eBay Suomi ja Yhdysvallat

Historia

eBay.com on vuonna 1995 perustettu yhdysvaltalainen internethuutokauppa, jolla on paikallisia sivustoja useissa maissa. Myös Suomella on oma sivustonsa eBay.fi, joka avattiin lokakuussa 2010. Ebaylla on maailmanlaajuisesti jo lähes sata miljoonaa asiakasta! Yrityksen vuotuinen liikevaihto on yli neljä miljardia dollaria ja se työllistää nykyään yli 11000 ihmistä. EBay on hankkinut yrityskauppojen kautta omistukseensa mm. Skype– ja PayPal-yritykset.

Tuotevalikoima

EBayn valtaisa tuotevalikoima kattaa miljoonia tuotteita ympäri maailmaa. Tuotteita löytyy aivan laidasta laitaan esimerkiksi autoista vaatteisiin. Laaja tuotevalikoima perustuu siihen, että kuka tahansa yritys tai yksityinen henkilö voi myydä eBay:n kautta melkein mitä tahansa. Suurin osa myyjistä on Yhdysvalloista, Isosta Britanniasta, Saksasta ja Kiinasta. Joukossa on jonkin verran myös suomalaisia myyjiä.

Yksi olennainen syy tehdä ostoksia eBay:n kautta on monesti, se että haluttua tavaraa ei löydy mistään muualta.

Hinnat

EBayn hinnat ovat todella alhaiset. Edulliset hinnat johtuvat suureksi osaksi eBayn laajasta ja kovasta sisäisestä kilpailusta. Liian korkeilla hinnoilla ei yksinkertaisesti saa kauppaa aikaiseksi. Ebayssä on myös paljon myyjiä Kiinasta ja Hong Kongista, jotka pitävät tuotteillaan hyvin alhaisia hintoja verrattuna suomalaiseen hintatasoon.

Toimitus

Toimitusajat ja kustannukset riippuvat hyvin paljon kauppiaasta ja siitä mistä tuotteet lähetetään. Tuotteen hintojen lisäksi kannattaa siis vertailla myös lähetyskustannuksia. Kaikki kauppiaat eivät myöskään toimita tuotteitaan Suomeen.

Nettisivut ja toimintatapa

Ebayssa on kaksi erillistä tapaa ostaa ja myydä. Myyjä voi myydä tavallisen huutokaupan tavoin, jolloin asiakkaat tekevät ostotarjouksia. Tai myyjä voi käyttää ”osta heti” -toimintoa, jota käyttäen ostaja voi ostaa tuotteen heti kiinteään hintaan.

Tuotteita voi etsiä rajaamalla hakua tiettyyn tuoteluokkaan tai myyjän maahan. Hakutuloksia voi edelleen rajata ja järjestellä eri ominaisuuksien kuten hinnan mukaan. Tuotetiedoista näkyy aina myös tuotteen varsinainen myyjä. Myyjän tiedoista näkee muun muassa mitä muita tuotteita kyseisellä myyjällä on myynnissä sekä myyjän asiakkailta saaman palautteen. Myyjä voi perustaa myös eBay:n sisäinen kaupan (eBay store), jonne on mahdollista perustaa esimerkiksi myymäläkohtaisia tuotekategorioita.

Asiointia eBay:n maakohtaisilla sivuilla helpottaa se, että ne kaikki toimivat samoilla tunnuksilla. Kaiken kaikkiaan eBayn sivusto on mielestämme selkeä ja helppokäyttöinen.

Maksutavat

Maksutavaksi hyväksytään ainoastaan PayPal. eBay omistaa PayPallin, joten maksutapojen rajaaminen yhteen vaihtoehtoon menee hyvin yksiin eBay:n intressien kanssa.

Luotettavuus

Tärkeä osa eBay-kaupankäyntiä on ostajan ja myyjän välinen luottamus. Tätä luottamusta luodaan antamalla palautetta toteutuneista kaupoista. Suuresta osasta myyjiä palautetta on luettavissa todella paljon, joten yleensä jos myyjän palaute on pääosin positiivista voi ostoken tehdä luottavaisin mielin. Tasapuolisuuden nimissä myös myyjät voivat antaa palautetta asiakkaistaan.

