kaksikin viikkoa. Sen lisäksi ,että Klarna valitsee asiakkaansa, se vie nettikauppiailta mahdollisia asiakkaita. Nettikauppiaana miettisin kaksi kertaa, käyttääkö firmaa, joka karsii siltä asiakkaita vain sen vuoksi, ettei asiakas hoida niitä hommia, jotka kuuluvat Klarnan henkilökunnalle. Siis asiakastietojen ja laskutuksen pito ajan tasalla. Mahtaa olla hyvä rahasampo Klarnalle tuo turhasta laskuttaminen?

  • Marja sanoo:

   Loistava kommentti!

   Tiivistät hienosti Klarnan ongelmat!

   Itsekin olen saanut karhulaskuja jo aikaa sitten palautetuista Cdon tuotteista!

   Onnekseni vaadin aina Postista palautuksesta vastakuitin!

   Tyrmistyneenä kuuntelen Postin jonossa palauttajia,
   jotka iloisella äänellä helisyttävät ”en tarvitse kuittia!”

   No mites sitten suu pannaan, kun alkaa karhulaskua pukata!
   Ja niitä tulee!!!

   Esim. Cdon.com käsittelee palautuksia mm. Ahvenanmaalla ja paketit saattavat maata siellä viikkoja(!) ennen kuin palautus kirjataan!

   Tuona aika Klarna on lykännyt jo 2 maksumuistutusta kasvavilla kuluilla!

   Mietin vaan, miksi Cdon.com tahtoo maksaa Klarnalle turhasta karhuamisesta? Tuskin Klarna noita karhulaskujaan ilmaiseksi postittelee,
   vaikkei Postin vastakuitin esittävä tilaaja-asiakas niitä joudukaan maksamaan!

   Mutta joku maksaa!
   Ja lopulta jokainen asiakas hinnoissa!

   Klarnan ongelma: asiakaspalautuksista karhuaminen!

   • Klarna Oy sanoo:

    Hei Marja,

    Pahoittelen, jos olet vastaanottanut aiheettoman muistutuslaskun.
    Lähetämme muistutuslaskun jos laskusi on vielä avoimena eräpäivän jälkeen. Jos kuitenkin olet vastaanottanut muistutuslaskun, vaikka olet tuotteen palauttanut, toivoisin sinun olevan yhteydessä asiakaspalveluumme, niin voimme auttaa sinua laskusi kanssa. Meille voit soittaa numeroon 09-425 99 771 tai laittaa sähköpostia kotisivujemme kysymyslomakkeen kautta.
    Asiasta voit laittaa meille myös palautetta osoitteeseen palaute@klarna.fi

    Ystävällisin terveisin Klarnan asiakaspalvelu

 2. Kari Kutvonen sanoo:

  Tuo CDON ja Klarna on täyttä huijausta. Tilasin useamman tuotteen laskulla ja ensimmäinen lasku mikä tuli oli Klarnan lasku muistutusmaksuineen. Tilaus oli jaettu CDONin toimitusongelmien takia vielä muutamaan toimitukseen ja jokaisesta näistä oli lähetetty eri lasku muistutusmaksuineen. Ei tuo voi olla laillistakaan? Eli joku huijaus tuossa CDONin ja Klarnan laskutuksessa on kyseessä. Aika paljon samaan ongelmaan törmänneitäkin tuntuu netissä löytyvän.

  Pitkän jonotuksen jälkeen Klarna selvitti asian ja maksoin laskut ilman muistutuskuluja. Ihmetyttää vain, miksi asiakkaan pitää käyttää tuntitolkulla aikaansa CDONin töppäilyihin. Ei tarvitse sieltä enää tilailla.

 3. Vekku sanoo:

  Tervehdys,

  Itselläni on seuraavanlaisia kokemuksia Klarnan toiminnasta.

  – Laskut toimitetaan väärään osoitteeseen: Klarna käytti vanhaa osoitettani, ei osoitetta, jonka annoin verkkokauppiaalle.

  – Aiheeton laskutuslisä lisättiin uudelle kauppatamahtumalle toisesta verkkokaupasta: Klarna lisäsi CDON verkkokauppatapahtuman yhteydessä syntyneen väärään osoitteeseen lähetetyn 6€ aihettoman laskutuslisän uudelleen BABYTOWN kaupasta tehtyyn ostokseen.

  – Klarnatili kirjautuminen pääsääntöisesti ei vain toimi: Olen tehnyt tasan yhden ostoksen, jossa viitenumerolla pääsi tarkastamaan laskun ja normaalisti laskuihin pääsee käsiksi vasta asiakaspalvelun avustuksella.

