Diel Zen 5″ 3G Dual-SIM Android 4 puhelin

Diel on e-villen myymä kiinalainen elektroniikkatuote merkki. Tällä kertaa esittelyvuoron saa Dielin uusin puhelinmalli Zen 5″ 3G Dual-SIM Android 4. Kyseessä on ominaisuuksiltaan varsin monipuolinen ja modernin kuuloinen laite. Silti hinta on todella edullinen verrattaessa tunnetumpien merkkien vastaaviin laitteisiin.

Diel Zen pakkaus

 

Fyysiset ominaisuudet

Väriltään Diel Zen on kauttaaltaan musta ja kuoren materiaali on muovia. Painoa puhelimella on 192 grammaa (akun kanssa) ja mitat ovat: 144 mm x 89 mm x 12 mm. Mitoiltaan ja painoltaan Diel Zen on lähes vastaavan kokoinen verrattuna Samsungin Galaxy Noteen. Itse asiassa Diel Zen on ulkoasultaan kuin suora kopio Galaxy Notesta. Seuraavassa vertailun vuoksi kuvat Galaxy Notesta (oikealla) ja Diel Zenistä (vasemmalla).

Galaxy Note vs Diel Zen

 

Galaxy Note vs Diel Zen näyttö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käyttöjärjestelmä

e-ville mainostaa myynti-ilmoituksessaan Diel Zenin käyttöjärjestelmäksi androidin versiota 4.0.3. Iloiseksi yllätykseksi paljastui kuitenkin, että laitteessa pyörii valmiiksi asennettuna androidin uusin Jelly Bean 4.1.5 versio.  Jelly Beania ei vielä kovin monesta markkinoilla olevasta laitteesta löydy, edistyksellistä toimintaa kiinan pojilta.

Näyttö

Puhelimessa on varsin suuri 5-tuuman näyttö, joka lähentelee kokonsa puolesta jo pienimpien tablettien näyttöjä. Tyypiltään kosketusnäyttö on TFT kapasitiivinen Multi-Touch ja sen resoluutio on 480 x 800. Näyttö reagoi nopeasti ja herkästi kosketukseen ja sitä on todella mukava käyttää. Näyttö on yllättävän hyvä reagoimaan näin halvan laitteen näytöksi. Resoluutio on mielestämme riittävä tämän kokoiselle näytölle.


Suorituskyky

Diel Zen 5″:ssä on 1.0 GHz CPU MTK6575 prosessori, 512MB keskusmuistia ja 2Gt sisäistä tallennustilaa. Tallennustila on laajennettavissa MicroSD-kortilla.

Mittasimme raudan todellisen suorituskyvyn Quadrand benchmark testausohjelmalla. Internet selailun sujuvuutta mittasimme puolestaan SunSpider 0.9.1 sivustolla, joka testaa muun muassa JavaScriptin suoritusnopeutta.

Quadrand 2.1.1 benchmark antoi Diel Zenille pisteet 2171. Mitä enemmän testissä kertyy pisteitä, sitä suorituskykyisempi laite on kyseessä.  Alla on ruutukaappaus Diel Zenin Quadrand benchmark testin tuloksista ja vertailuarvoja muutamiin muihin puhelinmalleihin.

Diel Zen Android 4.1.4 Quadrand results

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SunSpider 0.9.1 antaa Diel Zenille arvon 2926. ms. Vastaavasti Galaxy Note saa arvon 2925. Mitä pienempi luku on, sitä nopeammin selain suorittaa JavaScriptiä. Internet selailun pitäisi testin perusteella sujua siis yhtä jouhevasti kummassakin laitteessa.

Testien perusteella Diel Zen on varsin suorituskykyinen puhelin.  Yli 2000 pistettä Quadrandissa ei ole ollenkaan huono saavutus.  Esimerkiksi Samsung Galaxy Ace II on suorituskyvyltään vastaavaa tasoa verrattuna Diel Zeniin. Aivan kalleimpien puhelinmallien tehoille Diel Zenillä on kuitenkin matkaa. Esimerkiksi Galaxy Note saa androidsuomen Quandrand-testissä pisteet 4361 .