Kokemukset

Teimme koemielessä pari ostosta eBaysta. Toinen ostos tilattiin eBay.fi sivustolta ja toinen eBay.com sivustolta.

Tilaus eBay.com:sta tehtiin 23.11.2011 ja ostokset maksettiin saman tien PayPallilla. Tavaroiden lähtömaa oli Yhdysvallat. Postitustavaksi valittiin ”US Postal Service Priority Mail International”, joka maksoi 10 euroa. Lähetyksenseurannan mukaan tilaus lähti liikkeelle 25.11 Morichesta, josta se saapui 27.11 Jamaicaan ja oli perillä Suomessa 1.12. Tilauksen käsittelyyn kului siis kaksi päivää ja matkoihin 5 arkipäivää. Toiminta oli kiitettävän ripeää. Alla on kuva postipaketista.

eBay lähetys usasta

Toinen eBay tilaus tehtiin Suomen maakohtaiselta sivulta eBay.fi:sta 30.11.2011. Ostokset maksettiin saman tien PayPallilla. Tavaroiden lähtömaa oli Kiina ja postitus oli ilmainen. Lähetyksenseurannan mukaan tilaus lähti liikkeelle 2.12 Zhejiangista, josta se saapui 9.12 Pekingiinja ja oli perillä Suomessa 13.12. Tilauksen käsittelyyn kului siis kaksi päivää ja matkoihin 8 arkipäivää. Alla on kuva postipaketista.

eBay lähetys kiinasta

Yhteenveto

Molemmat tekemämme ostokset onnistuivat todella hyvin. Mitään ongelmia ei tullut vastaan ja tilaukset saapuivat suhteellisen nopeasti.

Kerro ihmeessä omista kokemuksistasi jutun lopussa olevan palautekentän avulla.

Tuotevalikoima: laaja
Hinnat:
halvat
Toimitus:
riippuu kauppiaasta
Nettisivut:
hyvät
Maksutavat:
 suppeat
Luotettavuus:
riippuu kauppiaasta

 

Share
Kategoria(t): Yhdysvaltalaiset verkkokaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

34 vastausta kohteessa eBay Suomi ja Yhdysvallat

 1. Joonas sanoo:

  Olen käyttänyt ebay:tä säännöllisesti jo 4 vuotta. Yleensä ostan tuotteet ebay.co.uk sivustolta ja jos tuote on englannissa niin mitään tullimaksuja ei tule maksoi tuote mitä tahansa! Onnistuneita kauppoja minulla on 248 kpl ja vain yhden kerran paketti katosi matkalla ja otin yhteyttä myyjään ( islannin tuhkapilvi saattoi vaikuttaa) myyjä lupasi palauttaa rahat koska tuoteen jonka olisin ostanut oli ainoa jäljellä oleva kappale. Rahat palautui minulle muutamassa päivässä! En voi muuta sanoa kuin .. Mielestäni ebay on varsin mainio ja luotettava ostospaikka.

 2. Myyminen eBay:ssa sanoo:

  Onko kukaan myynyt tavaraa eBay:ssa? Mitä kuluja aiheutuu minulle? Haluaisin myydä tuotteen 5000 eurolla. Paljonko EBay ottaa välityspalkkiota? Veloitetaanko välityspalkkiota toimituskuluista? KIITOS!

  • Risto Tiilikainen sanoo:

   Ebay.com:ssa on tullut myydyksi kolme eri tuotetta huutokauppana.
   Yksi meni Kiinaan, yksi USA:n ja yksi Japaniin

   PayPal toimi maksunvälittäjänä mainiosti ja rahat tulivat tililleni Suomeen
   Ebayn ja Paypalin rutiinit pystyy oppimaan kunhan osaa englantia
   Molemmat kommunikoivat myyjään päin todella hyvin koko kaupankäynnin aikana
   Toimituskuluista ei mene välityspalkkiota
   En ole varma menikö pieni valuutan vaihdosta johtuva pieni summa, kun en myynyt oman ebay.uk sivuilla vaan ebay.com sivuilla.
   Tuli kyseeseen ostajan taalojen vaihto ebay:n punniksi ja edelleen omapankin eskoiksi