  Tuotevaihdoissa Klarnaa ei ole tarvinnut kiusata, mutta hieman mietityttää kuluttajasuojan suoman palautusoikeuden käyttö ja rahojen palautukseen kulunut aika/raha kyseisen yrityksen kanssa. Itse olen alkanut välttämään Klarnan käyttöä ja jätän ostot tekemättä sellaisista verkkokaupoista kanssa, joilla muita maksuvaihtoehtoja ei ole, kuin Klarnan eri variaatioita.

 4. Klarna Oy sanoo:

  Hei Vekku,

  Tilatessasi Klarnan maksutavoilla, antamasi osoitteen tulee täsmätä väestörekisteriin ilmoitettuun osoitteeseen. Yksittäiset Klarna Laskut lähetämme tähän osoitteeseen. Klarna Tilin osoite ei päivity automaattisesti vaan osoitteenmuutoksessa tarvitsemme asiakkaan yhteydenoton.

  Tällä hetkellä kotisivuillamme voit tarkastella ainoastaan yksittäisiä Klarna Laskuja, valitettavasti Klarna Tiliä ei sivuiltamme vielä näe.

  Tuotteiden palautuksia ja vaihtoja koskien löydät yksityiskohtaiset ohjeet verkkokauppojen asiakaspalvelusta ja kotisivuilta. Mahdollisen rahanpalautuksen hoitaa Klarna.

  Kotisivuiltamme löydät vastauksen moniin laskuihin ja tilaukseen liittyviin kysymyksiin. Ellet löydä vastausta kotisivuiltamme, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

  Ystävällisin terveisin Klarnan asiakaspalvelu

  • Vekku sanoo:

   ”Tilatessasi Klarnan maksutavoilla, antamasi osoitteen tulee täsmätä väestörekisteriin ilmoitettuun osoitteeseen. Yksittäiset Klarna Laskut lähetämme tähän osoitteeseen. Klarna Tilin osoite ei päivity automaattisesti vaan osoitteenmuutoksessa tarvitsemme asiakkaan yhteydenoton.”

   Hyvä Klarnan anonyymi, kuka vatiaivo Klarnassa on keksinyt, että teidän oma päivittymätön asiakasrekisterinne on se laskujen ensisijainen lähetyskohde, eikä tuotteen myyvän verkkokaupan asiakasrekisteri? Verkkokaupalle antamani osoite kyllä täsmäsi väestörekisterin kanssa, mutta ongelma olikin siinä, että teidän laskunne menikin ei väestörekisteriosoitteeseen.

   ”Tuotteiden palautuksia ja vaihtoja koskien löydät yksityiskohtaiset ohjeet verkkokauppojen asiakaspalvelusta ja kotisivuilta. Mahdollisen rahanpalautuksen hoitaa Klarna.”

   Tämäkin on todellinen ongelma, koska tehän karhuatte vaikka verkkokauppa polkisi kuluttajan oikeuksia vai palautatteko te rahat kuluttajalle, jos kuluttajalautakunta niin vaatii?

   • Klarna Oy sanoo:

    Hei Vekku,

    Olethan aina meihin yhteydessä, jos sinulle on ongelmia laskusi kanssa. Autamme sinua mielellämme.

    Katsomme mielellämme myös tarkemmin viestissäsi mainitsemaasi laskun lähettämistä ja rahanpalautukseen liittyvää kysymystäsi.
    Tätä kautta on valitettavasti vaikea kertoa sinulle tarkemmin tietämättä tilanteen yksityiskohtia ja siten pyydänkin, että olisit meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteessa palaute@klarna.fi.

    Ystävällisin terveisin
    Klarnan asiakaspalvelu

    • Vekku sanoo:

     ”Olethan aina meihin yhteydessä, jos sinulle on ongelmia laskusi kanssa. Autamme sinua mielellämme.”

     Sähköisesti tehtyihin kyselyihin en koskaan teiltä ole saanut vastausta ja jonotus/pallottelu asiakaspalvelussanne puhelimella tulee helposti maksamaan saman, kuin tuo itselleni aiheutunut aiheeton 5€ laskutuslisä, josta kahden puhelinmaratonin reklamaation ja korjailujen jälkeen tösmätessäni siihen uudestaan. Päätin vain maksaa ja unohtaa teidät kokonaan, eli kannattaa panostaa niihin asiakkaisiin asiakassuhteen aikana, eikä sen jälkeen.

     ”Katsomme mielellämme myös tarkemmin viestissäsi mainitsemaasi laskun lähettämistä ja rahanpalautukseen liittyvää kysymystäsi.”