Testasimme laitteen suorituskykyä myös käytännön sovelluskäytössä ja pelaamalla erilaisia pelejä. Kaikki testaamamme ohjelmat ja pelit pyörivät ongelmitta. Kokeilimme puhelimessa myös tämän hetken android-hittipeliä Shadowgunia. Kyseinen peli on ehdottomasti yksi graafisesti komeimmista Androidille tehdyistä peleistä. Jopa shadowgun pyöri ehkä hieman yllättäen sulavasti Diel Zenissä.  Teemme myöhemmin esittelyvideon käytännön suorituskykytesteistä.  Linkki videoon tulee myöhemmin tähän.

Muut ominaisuudet

Puhelin toimii gsm taajuuksilla 850/900/1800/1900MHz sekä 3g taajuudella WCDMA 2100. Muita tuettuja yhteystyyppejä ovat WIFI 802.11 b/g sekä Bluetooth 2.0. WIFI voisi olla tehokkaampi. Tukiasemasta kauemmas siirtyminen heikentää kenttää mielestämme keskivertolaitteita enemmän.

Lisäys 10.9.12.  Puheluita on nyt soitettuna enemmän kuin artikkelin julkaisun aikaan. Puhelut ovat katkeilleet silloin tällöin ja kaiutin sekä mikrofoni alkavat osoittautua hieman heikkolaatuisiksi. Kaiuttimen äänentoistossa on pientä rosoa ja särinää ja jotkin kontaktit valittelevat huonoa kuuluvuutta.

Lisäys 4.12.12. Edellä kuvattu ongelma johtui puhelimen viallisesta antennista. Puhelin vaihdettiin uuteen takuun piirissä. Tämän jälkeen ei ole ollut ongelmia puheluiden katkeamisen, kuuluvuuden tai äänenlaadun kanssa.

Laitteessa on takana 8.0 ja edessä 0.3 megapikselin kamerat. Pääkamerassa on tarkkuutta siis varsin reilusti. Suurimmalla tarkkuudella kamera tuottaa 3264 x 2448 pikselin suuruisia kuvia. Seuraavassa on kaksi esimerkkikuvaa kuvattuna puolipilvisenä päivänä Pasilan juna-asemalla.

Junakuva Diel Zen 5
Pasilan asema Diel Zen 5

Laitteen mukana toimitetaan kaksi 3.7V Li-ion akkua, joiden kapasiteetti on 2180mAh.  Akku on keskivertopuhelinta järeämpi. Akun kokoa on pystytty kasvattamaan koska Diel Zen on leveydeltään ja korkeudeltaan keskivertopuhelinta kookkaampi. Akun suuri kapasiteetti näkyy luonnollisessti positiivisesti myös akun kestossa. Toki tämänkin akun saa vedettyä päivässä tyhjäksi surffailemalla ja elokuvia katselemalla.

Lisäksi laitteessa on painovoimasensori, GPS sekä korttipaikat kahdelle SIM-kortille.

Laite tukee kaikkia yleisiä audio ja video formaatteja sekä Flashia.

Diel Zen 8 megapikselin kamera

Diel Zen kulma

 

 

 

 

 

 

 

Hinta

Zen 5″:n hinta on e-villessä 149,95 euroa. Laite toimitetaan Kiinasta, joten lisäksi täytyy maksaa 23% arvonlisävero. Laitteen kokonaishinnaksi muodostuu näin 184 euroa. Vertailun vuoksi Samsung Galaxy Note maksaa verkkokaupassa tällä hetkellä 499,90 euroa. Diel Zen on siis lähes kolme kertaa halvempi verrokkiinsa verrattuna.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta Diel Zenin olevan hintalaatusuhteeltaan hyvä laite. Hinta on edullinen, mutta silti laitteesta löytyy kiitettävästi ominaisuuksia ja tehoa. Tehoa ja muistia on riittävästi normaaliin käyttöön kuten videoiden, musiikin ja netin surffaamiseen. Jopa raskaammat pelit pyörivät hyvin.