   PayPal ja siirtopankit ottavat valuutan vaihdosta jotain ja ebay ottaa välityspalkkion
   Kun myin erään huutokohteen ja se meni USA:han, olivat kaikki kustannukset ilmoituskuluineen, valuutanvaihtoineen ja välityspalkkioineen noin 6 prosentin luokkaa
   Suomen huutokaupoissa ei kukaan olisi huutanut kohteistani läheskään niin kovia hintoja, kun sain ebay:ssä, joten 6 prosenttia ei harmittanut. Varmaankin ainakin keräilytavara ja antiikki menee kaupaksi kovalla hintaerolla Suomeen nähden

   Ilmoituksen hinnat vaihtelevat riippuen valitusta kestoajasta, ilmoituksen lisukkeista, hintavarauksesta, myy heti hinnasta ja lopullisesta huutohinnasta.
   Perus ilmoitushinta on yleensä alle 1 eskon
   Kyllä ne maksut selviävät, kunhan vain jaksaa lukea englanninkieliset ohjeet

   Valitettavasti myyjälle ei ole opasta suomenkielisillä Ebay:n sivuilla

   • Edellinen sanoo:

    Kävin ebay.uk:n sivulta hakemassa ja kopioimassa joitakin tarkempia tietoja myyntikuluista .
    Kannatta tutustua myyntiohjeisiin aloittaen seuraavista linkeistä
    http://sellercentre.ebay.co.uk/insertion-fees-private-sellers
    http://sellercentre.ebay.co.uk/final-value-fees-private-sellers

    Loppuhinnasta ebay.uk:n ottama välityspalkkio:
    All categories except Property 10% (up to a maximum fee of £75)
    eBay fees include 15% VAT for EU residents. Invoices sent to you will quote fees with VAT included.

    Kun ostaja on maksanut:
    PayPalPayPal takes a small percentage of the transaction value when you receive a payment – typically between 1.4% and 3.4% plus £0.20. There are additional fees for international transactions.

    Rahansiirrossa PayPalilta omalle pankkitilille:
    It’s free* when you use your PayPal balance or your bank account linked to your PayPal account.
    There is a charge of 3.4% + £0.20 GBP*
    for debit or credit card payments
    (either the sender or recipient can pay this fee).

    Palkkiot jäävät kuitenkin alemmaksi kuin Suomessakin toimivien kansainvälisten huutokauppakamareiden palkkiot alveineen

    Ensimmäinen myyntitapahtuma tuntui hankalalta lähinnä lähetysmaksun saamisessa ilmoitukseen, mutta seuraava meni jo lonkalta.
    Kun ilmoittaa lähetyskulut, niin kannattaa panna yläkanttiin, jotta niissä ei jää tappion puolelle.
    Myyntiaikaa ei näytä kannattavan venyttää viikkoa pitemmäksi.
    Viiden päivän aikana ei yleensä näytä tapahtuvan mitään.
    Kansainvälisessä kaupassa myynnin lopetusajaksi kannattaa panna vaikkapa oletetun kohdemaan lauantai-iltatunnit, jolloin huutokaupan metsästäjät istuvat tuijottaen ruutua ja odottavat sormet herkkänä näppiksellä huutoajan sulkuhetkeä.

  • HeinonenS sanoo:

   ALÄ IHMEESSÄ MYY eBay:n ja PayPalin kautta !
   Jos sattuu kohdalle tosi ilkeä ostaja, joka tekee valituksen, niin eBay automaattisesti JÄÄDYTTÄÄ sun PayPal -tilisi ja saamasi kauppahinta jää roikkumaan sinne määrättömäsi ajaksi. Voi olla, että menetät rahasi iäksi.

   ÄLÄ edes avaa PayPal -tiliä ! Kokemusta on, valitettavasti.

 3. Joni sanoo:

  Tilasin erään dvd boksin jota ei Suomesta saa ollenkaan. Myyjä kyseli jotain tietoja ja seuraavana päivänä paketti lähti Yhdysvalloista ja oli perillä viikon kuluttua. Nopeaa toimintaa. Nyt olisi tulossa toinen boksi samasta sarjasta, katsotaan miten tämä onnistuu.