     Mielestäni tämä kiinnostaa kaikkia, eli jos verkkokauppa väittää hoitaneensa asiansa, mutta kuluttaja sanoo, että tuotetta ei ole tullut tai se on viallinen, niin palauttatteko rahat vai meneekö perintään?

     • Klarna sanoo:

      Hei Vekku,

      Ikävä kuulla, ettet ole saanut vastausta viesteihisi. Tämä ei suinkaan ole tavallinen toimintatapamme ja siksi onkin harmillista kuulla, jos näin on käynyt kohdallasi.
      Toivottavasti sinulla on mahdollisuus laittaa meille asiasta palautetta osoitteeseen palaute@klarna.fi.

      Tuotepalautuksissa ja -reklamaatioissa tulee aina olla yhteydessä verkkokauppaan. Mahdollista rahanpalautusta emme voi suorittaa ennen kuin verkkokauppa on asiasta tehnyt merkinnän laskullesi.
      Valitettavasti tuntematta tilannetta tarkemmin, emme voi kovinkaan yksityiskohtaisesti vastata kysymykseesi.
      Voimme halutessasi kuitenkin katsoa tapaustasi lähemmin, mutta siihen tarvitsemme sinun yhteydenoton yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

      Ystävällisin terveisin
      Klarnan asiakaspalvelu

 5. Osku sanoo:

  Jos hankkii korottoman osamaksutilin eli alle 24 kuukauden tilin, niin jos myöhästyy yhdestäkin lukuisista maksuista 8 päivää, osamaksu muutetaan pakosti korolliseksi 24 kuukauden tiliksi. Jolloinka jo seuraavassa laskussa on korkoa lisätty.

  • Tapsa sanoo:

   Minulle tuli maksuerä kaksinkertaisena lisättynä satojen prosenttien kuukausikorolla sekä 5€ muistutusmaksu, vaikka lasku myöhästyi vain yhden pankkipäivän. No se korjattiin, kun soitin, mutta tänään tulleessa maksuerässä on jälleen satojen prosenttiyksiköiden ylimääräistä Klarna-lisää.

 6. Klarna Oy sanoo:

  Hei Osku,

  Monet verkkokaupat tarjoavat Klarnan korottomia osamaksuja. Tililaskuillamme kerromme aina ehtojen mukaisesta vähimmäissummasta, joka tulee suorittaa eräpäivään mennessä.

  Koroton osamaksu muuttuu korolliseksi Klarnan perustiliksi, 1/24 maksuksi, jos maksusi ei täytä ehtojen mukaista summaa tai maksu suoritetaan vasta eräpäivän jälkeen.

  Kerromme mielellämme sinulle lisää Klarna Tilistä ja halutessasi voit olla meihin yhteydessä osoitteessa palaute@klarna.fi.

  Ystävällisin terveisin Klarnan asiakaspalvelu

 7. Jukka sanoo:

  Minulla klarna koittaa karhuta cdonin tilaamatta lähettämää tuotetta, jonka hyvää hyvyyttäni palautin cdon:lle, koska lain mukaan tilaamatonta tuotetta ei tarvitse palauttaa tai säilyttää. cdon asiakaspalvelun kanssa on mahdotonta toimia ja klarnan asiakaspalvelu lähettää erittäin uhkaavia sähköposteja. lähetin palautuksesta kuitin kuvan mutta eivät saaneet selvää, nyt tapaus luultavasti siirtyy poliisille laittomana laskutuksena.

  • Klarna Oy sanoo:

   Hei Jukka,

   Ikävä kuulla, että sinulla on ollut ongelmia laskutuksen kanssa.
   Auttaisin sinua mielelläni parhaani mukaan ja toivoisin sinun siten olevan yhteydessä sähköpostitse osoitteessa palaute@klarna.fi.

   Ystävällisin terveisin Klarnan asiakaspalvelu

 8. S sanoo:

  Klarna tilille ei tosiaan osoitetiedot muutu automaattisesti ja näin ollen myös itselle kävi niin, että perinnästä tuli kirje koska alkuperäistä laskua en ole ikinä saanut. Myöskään posti ei ollut jostakin syystä kääntänyt kyseistä laskua minulle uuteen osoitteeseeni, jossa kuitenkin olen jo asunut yli kaksi vuotta.

  Kummallista, että osoitetiedot päivittyvät melkein kaikkialle muualla paitsi Klarna tilille. Ja vielä soppaa hämmentää se, että peruslaskulla tilatessa, lasku kuitenkin löytää perille. No yhtä kokemusta rikkaanpana en enää Klarnan palveluita käytä.