Suurimmat Diel Zenin puutteet verrattuna Galaxy Noteen ovat pienemmän resoluution näyttö, heikompi prosessoriteho ja pienempi muisti. Diel Zenin mukana ei tule myöskään kynää, joka on Galaxy Noteen kuuluva lisäke. Näillä eroilla Diel Zenin hinta on saatu pudotettua todella paljon alhaisemmaksi Galaxy Noteen verrattuna. Kysymys kuuluukin kannattaako Galaxy Noten paremmasta suorituskyvystä maksaa yli 300 euroa enemmän? Testiemme mukaan Galaxy Noten tarjoamalle lisäteholle on hankala keksiä mielekästä tarkoitusta, sillä Diel Zen suoriutui suorituskyvyn näkökulmasta mallikkaasti kakista testeistämme.

Diel Zenissä on todella suuri näyttö verrattuna tämän hetken valtavirtapuhelinten näyttöihin. Näytön koko on hyvin pitkälti mieltymyskysymys.  Jos puhelinta käyttää pelkästään soittamiseen Diel Zen ei luonnollisesti ole oikea valita. Mikäli surffailee paljon netissä, katselee videoita ja suunnistaa GPS:llä, tuo suuri näyttö paljon iloa. Diel Zen sopii luonnollisesti paremmin suureen miehen kouraan kuin naisen hentoon kätöseen.

Kokonsa ja hintansa puolesta Diel Zen soveltuu myös mainiosti pelkkään tablet käyttöön vaikka puhelinominaisuutta ei käyttäisikään. Suurimmassa osassa kiinan tabletteja ei ole 3G ominaisuutta, mutta tästä laitteesta 3G on sisään rakennettu. Esimerkiksi autossa GPS käytössä laite on mainio. 

Se kuinka laite kestää käytössä jää nähtäväksi. Ulkoisesti rakennuslaatu vaikuttaa Samsungia vastaavalta. Diel Zenin mukana toimitetaan myös läpinäkyvä silikonikuori, jolla puhelinta on hyvä suojata.

Seuraavassa puhelimen lyhyt esittelyvideo.


Share
Kategoria(t): Tuote-esittelyt Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

83 vastausta kohteessa Diel Zen 5″ 3G Dual-SIM Android 4 puhelin

 1. make sanoo:

  ai 512gt sisäistä muistia 😀

 2. Juhana sanoo:

  Miltä tuolla resoluutiolla videot ja kuvat näyttää? Suuri näyttö, mutta onko elämys silti!? Miten netin käyttö on sujunut? Onko kosketusnäytön käyttö jouhevaa? Useissa halpamalleissa kosketus toimii hyvin vain kynällä tai kynnellä. mutta toimiiko hipaisukosketus? Ja voisitko
  verrata kosketusherkkyyttä johonkin
  toiseen puhelinmalliin (millä
  pihelimella samanlainen)? Onnistuisiko tehdä video puhelimesta youtubeen niin vois sitä kautta tutustua ja arvioida näyttöä ja kosketusta? Kiitos!

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Näyttö on mielestäni yksi tämän laitteen laadukkaimmista komponenteista. 800×480 resoluutio viiden tuuman näyttöön ei ole mielestäni liian pieni. Vastaava resoluutio on käytössä myös monessa 7-tuuman tabletissa. Mutta 7-tuuman näyttöön 800×480 resoluution on kyllä jo liian heikko. Zenin kosketusnäytön käyttö on todella jouhevaa. Näyttö reagoi todella hyvin ja herkästi pelkkään hipaisuunkin. Kynän tai kynsien käyttöön ei ole mitään tarvetta. Laitteen heikkoudet ovat selkeästi kuulokkeen ja mikrofonin laadussa. Netin käytössä ei ole ollut ongelmia.

   Diel Zenin esittely video on tulossa jossain vaiheessa, kun löydän aikaa sen tekemiseen.

 3. verkkoshoppailu sanoo:

  Lisäsin artikkeliin yleisön pyynnöstä pari Diel Zenillä otettua esimerkkivalokuvaa.

 4. Habatus sanoo:

  Oliko laitteessa googlen virallinen kauppapaikka tarjolla? E-Villen kuvissa näkyi HIMarket ja Market sovellukset mutta Googlen kauppa taisi kulkea Play nimellä nykyisin.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Taisi olla play-kauppa valmiiksi asennettuna. Tosin jos Android laitteessa on jostain syystä vanhempi Android market, niin se päivittyy käytettäessä automaattisesti uudeksi play kaupaksi.