 4. paketin seuranta Ebay.comissa? sanoo:

  Miten voin seurata paketin matkaa ebay.comissa? Ja tuleeko paketti kotiovelle vai pitääkö se hakea postista? Pienestä (postilaatikkoon mahtuvasta) paketista kyse…

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Jos tuote mahtuu postilaatikkoon niin se tulee sinne, muuten haettava postista. Tuotteen seuranta on maa ja myyjä kohtaista. Yleensä myyjä antaa linkin sivuille, josta toimitusta voi seurata. Kaikiin tilauksiin ei saa automaattisesti seurantakoodia.

 5. Matti sanoo:

  Olen tilaillut mm. eBayn kautta Kiinasta monenlaista pikkusälää pikkurahalla. Kaupanpäälle olen saanut sähköpostiosoitteeni roskapostituslistoille. Päivittäin tulee kymmenittäin, jos minkälaista ”mainosta” ja viestiä, joskus jopa yli 100 viestiä päivässä.
  Joitain alkuun klikkailin ja Avast hyökkäsi hanakasti väliin. Tein myös sen virheen, että menin ”poistamaan” osoitettani joiltain postituslistoilta unsubscribe-linkistä, jolla taisin vain kertoa, että email-osoitteeni on voimassa.

  Jos teet tilauksia Kiina HongKong suuntaan, niin suosittelen luomaan sitä varten erillisen email-osoitteen gmailiin tai hotmailiin, jonka voi tarvittaessa heivata. Siittä työpaikan emailista voi olla ikävä luopua.

  • Raimo sanoo:

   Vain Ebay tietää sähköposti osoitteesi .
   Eihän sähköpostiosoitteesi mene kiinalaiselle kauppiaalle lainkaan.
   Silloinhan on mahdollisuus käydä kauppaa ilman ebay .
   Ja luuletko että ebay haluaa sitä .
   Sehän elää välityspalkkiolla.
   Väite tuosta roskapostituslistoille joutumisesta, ebayn kautta on hassua.
   Syitä siihen voit etsiä muualta.
   Esimerkiksi saunalahti jakaa osoitteesi kolmansille osapuolille.
   Se mainitaan puhepakettia hankkiessa ja ikään kuin on tarjouksen saamisen ehtona .
   Että sinne voit lähettää kiitoskirjeen , jos olet heidän asiakkaansa.

 6. jasmin sanoo:

  Tilasin ebay.com kautta monenlaista pikkutavaraa(koruja,kelloja,laukkuja,ynm.) yhteensä tuli 90 euroa osa tuotteista tulee kiinasta.

  Tuleekohan näille tuotteille tullimaksua ja lähetetäänkö nämä taravat (n. 10kpl) samassa paketissa (tuotteet on siis eri myyjiltä)

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Jos tilaukset ovat eri myyjiltä, niin tuotteet tulevat eri paketeissa. Jos yksittäiseltä toimittajalta tilaa yli 22 eurolla, saattaa tilauksesta joutua maksamaan alv:n riippuen siitä jääkö paketti tullin haaviin.

 7. Uusi maailma sanoo:

  Miten voisin ostaa samalta myyjältä useamman tuotteen, eli lähetys tulisi samassa paketissa ja samoilla postikuluilla?

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Laita viestiä kyseiselle myyjälle niin saatte sovittua kuinka tuo järjestyy. Yleensä kun ostaa enemmän samalta myyjältä niin pystyy myös tinkimään postikuluissa. Eli rohekasti vain yhteyttä myyjään. Olen itse neuvotellut useita kertoja postikuluja ilmoitettuja alemmaksi.

 8. Aleksa sanoo sanoo:

  Mä yritin ostaa ebaysta merenneidon pyrstöö muuten kaikki meni hyvin mut mun piti rekisteröityy sinne. sit kun mä olin tehny sen nii, ne ei lähettäny mulle sitä viestii mun sähköpostiin. miten mä saan sen ?!