  • Klarna Oy sanoo:

   Hei S,

   Pahoittelen, että sinulla on ollut huono kokemus Klarnasta.
   Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse tai puhelimitse, ellet ole vastaanottanut laskuasi.
   Klarna Tilille tarvitsemme aina asiakkaan yhteydenoton, jos osoitetietosi muuttuvat. Halutessasi voit lukea tästä ja muista Klarna Tiliin liittyvistä asioista voit lukea lisää kotisivuiltamme löytyvistä Klarna Tiliehdoista.

   Laitan kuitenkin asiasta mielelläni palautetta eteenpäin, jotta voimme katsoa asiaa tarkemmin ja kuinka voimme saada Klarna Tilille osoitetiedoille automaattisen päivityksen.

   Ystävällisin terveisin Klarnan asiakaspalvelu

 9. niklas sanoo:

  tilasimme taas vaimoni kanssa adlibriksestä kirjoja jotka tulivat nopeasi perille. tilatessa valitsimme lasku vaihtoehdon koska sitä olemme käyttäneet aikaisemminkin. kirjojen mukana tulleessa lähetyslistassa luki että adlibris lähettää laskun erikseen. mitään laskua ei kuitenkaan kuulunut eikä tuollaista muutaman kympin tilausta muutenkaan muista. seuraavaksi tuleekin klarnalta lasku muistutusmaksuineen. soitin heille ja sain selville että lasku lähtee automaattisesti asiakkaan sähköpostiin mutta että esim Hotmail tileissä lasku saattaa mennä roskapostiin. meille tulee yhdessä 100+ sähköpostia päivittäin joten roskaposti käydään usein läpi eikä sielä ole ollut mitään postia adlibrikseltä tai klarnalta. eli asiakkaan harteille jää muistaa tällaiset asiat ja paperilaskun sieltä saa sitten tuohon viiden euron lisähintaan. :-(

  ihmetyttää kovasti että ongelma on tiedossa klarnan asiakaspalvelussa mutta mitään tästä asiasta ei lue nettikaupan kotisivulla tuotetta ostaessa. adlibriksen muut mailit tulevat kyllä perille!!!

 10. Klarna sanoo:

  Hei Niklas,

  Ikävä kuulla, ettet vastaanottanut alkuperäistä laskuasi ja sait muistutuslaskun.

  Klarna Lasku lähetetään postitse, tuotteiden mukana tai sähköpostitse. Laskun lähetystapa vaihtelee verkkokaupoittain. Laskun lähetystavasta voit lukea lisää verkkokauppojen kotisivuilta. Jos lasku lähetetään sähköpostitse, on toki aina hyvä tarkistaa myös sähköpostisi roskakori.

  Ellet kuitenkaan ole vastaanottanut laskua, olet aina tervetullut ottamaan asiakaspalveluumme yhteyttä, lähetämme mielellämme kopion laskustasi. Laskusi voit ladata myös PDF tiedostona kotisivujemme Omat Sivut -palvelun kautta.

  Halutessasi voit laittaa meille asiasta palautetta osoitteeseen palaute@klarna.fi.

  Mukavaa syksyn jatkoa!
  Klarnan asiakaspalvelu

 11. Eetu sanoo:

  Vaimoni tilasi Adlibriksestä kirjan 24.9 ja maksoi Klarnan kautta heti maksutiedot saatuaan 27.9. Kirja tuli n. viikon sisällä, mutta Klarnan laskupalvelu näyttää, että suoritus tuli perille eräpäivän 9.10 jälkeen vasta 31.10, päivä muistutuksen lähettämisen jälkeen. No, loppujen lopuksi jäi vielä maksettavaksi tuo viiden euron muistutus, jonka vaimoni sitten maksoi kun ei kerran halunnut ”ongelmia”. Tuntuu, että jotkut muutkin saattavat tehdä tässä tilanteessa samoin, koska eihän se ole kuin viisi euroa, mutta kuten sanonta kuuluu: ”pienistä puroista…”

  Paha maku jäi meille kummallekin, ja vältämmekin jatkossa Klarnan käyttöä. On tosin sanottava, että vaimon olisi pitänyt selvitellä asia loppuun asti eikä vain heittää rahaa menemään, sillä se olisi ollut sekä hänen että Klarnan etu. Itsehän en saa asiaa selvitellä, koska se kiellettiin. 😀

  • Klarna sanoo:

   Hei Eetu,

   Harmillista kuulla, että sinulle ja vaimollesi on jäänyt paha maku Klarnan maksutavoista.

   Muistutuksen lähetämme aina, ellemme ole ajoissa vastaanottaneet maksusuoritusta laskulle.

   Toivon, että vaimosi olisi meihin yhteydessä, niin voimme hänen kanssaan katsoa mitä laskulla on käynyt. Meille voi laittaa maksusta esimerkiksi kuittikopion, josta näkyy maksupäivä, jolloin voimme tarvittaessa tutkia miksi maksun saapuminen laskulle viivästyi.

