PlayStation 3 PS3 lisävarusteet hintavertailu

ps3 lisävarusteiden hintavertailuJohdanto

Tekemämme iPhone tarvikkeiden hintavertailu osoitti, että hintaerot Applen originaalituotteiden ja vastaavien nimettömien kiinalaisvalmistajien tuotteiden välillä ovat valtaisat. Joidenkin tuotteiden kohdalla Applen tuotteesta saa maksaa jopa yli 2000% enemmän kuin nimettömän valmistajan vastaavasta tuotteesta. Artikkeli aiheutti lukijoissa epäilyjä siitä, että myös muiden merkkituotteiden kohdalla vallitsevat vastaavat hintaerot. Tämän jutun tarkoituksena on vertailla alkuperäisten Sony Playstation 3 lisävarusteiden ja yleisesti tuntemattomien valmistajien vastaavien tuotteiden hintaeroja.

Vertailun nettikaupat

Tässä artikkelissa vertaillaan Playstation 3 lisävarusteiden hintoja Verkkokauppa.com:n ja Dealextremen välillä.  Verkkokauppa.com ei tarvinne esittelyjä, mutta Dealextreme voi olla joillekin tuntematon. Dealextreme on kiinalainen verkkokauppa, joka myy ja toimittaa pääosin elektroniikkatuotteita maailman laajuisesti ilman postikuluja. Dealextreme toimii hyvin läheisessä kumppanuussuhteessa kiinalaisiin valmistajiin. Tuotteet toimitetaan lähes suoraan valmistajilta asiakkaille ilman välikäsiä. Tämä mahdollistaa hyvin edulliset hinnat verrattuna eurooppalaisiin ja yhdysvaltalaisiin kauppoihin, joihin tuotteet saapuvat lukuisten välikäsien kautta.

Vertailuun on pyritty poimimaan mahdollisimman hyvin toisiaan vastaavat tuotteet. Täysin identtisiä vertaillut tuotteet eivät tietenkään ole, koska niillä on eri valmistajat. Verkkokauppa.com:n tuotteet ovat joko Sony originaaleja tai BigBenin valmistamia. Dealextremen tuotteet ovat joko Designersin valmistamia tai kokonaan merkittömiä. Seuraavassa esitellään vertailun tulokset.

Peliohjaimet

Laturit

Kaapelit

Päätelmät

Kuten edellä esitetty hintavertailu osoittaa ovat Sonyn PS3 lisävarusteiden hinnat 2-5 kertaa kalliimmat verrattuna nimettömien kiinalaisvalmistajien hintoihin. Sony kerää siis huomattavat marginaalit tuotteistaan brändinsä avulla. Sony ei yllä kuitenkaan lähellekään yhtä suuriin marginaaleihin kuin Apple. iPhone tarvikkeiden hintavertailussa osoitimme Applen tuotteiden olevan jopa 20 kertaa kalliimpia kuin nimettömien valmistajien vastaavat.

Moni luultavasti elää siinä uskossa, että PlayStationit valmistetaan Japanissa, onhan Sony Japanilainen merkki. Näin ei kuitenkaan enää ole. Aikaisemmat PlayStation mallit sekä ensimmäiset PS3 mallit valmistettiinkin Japanissa, mutta nykyään PS3:t valmistaa Sonyn alihankkijat Foxconn sekä Asus. Näiden valmistajien tehtaat ovat pääosin Kiinassa ja Taiwanissa. Brändistä riippumatta suurin osa PS3 tuotteista valmistetaan siis kiinassa.

Kuten edellä olevasta käy ilmi, PS3 lisävarusteiden hintaero ei selity ainakaan valmistusmaalla. Oikeastaan ainoiksi hintaeroa selittäviksi tekijöiksi jäävät laatu ja takuut. Oletettavasti Sony valvoo tiukasti alihankkijoidensa tuotantoa ja näin laatu pysyy hyvänä. Kuitenkin koska Sonyn ja nimettömien valmistajien tuotteet valmistetaan samassa maassa, ei laadussa luultavasti ole niin suuria eroja kuin yleisesti luullaan. Laatu on kuitenkin suhteellinen käsite ja jokainen voi itse arvioida oikeuttaako oletettu laatu 2-5 kertaisiin hintoihin.

Vertailun tuotteet on helppo yhdistää piratismiin tai väärennöksiin. Näin ei kuitenkaan ole. Eikä artikkelin kirjoittajilla ele missään nimessä tarkoituksena tukea piratismia. Piratismista ja väärennyksistä olisi kyse jos eri valmistajat käyttäisivät tuotteissaan Sonyn logoja tai myisivät niitä Sonyn tuotteina. Se että myös muut valmistajat valmistavat PS3 lisävarusteita lisää luonnollista kilpailua ja alentaa hintoja.

Share
Kategoria(t): Vertailu Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa PlayStation 3 PS3 lisävarusteet hintavertailu

  1. tyyppi sanoo:

    luulen että kiinasta ostetut ovat jotenkin vialliasia tai kopioita, koska hintaeroa ei voi olla noin paljoa

    • verkkoshoppailu sanoo:

      Kyllä Kiinasta ihan hyvää tavaraa pääosin saa. Suomen ja Kiinan hintatasot vaan ovat niin eri planeetalta.

Kommentointi on suljettu.