 9. Tietämätön sanoo:

  Onko tuttu ja luotettav ebayssa olen ostamassa iphone 3gs niit on jäljellä jtn 900
  Käyttäjän nimi on

  Quick-post-phones
  Onko turvallinen

 10. error sanoo:

  tilasin eilen neljä tuotetta, kolme pienehköä ja yhden keskikokoisen ja kauhukseni huomasin että nehän saattaa tulla eri paketeissa, enkä katsonut ollenkaan oliko myyjät samoja millään tuotteella. damn 😀 Noh, ei siinä mitään, pitää vaan raahata useampi paketti postista, koska mulla on vain postiluukku.

 11. Joni sanoo:

  Ajattelin tilata 2 everlastin speedbagia, eli semmosia nyrkkeilyjuttuja ebaysta. En nyt just löydä enkä muista sitä kotisivua, mut englannista tulee. Onko luotettavaa?

 12. Jay sanoo:

  Olen vuosikaudet tilannut vaatteista lastentarvikkeisiin kaiken ulkomailta. EU alueiden kaupat on aina nopeita ja vaivattomia, postitus on halvempaa kuin lähipostista kortin lähettäminen kotiin.
  EU:n ulkopuolelta tilatessa on omat temppunsa mutta tullin sivuilta löytyy hyvät ohjeet tilaamiseen ilman veron maksua.
  Suomen postikulut on aivan järjettömät ja se on syy miksen tilaa Suomesta yhtään mitään.
  Tämänkin vuoden joululahjat tuli kaikki briteistä eikä ollut mitään ongelmaa.
  käyn sovittamassa vaatteet suomen liikkeissä, katson valmistajan/mallin ja tilaan yli puolet halvemmalla ulkomailta.
  Postilaitos Suomessa saa minun puolesta vetää sutia!
  Suosittelen kaikille ulkomaan nettitilausta.

 13. Tero M. sanoo:

  eBaysta tilatessa kannattaa aina olla tarkkana ja lukea muiden asiakkaiden kommentit myyjästä tarkkaan – ainakin jos isommista summista on kyse.

  Rouvani tilasi design-kengät amerikkalaiselta myyjältä (kyseessä oli yritys ei yksityishenkilö). Kengät vaikuttivat väärennöksiltä, väri oli eri kuin tuotteen kuvauksessa ja kuvissa. Lisäksi kengät eivät oikein edes istuneet jalkaan. Myyjä kuitenkin oli todella haluton ottamaan tuottetta takaisin ja palauttamaan rahoja.

  Valitus eBaylle USAan ei vaikuttanut oikein millään tavalla. Ensin automaattivastaus kertoi, että kukaan ei ole lukenut viestiänne ja kehotti soittamaan ohessa olevaan puhelinnumeroon, jossa asia voitaisiin käsitellä. Kyseistä numeroa ei ole olemassakaan. Löysin eBayn sivuilta numeron, jota voi käyttää reklamaatioihin. Tätäkään numeroa ei ole olemassa. Lähetimme uuden viestin, johon vastattiin, että koska olette ottaneet yhteyttä myyjään, tilanne katsotaan näinollen ratkaistuksi, ettekä voi enää olla yhteydessä eBayhin kyseisessä asiassa. Tyylikkäästi hoidettu eBaylta siis.

  Teimme asiasta reklamaation myös PayPaliin, jossa asiaa jossain määrin kuunneltiin, mutta reagointi ei ollut lainkaan touhukasta. Kehottivat olemaan yhteydessä myyjään.

  Olimme jälleen yhteydessä myyjään, joka (kerrottuamme että reklamoimme asiasta PayPalille) ehdotti, että jos palautamme tuotteen, hän voi maksaa rahat takaisin paitsi 100 dollaria, koska hänelle oli mielestään koitunut asiasta niin paljon vaivaa ja postikulutkin on maksettu (hetkinen… rouvahan ne postikulut todellisuudessa maksoi. Se näkyy ihan kuitissakin). Vetosimme vielä siihen että myyjä lupaa täydellisen palautusoikeuden tuotteelle, jonka jälkeen hän ilmoitti, että hän voi palauttaa rahat, mutta haluaa pitää postikuluihin kuluneen (siis yhä rouvani maksaman) summan itsellään, koska muuten hänelle koituu tappiota – niinkuin siis mistähän se tappio oikein muodostuu?).

