Kokemuksia verkkokauppa.com nettikaupasta.

Historia

Verkkokauppa.com on ollut vuosia yksi suomalaisten suosituimmista nettikaupoista.  Suosion yhtenä syynä lienee pitkä toimintahistoria. Verkkokauppaa voidaankin pitää nettikauppojen pioneerina, sillä se on aloittanut toimintansa jo vuonna 1992. Nykyään verkkokauppa työllistää yli 400 työntekijää ja sillä on nettikaupan lisäksi myös kolme myymälää.

Tuotevalikoima

Verkkokauppa myy tietotekniikkaa, viihde-elektroniikkaa, lelu-, peli- ja navigaatiotuotteita. Kokonaisuudessaan myynnissä on yli 50000 erilaista tuotetta. Tuotevalikoima on siis varsin kattava.

Hinnat

Hinnat ovat suhteellisen edulliset. Etenkin Ahvenanmaalta toimitetuissa tuotteissa on selkeä hintaetu moniin kilpailijoihin verrattuna. Mielestämme verkkokauppa.com hintataso on kuitenkin noussut vuosien mittaan. Enää ei voida puhua halvimmasta nettikaupasta, kuten ehkä aikaisemmin. Hintatasoa ovat ilmeisesti nostaneet henkilöstömäärän kasvu sekä prameat toimitilat. Vielä vuonna 1998 verkkokaupan nettisivuilla mainostettiin iskulauseella ” Älä turhaan maksa hienosta myymälästä”. Nykyään verkkokaupan kehityksen suunta näyttää olevan varsin erilainen. Lisäksi viihde-elektroniikan alalle on tullut viime vuosina todella kovia kansainvälisiä kilpailijoita. Etenkin kiinalaiset nettikaupat kuten FocalPrice ja DealExtreme ovat hintatasoltaan huomattavasti verkkokauppaa edullisempia.


Toimitus

Toimitusvaihtoehtoja ovat normaali postitus, smartPOST, ÄrräExpress R-kioskiin sekä nouto myymälästä. Pienien tuotteiden kirjetoimitus on hinnaltaan 2,90 euroa. Suurempien tuotteiden postituksesta joutuu maksamaan huomattavasti enemmän.

Nettisivut

Toimivat ja informatiiviset sivut ovat olleet aina yksi verkkokaupan vahvuuksista. Esimerkiksi tieto tuotteiden varastosaldoista ja toimitusajoista on ollut vuosia toimiva ominaisuus verkkokaupan nettisivuilla. Kyseisen ominaisuuden toteuttaminen sivustolle ei ole ilmeisesti helppo rasti, sillä monet kilpailijat eivät ole onnistuneet toteuttamaan vastaavaa ominaisuutta sivuilleen.

Maksutavat

Verkkokaupan maksutavat verkossa ovat: luottokortti, tilisiirto, verkkomaksu, lahjakortti, postiennakko ja klarna lasku.

Luotettavuus

Verkkokauppa.com on kotimainen ja luotettava nettikauppa. Sivuston pitkä toimintahistoria ja yli 40000 facebook tykkäystä kertovat omaa kieltään sivuston luotettavuudesta.

Kokemukset

Tilasimme verkkokaupasta blu-ray boksin 22.10.2012. Boksin toimitustapa oli suoratoimitus Ahvenanmaalta. Verkkokauppa käyttää suureen osaan alle 45 euron tuotteista toimituspaikkana Ahvenanmaata. Tällä kikalla tuotteen voi myydä 0% alvilla, joka näkyy selkeästi halvempina hintoina. Tämäkin tilaamamme blu-ray boksi oli hinnaltaan lähes 20 euroa markettihintoja edullisempi.

Maksoimme ostokset tilauksen yhteydessä verkkopankkimaksulla. Tuotteiden lähetyksestä tuli sähköpostivahvistus heti seuraavana päivänä. Elokuvaboksi saapui postilaatikkoon 25.10. Tämä oli varsin nopeaa toimintaa verkkokaupalta. Alla on kuva postipaketista.

 Lähetys verkkokaupan Ahvenanmaan varastolta.


Yhteenveto

Tuotevalikoima: laaja
Hinnat:
keskitasoa
Toimitus:
nopea ja kohtuullisen hintainen
Nettisivut: 
hyvät
Maksutavat:
 laajat
Luotettavuus: 
hyvä

Share
Kategoria(t): Suomalaiset verkkokaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta kohteessa Kokemuksia verkkokauppa.com nettikaupasta.

 1. Samuli sanoo:

  Verkkokaupa.comin valikoiman laajuus tuntuu silmänlumeelta. Toimistotarvikeostot eivät suju kätevästi.