   Meille voi kirjoittaa osoitteeseen palaute@klarna.fi.

   ystävällisin terveisin
   Klarnan asiakaspalvelu

 12. outoa sähläystä usein o-klarnan kanssa! sanoo:

  Ostan paljon nettikaupoista ja suurin mutka matkassa on aina ollut Klarna!
  Joten Klarna (ruotsiksi ”selvät”, selvitä) voisi vaihtaa nimensä Oklarna! Eli ”epäselvät”!

  Epäselvä kuvastaisi paremmin firman toimintatapaa ja luonnetta!

  Siellä tumpeloilta tuntuvat tyttöset säätävät ja sähläävät!
  Tai sitten tyttelit ovat vain hyvin taitavia noudattamaan erittäin huonosti toimivaa organisaatiojohtoa, jolla ei ole kunnolla toimivaa strategiaa, miten laskutus ja asiakaspalvelu saataisiin asiakkaita palvellen toimimaan!

  Vaikuttaa siltä, että opiskelijapoikien pystyyn kyhäämää firma on laajentunut liian äkkiä, eikä kukaan firmassa tiedä, miten asiat pitäisi hoitaa, että negatiivisia asiakaspalautteita olisi netti täynnä!

  • Klarna sanoo:

   Hei,

   Onpa ikävä kuulla sinun negatiivisesta kokemuksestasi Klarnalla.

   Olet aina tervetullut laittamaan meille palautetta ja mielelläni myös kuulisin lisää miksi Klarnan toimintatapa ja luonne ovat mielestäsi epäselviä sekä mikä tilanne on saanut sinut kokemaan, että asiakaspalvelumme säätää ja sählää.

   Meille voit kirjoitella sähköpostia osoitteeseen palaute@klarna.fi.

   Ystävällisin terveisin
   Klarnan asiakaspalvelu

 13. Kontrollifriikki sanoo:

  Itse olen asioinut myös Klarnan kanssa eikä ongelmia ole toistaiseksi vielä ollut.
  Sen sijaan CDON.comiin en enää luota, lähetellään uutena ilmeisen käytössä ollutta tietokonetta joka sökähti alle 3kk.
  Antamansa kahden vuoden takuu (tilaushetkellä) muuttui vuoden takuuksi, joka ei sekään toiminut kun kone ei enää pystynyt pyörittämään käyttöjärjestelmäänsä vaan ilmoitti sökähtävänsä. Otin kuvakaappaukset itse itsensä vialliseksi ilmoittavan koneen paneelista, jotka sitten talletin.

  Onneksi koneen valmistajalla oli 3 v. takuu, josta yli puolet vielä jäljellä.
  Maksuttomana noutopalveluna kone sitten haettiin ja kunnostettiin, tuotiin myös takaisin ilman kuluja.
  Nyt kone on toiminut ja moitteetta.

  Klarnalle ilmoitin kuvakaappaukset liitteenä, millaisen koneen olin saanut, ja että odotan sen noutamista korjattavaksi valmistajan toimesta.
  Minulle vastattiin että mikäli koneen takaisin tuominen viivästyy, minun kannattaa ilmoittaa siitä viimeistään silloin kun lasku saapuu ja ennen eräpäivää.

  Klarnan kautta kyseinen kone on kuitenkin kokonaisuudessaan CDONiin maksettu ja josta itse osamaksua makselen takaisin Klarnalle päin. Ei kai Klarnankaan tehtävänä ole maksaa puljuille paskasta jota puljun antama takuu ei katakaan.
  Kyllä Klarnallakin on oikeus purkaa kaupat korkoineen tuossa tilanteessa ja maksattaa CDON.comille aiheutuneet kulut korkoineen.
  Suosittelisin Klarnaakin hieman tarkkailemaan, mistä firmoista asiakkaat eniten reklamaatiota tekevät.

  Onneksi koneen valmistaja siis sai hoidettua asian mallikkaasti, aivan kuten Klarnakin.
  Sen sijaan CDONin asiakkuus rajautuu vain ja ainoastaan sellaisiin ostoksiin, joista suoriudun kerralla ja silloinkin vain niissä tapauksissa, missä hintansa ovat muita alempana.

  CDON.com voisi jättää nuo takuunsa kokonaan pois kun totuus on, ettei heillä sellaista ole lainkaan! Eivät he ainakaan kalliin ostoksen yhteydessä kyenneet takuutaan pitämään eivätkä myöskään informoineet valmistajan puoleen kääntymisestä mitään vaan sen teki kuluttajasuoja-asiamies.