  Myyjähän siis osoittautui täysin kaheliksi ja sen olisi voinut arvatakin, jos olisi lukenut viimeaikaisia asiakaspalautteita. Tuli vaan liikaa luotettua siihen yleisarvosanaan, joka oli kohtuullisen hyvä. Sekoilu oli alkanut vasta viimeisen vuoden aikana.

  Lopulta saimme yhteyden Suomen eBayhin, jossa reipas asiakaspalvelija otti asian hoitaakseen ja saimme pienen lisäuhkailun jälkeen kaikki rahat takaisin luottokortille.

  Myyjä toivotti lopuksi, että toivottavasti rouva ei enää koskaan yritä ostaa häneltä mitään. Siitä tuskin on pelkoa 😉

  Euroopasta tilattaessa (kun myyjänä on yritys) asiakkaalla on turvanaan jonkinlainen lainsäädäntö, mutta kun kyseessä on mannertenvälinen kauppa, niin rahojen karhuaminen voi olla turhauttavan tuskallista. Tässä tapauksessa kädenvääntöön meni reilut pari kuukautta ja lopulta rahat saatiin takaisin – hyvä niin, mutta siihen hukattua aikaa ei korvaa kukaan…

 14. Roope sanoo:

  Olen tilannut eBay:stä kaikenlaista.
  Puhelimen akuista aina auton moottorin osiin.
  Hinnat ovat usein puolet halvempia, kuin Suomessa.
  Olen pyrkinyt ostamaan vain uusia tuotteita ja vain yrityksiltä.
  Jokaisen kohdalla olen tarkistanut saamansa palautteen.
  Lisäksi olen yrittänyt löytää kyseisen yrityksen muualtakin kuin ebaystä
  Kalliimpien ostoksien yhteydessä olen yleensä jopa soittanut myyjälle.
  Ostaminen on helppoa kun on luonut paypal tilin.
  Suosittelen äärimmäistä varovaisuutta. Rahojen saaminen takaisin huijarimyyjältä
  On varmasti työn ja tuskan takana. Mutta niin on suomalaisesta huuto.fi palvelustakin.
  Lisäksi ebaystä ei oikein voi ostaa kokeiltavaksi. Yleensä tavara tulee jostain kaukaa ja myyjä kyllä palauttaa tuotteesta maksetun rahan ja rahdin, mutta takaisin rahtaus jää ostajalle. Jos teillä on jokin käsitys suomen postihinnoista voitte vain kuvitella mitä itella ottaa sen tavaran roudaamisesta ulkomaille. Eli osta vain sellaista mitä todella aijot pitää.
  Järki päässä, vertaa hintoja, jos on tosi halpa verrattuna muihin.
  Hälytyskellojen pitäisi soida. Niinkuin kaikessa kaupassa.
  Ollut hyvä ja luotettava ostopaikka. Suosittelen

 15. Itu Pintanen sanoo:

  Kaikkea mahdollista on tullut tilattua. Kyselyihini on vastattu nopeasti ja asiallisesti. Negatiivisia ja neutraaleja palautteita ei ole tarvinnut antaa. Niitä en myöskään ole keneltäkään saanut. Yksikään toimitus ei ole jäänyt tulematta. Kokemattomuuttani olen töpeksinytkin, mutta asiat ovat selvinneet.
  Yllätyksiä tietenkin saattaa tulla. On yksi asia josta en pidä. Meitä tuotteiden etsijöitä ei kiinnosta lainkaan se seikka: Mikä tuote on myyty, vaan se, mitä ON myytävänä. Tämä on usean nettimyyjän käytäntö, ikävä kyllä. Mutta TE arvoisa Ebay voinette poistaa nopeammin listoiltanne jo tehdyt kaupat. Summa summarum. Ei nimittäin ole mieltä ylentävää ”googlauksen” jälkeen nähdä tuotteen kohdalla ”ENDED”. Se kait lienee hakukoneenkin syytä? Kaikkea hyvää Teille sinne!