  Verkkokaupan valikoima vaikuttaa aika laajalle esimerkiksi toimistotarvikkeissa, joita itse tilasin. Todellisuus on kuitenkin se, että vissiin yli puolet tilaamistani tavallisista toimistotarviketavaroista eivät olleet hyllyssä. Esimerkiksi 3M Post-it Super-Sticky viestilaput tai normaalit kirjekuoret eivät kuuluneet heti toimitettaviin tuotteisiin. Tilasin kaikkiaan noin 350 euron arvosta. Useimmissa tuotteissa lukeekin normaalia pidempi toimitusaika. Mutta siis merkittävällä osalla tuotteista oli erittäin pitkä toimitusaika. Ohessa näistä kaikista äärimmäinen esimerkki. Varsinainen tilaukseni siis vastaanotettiin 21.2.2013 ja odottelen vielä noin 10 tuotetta jälkitoimituksella.

  Asiakaspalvelun viesti tiedusteeluuni koskien toimituksen kestoa:
  ———————–
  Rony, maaliskuun 30 14:58 (EET):
  Hei,

  Odotamme tällä hetkellä yhtä tuotetta.
  Tuote: 31454 Maped haaraniitit, 17 mm, 40 kpl.

  Suosittelen, että poistetaan tuote kokonaan taisitten laitetaan jälkitoimitukseen. Tuotteella on erittäin huono saatavuus valmistajalta ja siinä voi mennä vielä kauan. Puhutaan kuukausista.

  Ystävällisin terveisin

  Rony
  Verkkokauppa.com Oyj
  Tyynenmerenkatu 11
  00220 Helsinki
  Y-tunnus 1456344-5
  ———————————–

  Että tämmöstä. Eli tästä verkkokauppa.comista ei saa ostettua toimistotarvikkeita kätevästi.

  Samuli

 2. kyllikki karesvuori sanoo:

  1001661573 tilaus tuli sovitusti.palvelu oli erinomaista,kiitos. Tämä on palaute, haluan osallistua palkinnon kilpailuun palautteen antamisesta. kiitos

 3. Tomi Karjalainen sanoo:

  Negatiivinen palaute kokemuksesta verkkokaupan puhelin ostosta. Älkää erehtykö ostamaan sieltä MITÄÄN.
  Vuosi sitten ostettu puhelin i phone 5 oli melkein vuoden valmistusvirheen takia kanissa, säilytyksen aikana oli puhelimeen tullut lisää pintanaarmuja. Verkkokauppa tietysti vähätteli pintanaarmuja ja apple ei voinut asiaan vaikuttaa koska verkkokauppa ei osta heiltä applen puhelimia vaan käyttävät muita kanavia jotka eivät ole vastuussa mistään. Miltä sinusta tuntuisi jos ostat hienon kellon jossa on naarmuja? Puhelimen hinta oli kuitenkin reilu 700€. Lopputulos ei mitään kuluttaja suojaa, synttärilahja vuoden myöhässä tytölle, asiakaspalvelusta ei mitään tietoa. No olisi pitänyt aikaisemmin huomata valtava negatiivisen palautteen määrä kyseisestä kioskista ja puhelin oli 20€ halvempi, joka tuli maksaan huomattavasti enemmän. Olisi pitänyt pysyä tässäkin ostoksessa Stockmannin asiakkaana.

 4. reijo hannula sanoo:

  thoman

 5. Risto Tiilikainen sanoo:

  Jo kymmeniä vuosia sitten Samulin perustama koulupoika-aikainen verkkokauppa -vinttikauppa Lintuvaarassa- Arctech toimi luotettavasti.

  Samaa täytyy sanoa nykyisestä Verkkokauppa.com:sta.
  Valikoima on laaja ja laadukas. Hintataso seurannee markkinoiden mediaania.
  Tuotteista on saatavissa asiantunteva teknillinen info.
  Netti tuotekyselyihini tuli selkeät sp-vastaukset.
  Toimitustapahtumista on nopea info.
  Myymälässä on tuotteet hypisteltävissä.
  Takuuhuolto tuntuu pelaavan.
  Tuote, jonka ominaisuuksista en pitänyt, otettiin nikottelematta takaisin ja vaihdoin sen sujuvasti toisenmerkkiseen.
  Vaikka palauttamani tuotteen hinta oli välillä alentunut, niin alkuperäinen hinta toimi hyvityksenä.

  Yhteenvetona voin todeta, että tämä kauppa on osoittautunut luottamuksen arvoiseksi.

Kommentointi on suljettu.