Salama McQueen tyylinen radio-ohjattava auto

Tilasimme DealExtremestä Salama McQueen tyylisen radio-ohjattavan auton. Esittelemme tässä kyseistä menopeliä.

Ominaisuudet

Auton kori on ABS-muovia. Tämä materiaali on hyvin yleisesti lasten leluissa käytetty. Kauko-ohjaus toimii 27Mhz:n taajuudella. Valmistaja määrittelee ohjauksen kantamaksi 15 metriä, mutta käytännön kokeiluissa ohjaus alkaa tökkiä välillä lyhemmilläkin etäisyyksillä. Tosin myös ohjaimen batterien lataus vaikuttanee kantaman pituuteen. Auton nopeus on 7 km/h. Mitat ovat 21.6 cm x 10.0 cm x 6.3 cm ja paino 230g.

Ajettaessa McQueen soittaa ärsyttävää musiikkia, jota ei saa kytkettyä pois. Hiljensimme musiikin avaamalla auton ja katkaisemalla kaiuttimen johdon. Tämä temppu on helppo tehdä, sillä auton saa auki avaamalla pohjasta viisi ruuvia. Musiikin poistaminen lisäsi myös hieman auton nopeutta ja akkujen kestävyyttä.

Salama McQueen radio-ohjattava auto

Virtalähteenä autossa toimivat neljä AA kokoista batteria. Ohjaimeen puolestaan menee 9V batteri. Batterien kesto riippuu hyvin pitkälti niiden laadusta. Käytännön kokemuksilla auton batterit kuluvat helposti päivässä aktiivisella ajolla.

Hinta

Auton hinta on DealExtremessä tilattaessa 13.55 euroa postikuluineen. Samaan hintaan auton saa myös esimerkiksi TinyDealista. Vertailun vuoksi aito vastaava Salama McQueen radio-ohjattava auto maksaa CDON:ssa 34,80 euroa. Toysrus kehtaa pyytää samasta autosta kuin CDON 47,99 euroa.

Hyvät puolet

Hyviä puolia testatussa autossa on ehdottomasti hinta, joka on yli puolet edullisempi aitoihin verrokkeihin verrattuna. Auto vaikuttaa myös kestävältä. Auto on ollut nyt aktiivisessa käytössä kuukauden ja se on säilynyt ainakin toistaiseksi ehjänä, vaikka sillä on täräytelty kymmeniä ellei satoja kertoja päin seiniä.

Huonot puolet

Huonona puolena auto soittaa todella ikävää musiikkia, eikä sitä saa sammutettua katkaisemisesta. Musiikin voi kuitenkin hiljentää irrottamalla auton sisällä olevan kaiuttimen johdot.

Toisena ikävä ominaisuutena batterit eivät tahdo pysyä kohdillaan jos autolla törmäilee rajusti. Välillä battereita joutuu siis pyörittelemään ja ruklaamaan että ne yhdistävät kunnolla.

Kolmas huono puoli on, se että auto ei ole aito ja alkuperäinen Salama McQueen. Kopiointisyytöksiä välttääkseen valmistaja ei ole kirjaillut autoon Salama McQueen tekstiä. Sen sijaan auto on nimetty nimellä Super Car.

Yhteenveto

Kyseessä on aivan toimiva ja halpa kauko-ohjattava auto pikkulapsille. Seuraavassa videossa esitämme koeajopätkää. Kuten videosta käy ilmi, auton moottorissa riittää yllättävän hyvin tehoa ja sitä pystyy pyörittelemään lattialla melko näyttävästi.

Share
Kategoria(t): Tuote-esittelyt Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.