 5. Juhana sanoo:

  Oletko käyttänyt nettiä wifin vai 3g:n kautta?

 6. Joni sanoo:

  Kuinka heikot kuuloke ja mikrofonit ovat? Pätkiikö ja katkeileeko puhelut pahasti tai usein? Käykö usein niin, että ihminen jolle soitetaan ei kuule puhujan ääntä? Ja säriseekö kaiutin paljonkin puhelun aikana?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Kuulokkeen kanssa tulee ihan ok toimeen. Harvoinpa puhelimissa mitään hifi kaiuttimia onkaan.

   Mikrofoni on vähän ikävämpi, jotkin kontaktit ovat valitelleet, että puhe kuuluu turhan hiljaa tai ikään kuin kaivosta puhuisi. Ilmeisesti mikrofonin äänentasoa pystyy androidissa muuttamaan jotenkin piilokoodien/valikoiden avulla, tästä voisi olla apua, mutta en ole vielä ehtinyt perehtymään asiaan.

   Olen käyttänyt puheluiden soittamiseen enimmäkseen bluetooth headsettia. Tällaisten lisälaitteiden avulla puhelut hoituvat paljon kätevämmin kuin isoa puhelinta korvalla pitämällä, eikä puhelimen sisäänrakennettujen mikrofonin ja kaiuttimen laadusta tarvitse kantaa huolta.

   Puhelut ovat katkeilleet muutamia kertoja. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa. Pitää vielä testailla enemmän onko valitulla SIM-paikalla kenties jotain vaikutusta asiaan.

   • Joni sanoo:

    OK. Kiitos paljon tiedoista. Ja varmaankin, kun oot testaillut ja perehtynyt noihin mainitsemiisi asioihin niin saadaan varmaan uutta infoa 😉

 7. andres sanoo:

  kuuluko kielivalikoimaan myös viron kieli ?

 8. vikke sanoo:

  mitä kieliä puhelimeen saa ja eikös joihinkin androideihin saa jälki ladattua jotain kielipaketteja`? kiinnostus heräsi tilata

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Kielivalikoima on todella laaja. Varmaan jostain netistä löytyy listaus Androidin tukemista kielistä.

 9. Kari sanoo:

  Kiinnostaisi tietää voiko tässä puhelimessa mobiilidatayhteyttä jakaa, sekä USB-väylän että Wifin kautta.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Datayhteyden jakaminen onnistuu ainakin Wifin kautta. USB jakoa en ole kokeillut.

   • puhelimenkayttaja sanoo:

    Usb jako on todella hyvä mutta siinä kannattaa olla sitten netti-liittymä. suosittelen :).

 10. sebbez sanoo:

  onko täs suomen kieli?

 11. Juhana sanoo:

  ostaisitko tällä hetkellä puhelimen jos mietit tähänastista kokemustasi? Onko puhelin todella vajaan 200e väärti? Puhelin on ollut sinulla nyt viikkoja/kuukausia. Mikä on käyttökokemus ensihuuman jälkeen? Minulla huuma on vasta alkanut ja haluaisin tehdä ratkaisuja muiden kokemusten perusteella.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Puhelinta on häirinnyt puhelujen katkeileminen itsestään. Kyselin tästä e-villeltä ja olivat sitä mieltä, että puhelimessa on luultavasti viallinen antenni. Lupasivat vaihtaa puhelimen uuteen kappaleeseen takuun piirissä. Laitoin puhelimen tänään postin kautta palautukseen.

   Mikäli uudessa puhelimessa puhelut toimivat normaalisti, on vastaus kysymykseesi kyllä, sillä ilman puheluongelmia olen ollut Diel Zeniin varsin tyytyväinen. Nettikäytössä luuri on varsin pätevä peli.

   Kun saan uuden puhelimen käyttööni, raportoin siiten kuinka se toimii.

   • puhelimenkayttaja sanoo:

    itselläni ei ole nyt ollut ongelmia puheluiden suhteen, taisi olla sulla maanantai versio puhelimesta 😀

 12. Heikki Vartiainen sanoo:

  Saako puhelimen USAn asuntoomme veroitta ja mihin hintaan?