 14. piihiissa sanoo:

  Jopas on outo firma kun ei huomioi matkan peruutusta vaikka lääkärin lausuntoa myöten on siasta ilmoitettu. laskua vaan pukkaa. Tosi törkeää touhua, ei enää iinä tätä firmaa

  • Klarna sanoo:

   Hei,

   Harmillista kuulla, että sinulla on ikävä kokemus Klarnasta.
   Lentolippujen peruutuksessa on hyvä ottaa aina yhteyttä verkkokauppaa, josta teit tilauksen.
   Halutessasi voit olla myös yhteydessä meihin, niin voimme katsoa tilannetta ja saamasi laskua tarkemmin.
   Meille voit kirjoittaa osoitteeseen palaute@klarna.fi.

   Ystävällisin terveisin
   Klarnan asiakaspalvelu

 15. Botti sanoo:

  Sain laskun, jossa oli laskettu kuukausierä 22% tiliprosentin mukaan (Excelissä pyöräytettynä), mutta laskulla olevan tilitapahtuman mukaan ehdot oli 24kk/9,95%. Soitin ja eivät osanneet siellä selvittää, että millä matemaattisella kaavalla se kuukausierä oli laskettu. Lupasivat soittaa takaisin eikä tietenkään enää koskaan kuulunut mitään.

  Olkaa ihmiset tarkkana mitä nuo firmat lähettelee. Ne vetää joko tahallaan tai typeryyttään aina kotiinpäin asioissa, joita ne ei usko kenenkään tarkistavan.

  • janne sanoo:

   ehkä se vika on sinussa eikä klarnassa ,koska itselläni klarna on toiminut erittäin hyvin laskut tulee niin kun ne on pitänytkin tulla =)

 16. Sa sanoo:

  Älkää KOSKAAN asioiko klarnan kanssa! Kuten tästäkin ketjusta huomaa, jauhetaan vain skeidaa, mutta mitään todellista ei tehdä. Itse kierrän klarnan jatkossa hyvin kaukaa.
  Tilasin tuotteita ja otin maksutavaksi klarnan, verkkokaupassa oli mainos ”osta nyt, maksa huhtikuussa” noh, maaliskuun lopussa tuli muistutuslasku viiden euron lisineen, alkuperäistä laskua ei ole minulle milloinkaan tullut (ja tarkastan sen roskapostilaatikonkin päivittäin!)
  klarnan sivuilta en löytänyt minkäänlaista sähköpostiosoitetta.

  Minä en suostu tuota täysin ylimääräistä viiden euron huomautuskulua maksamaan ja aion epäsuositella klarnaa ihan kaikille enkä enää ikinä erehdy itse käyttämään tuota huijarifirmaa.

 17. Mabbie sanoo:

  Onpa huonoja kokemuksia Klarnasta ihmisillä. Mä ostin vuosi sitten verkkokauppa.comin kautta läppärin ja otin Klarnan osamaksun. Se on toiminut hyvin, toki harmillinen juttu tuo, että eräpäivää ei voi siirtää mutta asiakaspalvelu on ystävällistä ja kaikki muukin toimivaa. En nää myöskään mitään suurta vaivaa siinä, että laitan sähköpostia Klarnalle osoitteenmuutoksesta. Se on loppujen lopuksi aika pieni homma verrattuna laatikoiden kantamiseen 😉

 18. janne sanoo:

  Klarna on toiminut minulla ainakin hyvin ja miksi pitää joka asiasta aina valittaa ja koskaan ei ole mikään hyvin ?

 19. Marko sanoo:

  Varoitan käyttämästä Klarnaa…
  Ostin verkkokauppa.comista tuotteen jossa oli vaihtoehtona klarnan 12kk koroton maksuvaihtoehto, no aluksi meni 29e käsittelymaksu, ok. Nyt kun olin maksanut 4kk ajallaan ilmestyi laskuun korkoa. Sopimus oli kuulemma muuttunut kun olin yhtenä kuukautena maksanut ENENMÄN kuin ehtojen mukaan (maksoin siis 2kk laskusumman), aivan käsittämätöntä toimintaa!
  Eli mitä tästä open
  Välttelen klarnan ”korkotonta” toimintaa viimeiseen asti!

 20. eno.eno sanoo:

  Katselin kokemuksia Klarna 14 pv ja taitaapa olla että tätä vaihtoehtoa en koskaan käytä aiemman kullun perusteella. Klarnan omilla sivuilla kaikki on niin epätarkasti sanottu että helposti tarttuu pyydykseen. Kiitos kommenteista . Taidan valita postisiirron ja sen
  niin että paketin saa avattua tiskillä ja maksu luottokortilla.