 16. Siru sanoo:

  Olen aikeissa tilata eBaysta mutta koska samaa tuotetta on tarjolla monen hintaisena en tiedä mikä niistä äon luotettava vai onko mikään? kinka voin varmistua tuotteen turvallisuudesta ja kuinka voin tietää kuinka isot tullimaksut voi tulla ja mistä nevoi tulla?

 17. Ari Hyppönen sanoo:

  Älkää koskaan tilatko henkilöltä dominic.payment@gmail.com kaksi tilausta ja molemmat huijausta. eivät vastanneet tuotetta mitä oli myymässä. poikottiin kaveri ja heti.

 18. Kati sanoo:

  Apu on tarpeen!
  Loin tilin niin ebayhin kuin paypaliinkin, jonka jälkeen yritin tilata tuotetta ebaystä ja siinä vihdoin onnistuin…mutta nyt minun ebayssä on kolme samaa tuotetta odottamassa maksua! Mistä ihmeestä saan peruttua nämä kolme muuta tuotetta??? Englannin kieli ei ole vahva ja sen kyllä huomasin kun yritin tilejä luoda ja ostoksia tehdä, huh, huh.

 19. Jena sanoo:

  Moiggelis,mitä tapahtuu jos tilaa esim hongkongista yli 100euron puhelimen tai jotai niin jos se jää tulliin? Mitä sitte pitää tehä?

 20. Pekka sanoo:

  Varoituksen sana. Postia jää matkan varrelle.

  Yrittäjänä muutaman vuoden säännöllisesti ja menestyksellä Britteinsaarilta ebaysta ostelleena, on yllättäen alkanut tavaraa katoamaan kokonaan tai kuriirilähetysten paketeista niiden sisällöstä osa.

  Pahvilaatikoista on ollut nurkka auki repäistynä ja sisältöä kadonnut. Kuplamuovikirjeistä pahvipäällys revitty auki niin, että sisältö on näkyvissä.

  Viimeisimmästä kuriirilähetyksen toimituksesta lokakuussa, oli pahvilaatikosta sisältä toinen isoista tuotteista pois ja vain kuplamuovit jäljellä. Laatikko oli teippailtu kahdella erilaisella teipillä. Ikäänkuin olisi välillä avattu ja laitettu uudelleen kiinni.

  On vaikea sanoa onko kyseessä jokin uusi ”älä suosi Suomalaista” ilmiö lähetyspäässä vai ongelma matkan varrella? Kuitenkin myös myyjien ”en toimita Suomeen” ovat lisääntyneet nopeasti.

  Onneksi ebayn ostotakuu on korvannut joka ikinen kerta ostokseni. Vaatimus on että käyt keskustelua myyjän kanssa ensin. Ostotapahtuma pitää myös suorittaa kokonaisuudessaan ebayn sisällä ja paypalilla. Ei siis sekoilla sähköpostilla vaan käytetään ebayn palvelua.

 21. Wilma sanoo:

  Tilasin supernatural 9 kauden kun halvalla sain. Mutta tuotteessa ei lukenut onko suomenkielisiä tekstityksiä. Onko siinä suomenkieliset tekstitykset vaikka sen ebaystä tilaa?

 22. marie sanoo:

  Hei, Kun monet ennätys tiedotteet pankkien sain laina € 250.000 nainen nimeltä Marie integroi sisällä 72h. Aluksi en uskonut sitä, mutta uteliaisuuteni työnsi minut kokeillut mutta lopulta minulla oli mahdollisuus saada lainaa, että sain ulos umpikujasta, jossa olen asunut. Minä vain kertoa mitä ilmoitettiin, että nyt tiedät, joille olet yhteyttä, kun olet tarvitsevat, heidän sähköpostiosoite on tämä: mariewatalle@yahoo.com
   Yhteyttä, jos olet tarvitsevat. jaa tämä julkaisu

 23. Pekka Tanskanen sanoo:

  Vuosikausien runsaan käytön myötä oppinut erottamaan kansalliset erot myyjissä.