 13. Hannah sanoo:

  hmm… tilasin tän kuukausi sitte, en oo vielä kyllä saanu tuotetta, mutta käykö tähän samsungin laturit ym. tuotteet?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Laturiliitäntä on standardi microUSB. Eli useiden puhelinmallien laturit käyvät Diel Zeniin.

 14. Dualia etsin sanoo:

  Oletko kokeillut kuinka kaksi SIM korttia toimii samaan aikaan? Dielillä tuntuu olevan monta ”hyvää” Dual SIM puhelinta joten merkki kiinnostaa kovasti. Tiedätkö/osaisitko verrata johonkin toiseen Dual SIM puhelimeen?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   En ole kokeillut kahdella SIM-kortilla yhtä aikaa. Muista Dual SIM puhelimista mulla ei ole kokemuksia.

   • Juhana sanoo:

    Minulla oli kerran dual sim -diel ja se toimi näppärästi. Asetuksista sai vaihdettua nopeasti kumpaa simiä käyttää, jolloin toinen sim oli puheluita varten ja toinen nettiä. Jos kumpikin sim oli aktiivinen yhtä aikaa, puhelin kysyi nettiyhteyttä tai puhelua aloittaessa kumpaa simiä käytetään. Siitä on tosin jo muutama vuosi, joten androidista ei oo kokemuksua tuplasimin käytössä.

 15. Juuso Savo sanoo:

  Moi kauanko sulla kesti tilauksen maksamisesta, että sait itsellesi? 😀
  Uskaltaako tilata jos jääkin tullin haltuun että olisi kopio jostakin puhelimesta? Eikä auta jos maksaa tarvittavat maksutkin?? 😀

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Tein tilauksen 14.8. Toimiuksesta tuli kuittaus 16.8. ja paketti oli perillä 28.8. Tilausprosessi kesti kokonaisuudessaan siis 10 arkipäivää. En oikein usko, että tilauksella on mitään vaaraa jäädä tulliin.

   • Juhana sanoo:

    Kyselin tätä asiaa pari viikkoa sitten E-villen asiakaspalvelusta ja sanoivat, että ei ole Samsungin tms. merkkiä kyljessä, joten ei ole kopio eikä pitäisi jäädä tulliin. E-ville lupasi spostiviestin perusteella korvata kulut, jos jää tulliin ja tuhottavaksi.

 16. martin sanoo:

  tiedätko miks puhelimessa on toi iso antenni?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Luulisin että antenni on analogista tv:tä varten. Täysin varma en kyllä asiasta ole. Suomessahan tuolla ei ole mitään käyttöä.

 17. Juhana sanoo:

  Onko näytön todellinen koko 5″ vai 5.3″? Aliexpressissä sama puhelin myynnissä ja niissä kuvaus, että näyttö 5″, mutta todellisuudessa se on 5,3″ niinkuin on Galaxy Notessakin. Kaikki lukee sen vain 5″.

 18. Markku V sanoo:

  Siis oliko mainintaa,en ainakaan huomannu testisssäsi,tosta sisäisestä muistin määrästä.Et paljonko käyttäjälle varattu muistia 2gigasta?

 19. aleksi sanoo:

  Hei! Kiitos hienosta ja kattavasta testauksesta ja selostuksesta! :) Onko uusi puhelin vielä tullut, kiinnostais tietää, oliko antenni ja kuuloke vain jotain yksilöitä. :) onko esittelyvideoa vielä tullut? :)

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Sain uuden puhelimen noin viikko sitten. Tässä kappaleessa eivät puhelut katkeile. Myös äänenlaatu on huomattavasti parempi. Alkuperäisen puhelimen vika oli ilmeisesti antennissa, eikä kaiuttimessa tai mikrofonissa. Kaikkinensa olen todella tyytyväinen tähän korvaavaan laitteeseen.

   Takuuvaihtoon meni aikaa yhteensä puolitoista kuukautta, eli melko pitkään. Rikkinäisen puhelimen palautuslähetyksen jälkeen noin viikon kuluttua e-ville kuittasi saaneensa laitteen ja todenneen sen vialliseksi. Tästä noin viikon kuluttua tuli ilmoitus korvaavan tuotteen lähetyksestä. Samoihin aikoihin ilmoitettiin myös ongelmista Kiinan postin kanssa. Ilmeisesti näiden ongelmien takia lähetyksen perille saapuminen kesti näin pitkään.