 21. Verkkoostelija. sanoo:

  Minä olen ostanut klarnalla useasti ja nykyisin suosin vain kauppoja jossa klarnalasku on mahdollinen.
  Kertaakaan ei ole ollut pienintäkään ongelmaa ja isohkotkin summat onnistuu mutkattomasti.
  Nykyisin myös omass verkkokaupassakin on käytössä klarna Checkout.

  Muutama asiakkaani on kyllä soittanut ja kysynyt että tuliko tilaus varmasti perille kun tilausprosessi tapahtui niin nopeasti ja helposti.
  Asiakkaistani 99%maksaa ostoksensa laskulla Se on nykypäivää se.

 22. Pekka sanoo:

  Minulla myös Klarnasta pelkkiä huonoja kokemuksia.
  3,95€/kk ja 22% korko, se on kallista lainaa jos joku.
  Luottokortti vaan 7% luokkaa ja asiat hoituu omassa verkkopankissa ilman jonottamista klarnan asiakaspalvelussa ja kirjeenvaihtoa.
  Itse valitsen sen verkkokaupan, joka ei käytä klarnaa, jos samaa tuotetta useammassa paikassa.

 23. Samaa mieltä - erittäin huonot kokemukset. sanoo:

  Samaa mieltä olen. Erittäin huonot kokemukset sen Klarna laskujen kanssa!
  Koko ajan tulee muistutukset (muistutuslisineen), vaikka kaikki laskut olivat maksettu ajoissa – jopa ennen maksun eräpäivää. Monta kerta jouduin ottamaan yhteyttä niiden kanssa, oli pakko selittää ihan yksinkertaiset ja selkeät asiat – se vie vaan turhaan aikaa. Tämän takia – säästäkää aikaanne – alkää maksako laskuja ennen eräpäivää – varmempi maksaa täsmälleen samana päivänä (ettei tulisi turhia riittoja ja käsittelyjä).
  Myös Klaran tililasku on turhaan ja epämukavan kallis maksutapa. 70 euron hintaisesta tuotteesta jouduin kaiken kaikkeaan maksamaan 108,60. Täysin järjetöntä.
  En suosittele kenellekään. Mutta jos kuitenkin olette valinneet, niin olkaa tarkkoja.

 24. Kati sanoo:

  Hei,

  Luulin maksavani nettiostokseni ihan samalla tavalla kuin ennenkin, eli kun paketti postissa tulee, niin tulee myös lasku (joko paperitse tai s-postitse).
  Nyt lasku myöskin tuli ja maksoin sen kokonaan heti pois.
  Kuitenkin oli viime viikolla tullut postiin sopimus Klarna-tilistä, jota en kyllä ole luonut enkä sellaista halua.
  Miten voin irtisanoa tai mihin asiasta valittaa? Ei kai voi itseään irtisanoa jos ei ole mihinkään liittynytkään.

  Haluaisin vastauksen s-postitse.

 25. Kiitos sanoo:

  Kiitos kommenteista…Nyt EN tulekaan käyttämään Klarnaa….aika tyhmä tuo nimikin nyt kun sen napsutteli. Ostan toisella rahoituksella.

 26. Räätäri sanoo:

  Minusta Klarna toiminut aina hyvin. Olen ollut vuodesta 2011 asiakkaana. Isotkaan laskut eivät pelota, kun voit valita erämaksun, ja voit itse valita, minkä määrän maksat, kuitenkin vähintään sen, mitä laskussa pyydetään.

  Palautuksen kanssa ei myöskään ole ollut ongelmia, tein asiakaspalautuksen Jimmsille ja ilmoitin siitä Klarnalle, sekä jimmsille, asiat hoituivat hyvin