  Olkaa varovaisia ebay.co.uk ostoksien kanssa. Tuppaa olemaan kummasti vaikeuksia brittien kanssa, kun vertaa ebay.de asiakkaisiin. Jos ostaa harvoin, niin voi selvitä ongelmitta.

  Suosittelen että opettelette Saksaa, tai käytätte selainta jossa on helppo kääntää sivu englannin tapaikseksi arvuutteluksi, josta saa auttavasti kuitenkin selkoa.

  Se että UK myyjillä on usein vaikeuksia lähettää Suomeen ulottuu syvemmälle kuin vain postimaksuihin. Heillähän on aina selityksenä, että eivät lähetä kun tulee niin kalliiksi lähettää…no kukas maksaa postimaksut?

  Huonomminkin voi käydä.

  Omakohtainen esimerkkini (yhtenä monista) voi osua kohdallenne kun huomaatte, että se teille lähetetty paketti onkin menossa Jamaicalle. Kyllä. Eksooottisiin maisemiin.

  Tässä kohtaa teidän pitää ottaa ebay kontaktia. Jos ette ota niin huijari palauttaa tietyn ajan jälkeen tuotteen uudelleen myyntiin, kun ”ette noutaneet pakettia”. Sitten olette ongelmissa.

  Ja olette ongelmissa siksi kun ”ette noutaneet pakettia”. Siitä huolimatta että asut Suomessa ja myyjä se ”lähetti” pakettisi Jamaicalle. Ja siitä huolimatta että ostajan tiedot myyjä ottaa ebay systeemistä.

  Juu juu onhan se ebay turva! Ebayn turvat toimii, jos sattuu saamaan myyjän kiinni nopeasti huijauksestaan tai virheestään. Muutoin menee vaikeaksi.
  Britit käyttävät tätä ebayn porsaanreikää häikäilemättä hyväkseen. Ei ole vuosien saatossa sattunut euroopan mantereen asiakkaiden kanssa koskaan.

  Huomaat myös sitten niitä linkkejä sivulla selatessasi, että Ebay on myyjän puolella, ja rahojasi on hyvin vaikea saada takaisin.

  Onnea matkaan. Sitä tulet tarvitsemaan…

 24. Pete sanoo:

  Katso tarkkaan palautteet ensin, ja tapa millä myyjä vastaa sähköpostiisi.

  Jätin maksamatta ebay ostokseni jälleen kerran, kun myyjä vaati positiivista palautetta, ennenkuin suostui lähettämään tavaran Saksasta. Vetosi siihen että kun oli niin huonoja kokemuksia rahtifirmojen kanssa.

  Siitä vain äkkiä päätteli, että onko sitten niin huonoja kokemuksia, kun pitää erikseen mainostaa, että jää tavarat saamatta ja rahat menee?

  Nimittäin se rahojen takaisinsaaminen ei ole ebayssa mikään läpihuutojuttu. Teen ostoksia vuositasolla useamman kuution verran, ja tutuksi on tullut näiden ongelmatapauksien jäljiltä selvittely.

  ebay on rakennettu vaikeaksi alkaa selvittämään jotain ongelmaa. Ostaja on heikoilla ja vilpilliset myyjät käyttävät tätä hyväkseen.

 25. Bache sanoo:

  Tilasin kiinasta elektroniikkaa. Romppeet tuli ehjinä ja sovittuna aikana suoraan postilaatikkooni. Myyjä arvosteli minut hyväksi asiakkaaksi melkeinpä heti tilauksen tehtyäni ja maksettua. Kun olin tavarat testannut niiden tultua ja toimiviksi todennut, annoin myyjälle hyvät arvostelut. Kaikki toimi niin kuin hyvässä kaupassa kuuluukin.
  Suosittelen katsomaan myyjän arvostelut ja rahti kulut ja ajat. Samaa tuotetta myy useampikin usein ebayssa ja voit saada rahdit ilmaiseksi tai ainakin halvemmalla kun olet tarkkana. Itselle jäi hyvä maku ebaysta ja tilaan lisää tulevaisuudessa tuolta.

Kommentointi on suljettu.