   Esittelyvideota en ole vielä saanut tehtyä kun ei ole ollut puhelintakaan vähään aikaan käytössä. Yritän kuitenkin saada videon jossain vaiheessa aikaan.

 20. Patrik sanoo:

  Oliko suomenkielen vaihto puhelimeen helppoa ja saakopuhelimeen 32gt sd. kortin ja e-villen sivuilla luki että puhelimessa takana 2mp kamera, mutta täälä 8mp. Että kumpi pitää paikkaansa?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Kielen saa vaihdettua raksi ruutuun valinnalla. Mulla on puhelimessa 32gt kortti ja hyvin toimii. Oikeasti puhelimenssa on 8mp kamera, e-villen sivuilla on väärää tietoa.

 21. Pete sanoo:

  Miten akkukesto käytännössä ja onko esiintynyt jumittamisia ihan normikäytössä? Eli toimiiko kaikki mitä pitääkin oikeasti?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Akun kesto on samaa luokkaa kuin muissakin älyluureisssa. Akku on käytännössä hyvä ladata joka yö, jos puhelin on raskaalla käytöllä. Ei ole ollut mitään jumitukisia ja tässä takuuvaihdetussa puhelimessa tuntuu kaikki toimivan kuten pitääkin.

 22. Mike sanoo:

  Tilasin kyseisen tuotteen, mutta palveluasetuksia en saa mitenkään puhelimeen ja netti ei toimi ollenkaan sekä valittaa aina puheluita soittaessa jotain Roaming:ia? Oliko sinulla vaikeuksia kyseisten asioiden kanssa? Tuliko esim. palveluasetukset sinulle automaattisesti?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Palveluasetukset voi asettaa seuraavasta paikasta: asetukset –> langattomattomat yhteydet ja verkot –> Lisää –> Mobiiliverkot –> Tukiasemien nimet ja Verkko-operaattorit. Oikeat asetukset löydät mm. operaattorisi nettisivuilta

   Roaming huomautuksen saa pois näin: asetukset –> SIM managenet –> General setting –> Roaming –> Show roaming reminder.

 23. Ville Vuopio sanoo:

  Hei,

  onko tässä puhelimen etäseuranta mahdollista kuten esim. joissakin Samsungin ja Nokian malleissa? Työsähköpostina käytetään meillä yrtityksessä Microsoftin Office Outlookkia, sen pitäisi toimia myös tässä puhelimessa? Olen kyllästynyt kantamaan kahta puhelinta mukana joten tämä olisi kahden Sim-kortin mahdollistavana hyvä vaihtoehto jos muuten pelaa, selviäisi yhdellä puhelimella.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Tuosta etäseurannasta en tiedä. Outlookin webmail toimii, itse olen käyttänyt sitä. En tiedä pystyykö androidiin asentamaan erillistä outlook clienttia.

 24. verkkoshoppailu sanoo:

  Sai viimeinkin tehtyä Diel Zenistä lyhyen esittelyvideon. Video löytyy artikkelin kohdasta yhteenveto. Olkaa hyvä.

 25. kim tikander sanoo:

  Miten tolla diel zen 5 pääsee nettiin??? wifi ei löydä webbiä eikä omalla liittymälläkään (3g)pääse!

  • verkkoshoppailu sanoo:

   3G sekä Wifi asetukset löytyvät valikosta: asetukset –> langattomattomat yhteydet ja verkot

 26. Reijo sanoo:

  tilaisin postimyynnista sopivan suojakotelon… mutta jos tilaan sen esim Samsung note’n mitojen mukaan niin käykö se tähän puheliimeen, mitoissa on mielestäni muutaman millin ero?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   En ole kokeillut Samsung Noten kuoria Diel Zeniin. Pitäisi tilata muutama kokeeksi. Uskoisin, että silikoni kuoret ainakin sopivat, koska joustavat helposti muutaman millin.