 27. Entinen "asiakas" sanoo:

  Olin vuosia sitten verkkokauppa.comin säännöllinen asiakas. Tilasin sieltä vähän pienempää ja toisinaan myös vähän isompaa, siis kalliimpaa tavaraa vähän väliä. Ja nämä kalliimmat tavarat yleensä osamaksulla koska kulut olivat käytännössä aika olemattomat siihen verrattuna että omilla tuloillani oli parempi pelata varman päälle ja tasapainoittaa kuukautiset kulut tietyn kaavan mukaan. Ei ollut koskaan mitään ongelmia ja maksoin osamaksut aivan ajallaan, toki joskus kesälomilla saattoi joku kk erä myöhästyä josta johtuen jouduin maksamaan muutaman euron myöhästymismaksua. Mitään luottohäiriömerkintöjä minulla ei kuitenkaan ole koskaan ollut.
  Hassua oli kun verkkokauppa.com valitsi luotottajakseen Klarnan niin kas kummaa. Enpä enää pystynytkään tilaamaan jotain 2000 euron tavaraa osamaksulla. Klarna ilmoitti ettei minulla ole riittävästi luottoa. Olisin voinut tehdä jonkin 200-400 euron tilauksen ja maksaa sen osamaksulla kyllä, mutta mitä järkeä on sellaisesssa osamaksussa jonka voi maksaa samantien. Laitoin sähköpostissa kysymyksen asiasta Klarnalle. Vastaus oli melko tyly, ”klarna ei ole velvollinen perusteleemaan luottopäätöksiään”… tai jotain sinnepäin. Yritin muistaakseni kahteen kertaan ostaa jotain kalliimpaa verkkokauppa.comista mutta sama tilanne molemmissa tapauksissa. Tilasin lopulta hieman kalliimman ”paketin”, vajaa 3000 euroa toisesta nettikaupasta joka käytti eri luottolaitosta, ruotsinmaalainen sekin, en nyt mainitse nimeä. Ei mitään ongelmaa. Sain tuotteen odotetusti muutamassa päivässä, lasku tuli joskus viikkojen päästä. Maksoin mukavin kk erin vuoden ajan ilman ongelmia. Kaikki tyytyväisiä, varsinkin minä. Verkkokauppa.comin suhteen en olisi niin kovinkaan tyytyväinen jos tietäisivät tilanteen. En liene ainoa entinen asiakas jolle on saattanut käydä samoin. Voiskohan tähän sopia sanonta ”pitäkää tunkkinne!?” Sekä verkkokauppa.com että klarna. (tarkoituksella pienin kirjaimin) ; )

 28. mmuija sanoo:

  VOI HELE oliisn just nyt tilanut klarna kautta juttuja nettistä mutta kelasin vähän tutkia tätä frima ja tääl sitä haukutaan ! taidan jättä tilamatta ! mut täytyy sanoo et se on aika P. maist kun suomessa tämmöst touhu on yleistä ! en edes nyt saanut selville muuten onko s eilmasta jo pyytä heidän kautta laskulle tai ei mutta ei kai sil nyt oo en käyttä jos palaute on tämmönne

 29. Kyllästynyt odottamiseen sanoo:

  Klarna vastaa Wishin laskutuksesta maksoin tuotteet verkkopankin kautta yhtäkkiä Wishin palvelu ilmoitti että summa on muuttunut ja rahat meni tililtä tätä on sattunut kaksi kertaa olen soittanut klarnalle eipä ole auttanut ostokset tapahtui 3.3 summa on kumminkin 600€ klarna on huonoin luottoyhtiö.

 30. Luottokortti sanoo:

  Samapa se melkein mistä ostaa, mutta maksaessa suosittelen aina käyttämään luottokorttia, koska silloin tulee turva konkurssin varalle!

 31. Jari sanoo:

  Ei se Klarna niin huonokaan ole kuin annatte ymmärtää.Itse ostin autonvaraosia nettikaupasta,toimittaja/omistaja Ranskasta.Onneksi en maksanut pankkikortilla vaan kanattaa käyttää esim. KLARNAA.Tuli käytettyjä osia,palautin,sit alkoikin hyvitysten odottaminen joka kesti ja kesti.Pankki sanoi että nyt heidän kauttaan jäisi pian rahat saamatta kun ulkomaalainen firma ( mister-auto ) mut oli Klarna tilille soitin sinne jäädyttivät maksut misterille kokonaan ja alkoivat itsekkin kyselemään misteriltä mikä tilanne.Se on totta kuvatkaa tallentakaa kopioikaa kaikki kirjeen vaihto,paketit ( kun otatte vastaan dhl toi ja kun lähetätte ne takasin) helpottaa asioiden käsittelyä jatkossa.Helpompaa selvittää,itsellä meni kansainväliselli kuluttaja-asiamiehelle joka hoitaa ulkomaille.Pakettini kävi Ranskassa josta meinattiin palauttaa takasin kun oli rikkinäiset paketit.Onneksi olin kuvannut paketit kun toimitin ne postiin.3 kk tapeltiin kunnes rahat palautettiin.Klarna tuli hienosti vastaan jäädyttämällä maksut mister-autolle ja jopa itse alkoivat tutkimaan.Olivat useasti minuun yhteyttä missä mennään.Kaikkea auttoi se että itselläni oli joka asiasta kuitit,valokuvat.Muutenkin käyttänyt Klarnaa pitkään eikä mitään valittamista paitsi tuo iso korko.Enempi luulen että asiakkaiden pitäisi olla aktiikvisempia ja olla Klarnaan yhteydessä,hyvää Joulua.

Kommentointi on suljettu.