 27. Testiosto sanoo:

  Aivan loistava puhelin.. 4 viikkoa meni ennenkuin tuli perille mutta eipä haitannut.
  Tullin kautta meni ja tullaamaan joutus mutta eipä tuo 35,12€ tuossa enään tuntut missään. Jättää yhden viikonlopun russian standardit ostamatta. Suosittelen

  • Testiosto sanoo:

   Tupla sim paikallaan .. eli oma sekä duunin simit sisällä. Hienosti toimii. Saa valita kumman kautta menee puhelut ,netti ,videopuhelut jne.. Itse pistin puhelut duunisimin kautta menemään ja netti oman simin kautta kun siinä on nopeampi netti. Duunin sähköpostit toimii, omat postit toimii facebookit ja kaikki sykronoi hienosti. Kyl tällä rahalla tämä puhelin on ihan ylivoimainen.
   Asetukset ovat alussa kaikki hieman pielessä ja joitakin puuttuu mutta niitä saa play-kaupasta ja eikun asentamaan.

   • Apuaa sanoo:

    Joo siis itse en löytäny verkkoasetuksia josta voisin itse käsin mennä vaihtamaan niitä, sillä saunalahden liittymä tarvitsee tietyt asetukset toimiakseen. Koska puhelin on ulkomailta, siihen ei tule automaattisesti asetuksia saunalahden kautta. Voisko joku kertoa miten sais toimimaan vai johtuuko siitä että joudun asetukset play-kaupasta ostamaan erikseen? Puhelin on muuten ollut todella hyvä ainakin minun mielestä. Kylmä tosin haittaa vähän käyttöä eli pitää odottaa hetki sisätiloissa jos on tullut juuri ulkoa. Kamera on mielestäni 3-5 tai sitten laatu vain näyttää huonolta koska puhelimessa suuri näyttö. Ja tosiaan näyttö on isompi kuin se 5″ (5.3″). Kiitos jo etukäteen auttavista vastauksista ongelmaani :).

 28. Enlaitaomaanimee sanoo:

  Mahtuuko puhelin taskuun ongelmitta vai pullottaako aivan mahottomasti?

 29. heiti sanoo:

  Mistä löytyy puheluasetukset (koputus,numeron näyttö,puhelunsiirto jne.)

 30. Timi sanoo:

  Mites millä taajuuksilla toimii 3g? Kun maaseudulla yleensä 900 MHz ja kylillä 2100MHz

 31. Ville Vuopio sanoo:

  Mene asetukset,tietojen käyttö alla paina lisää,mobiiliverkot,tukiasemien nimet ja sieltä pääset syöttämään manuaalisesti Saunalahden asetukset jotka siis löytyvät Saunalahden kotisivuilta.Itsellä viisi päivää käytössä,kaikki pelaaeli työ-ja oma sim käy

  Ei moitittavaa kännystä ja kaiken tarvittavan saa ladattua play-kaupasta.

 32. Aatu Kähkönen sanoo:

  Hei, Miten saan dielistä tuon 3g verkon päälle? asetuksista on tuo 3g päällä? sim-kortti on tuossa gsm paikassa? palaa vaan tuo e netti ? osaako joku auttaa ?

 33. Jukka sanoo:

  Mitenkäs on mahdollista että diel zen viitosessa on android 4.1.5. Missään muussa laitteessa en ole törmänny tähän android versioon. Onko jotenkin epävirallinen android vai ihan joku customoitu rom?fl

 34. Sari sanoo:

  Hei, oliko vielä varma tieto kaksi sim kortin toiminnasta..? Että onko molemmat simmit aktiivisina ottamaan vastaan puheluita ja viestejä? Ja kun on netissä, niin ottaako vastaan puhelut ja viestit myös??

  • Testiosto sanoo:

   Molemmat simit on aktiivisia ja ottaa puheluita ja tekstiviestejä vastaan. Ja ottaa vastaan puhelut sun muut kun on netissäkin tai pelaat pelejä.

 35. Jone sanoo:

  Hei!

  Tuleeko mukaan kynä? (kuvissa näkyy se kynä siellä kulmassa melkein ulkona)
  Millainen suojakuori tulee, saisiko kuvaa?
  Toimitusaika?
  Onko hyvä kamera, salamavalo?
  Sopiiko Note 5.3¨ suojakuoret?

  • Testiosto sanoo:

   Itse ostin Noten suojakuoren ja hieman se on väljä mut pysyy hyvin paikallaan kyllä. Etuosan kamera jää piiloon kuoren alle ja hieman salamakin kun Notessa hieman eri paikassa nuo. Se ”kynä” siellä reunassa on ulosvedettävä antenni. Analoginen TV puhelimessa. Kamera on tasoa menettelevä.

 36. Reijo sanoo:

  Sain puhelimen käsiinin eilen. Tähän menessä kaikki ok, tosin akku minun mielestäni lopahtaa aika äkkiä, vaikka tuossa edellä mainitset sen paremmaksi kuin monissa muissa laitteissa. mutta tällainen kysymys: E-Villen sivu sanoo että puhelin tukee MicroSD muisikorttia 16 Gt asti. kortteja kuitenkin on isompiakin, ainakin 32. onko jokin todellinen este ettei tuollainen kortti toimisi koneessa, vai olisiko e-Villen tieto virheelllinen?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   E-ville sivuilla on virheellinen tieto, että puhelin tukisi muistikorttia vain 16Gt asti. Mulla on puhelimessa SanDiskin 64Gt kortti ja hyvin toimii :) Akun kesto riippuu todella paljon siitä mitä sovelluksia puhelimessa on tausta-ajossa. Jos on päällä paljon verkkoa käyttäviä sovelluksia, kuten esim. Facebook, Skype, Dropbox jne. niin akku kuluu aika nopeasti. Kannattaa seurailla asetuksista, mitä prosesseja puhelimessa pyörii.

 37. sampo sanoo:

  kuinka kestävä laite on? Kuinka iso laite on 12 vuotiaalle?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Ainakin minulla laite on kestänyt tähän mennessä hyvin vajaan puolen vuoden käytön. 12-vuotiaalle puhelin voi olla liian kookas. Ei ehkä sovellu pienille kätösille.

 38. Dimi sanoo:

  Ostin tämän puhelimen. Olen tosi tyytyväinen ollut, mutta värinä on jotenkin rikki. Puhelin on äänettömällä mutta puhelin ei värise. Tehdasasetukset palautettu. Apu on tervetullutta

 39. Peter Black sanoo:

  Viikon vanha hankinta, ja hyvältä vaikuttaa . . . . mutta mutta, tämä Saunalahden liittymä tuntuu olevan täysin uuvatti tuon laitteen suhteen. R;ää tuuppaa ”korttikuvakkeeseen”, eli tulkitsen tuon niin, että tunkee roaming-tilaan, vaikka ole koettanut asettaa nuo Saunalahden sivuilta haetut asetukset kohdilleen, automaattisesti ne eivät luonnollisestikaan puhelimeen tulleet haettunakaan.
  Tietysti huolettaa ”älypuhelin aloittelijaa” tuo roaming, varsinkin kun ilmoittaa (poistin sen jatkuvan) kustannusten mahdollisesta kertymisestä.
  Tältä pohjalta, osaako joku neuvoa – vai pitääkö vaihtaa liittymä pois Saunalahdelta. Dielin 6″ Sextus Duo Sim käytössä, DNA;n liittymillä ja pelittää hienosti.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Mulla on myös saunalahden liittymä ja Roaming jatkuvasti päällä. Ei ole tullut ylimääräistä laskutusta.

 40. wäwäwä sanoo:

  Mielenkiinto heräs tähän puhelimeen.. harmitti vaan kun ei linkki toiminut mutta eikös http://www.e-ville.com/fi/3-diel-kannykat/10136-diel-edge-android-phone.html#id_comment_23181 tuo ole sama kapula? :] Kuinka korkea ja leveä (cm) ?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Diel Zen näyttää poistuneen e-villen valikoimista. Tuo Diel Edge tosiaan vaikuttaa hyvin samalta laitteelta. En osaa sanoa onko kyseessä kuitenkaan täysin identtinen puhelin.

 41. sari sanoo:

  Mulla on ollut kyseinen puhelin maaliskuusta -13 asti, toiminut moitteettomasti. Nyt ei ota vastaan kuvaviestejä eikä niitä myöskään voi lähettää, samoten netti yhteys ei toimi, wifi toimii kotona. Olen yrittänyt vaihtaa operaattorin ohjeiden mukaan asetuksia (dna ja saunalahti) eikä auta, mitäs muuta voin tehdä..?

Kommentointi on suljettu.