AliExpress

Historia

Alibaba on Kiinalainen maailman suurin business-to-business kaupankäyntisivusto. Yritys on perustettu 1999 ja sillä on yli 65 miljoonaa asiakasta 240 maassa ympäri maailmaa. Toimistoja Alibaballa on 70 kaupungissa ympäri maailmaa. Kyseessä on siis hyvin luotettava sivusto.

Tuotevalikoima

Alibaballa on neljä business-to-business kauppapaikkaa. Yksi näistä on AliExpress, joka myy pienempiä eriä ja on suunnattu pienyrityksille sekä yksityishenkilöille. AliExpress on itse asiassa vain rajapinta, joka välittää lukuisten tavarantoimittajien tuotteita. Yhdessä satojen tavarantoimittajien yksittäiset tuotevalikoimat muodostat todella suuren yhteistuotevalikoiman, joka on tilattavissa kokonaisuudessaan aliexpressin kautta. AliExpressin tuotevalikoima on huomattavasti suurempi kuin muilla perinteisillä Kiinan verkkokaupoilla (esim. dealextreme), jotka on suunnattu pelkästään yksityiskäyttäjille.

Hinnat


Hinnat ovat Kiinalaisille verkkokaupoille ominaisesti hyvin alhaiset. Aliexpressille on ominaista, että tuotteet myydään erissä, eikä yksittäiskappaleita juuri myydä. Myös tämä seikka luonnollisesti laskee yksikköhintaa.

Hintaesimerkki

Toimitus

Aliexpressin toimitusmaksut ja toimitusajat vaihtelevat paljon tuotteesta ja toimittajasta riippuen. Osa tuotteista toimitetaan ilmaiseksi, mutta joistakin tuotteista peritään todella isot toimituskulut.

Nettisivut

Aliexpressin nettisivut ovat varsin toimivat. Tuotteet on jaoteltu selkeästi omiin kategorioihinsa. Myös tuotehaku on hyvin toimiva ja hakutulokset saa järjestettyä esimerkiksi sen mukaan tarjotaanko ilmaista kuljetusta. Jos kuljetuskustannuksia menee, myös niiden lopullisen summan näkee suoraan tuotetiedoista. Nettisivut ovat ulkoasultaan hyvin samantyyliset kuin suurella osaa Kiinan verkkokaupoista, kuten esimerkiksi dealextremellä.

Maksutavat

Maksutapoina käyvät seuraavat: MoneyBookers, luottokortit, tilisiirto ja WesternUnion.

Luotettavuus

Aliexpress on osa todella suurta yritystä ja sen luotettavuus on kohdallaan. Erikoisuutena muihin Kiina-kauppoihin verrattuna AliExpress vapauttaa maksun tavaran varsinaiselle toimittajalle vasta siinä vaiheessa kun tilaaja itse vahvistaa AliExpressin sivuilta tilauksen vastaanotetuksi. Tämä palvelua nimitetään escrow-palveluksi.

Kokemukset

Koetilauksena tilattiin 16kpl. erä yllä mainittuja mustekasetteja. Tilauksen yhteishinnaksi muodostui 54 euroa. Tämä ylittää 43 euron rajan, jota kalliimmista tilauksista pitää maksaa alv.  23% alv:n jälkeen paketin hinnaksi muodostuu 66 euroa.

Tilaus tehtiin AliExpressin verkkosivulta 8.8.11 ja maksutapana käytettiin PayPallia. AliExpress postitti paketin 12.8.11 ja lähetys saapui Suomen tulliin jo 14.8.11. Sain tullilta lapun, jossa pyydettiin tekemään tullaus tullin verkkosivuilla. Tullaus ei kuitenkaan onnistunut täysin tullin verkkosivujen avulla, sillä tullin sivuilla ei ollut määritelty nimikettä/koodia mustekaseteille, joka oli pakollinen lomakkeelle syötettävä tieto. Jouduin soittamaan tulliin, jotta sain oikean koodin. Tämän jälkeen tullaus onnistui nettisivujen kautta. Koska tilauksen arvo ei ylittänyt 150 euron rajaa riitti kun maksoi vain 23% alv:n. Maksun pystyi tekemään verkkopankin avulla saman tien. Paketti toimitettiin kotiovelle 22.8.11 moitteettomassa kunnossa. Yhteensä aikaa meni siis 4 arkipäivää tilauksen käsittelyyn ja 2 arkipäivää matkoihin ja 7 arkipäivää tullikäsittelyyn. Tullaus menee normaalissa tapauksessa varmasta nopeammin, sillä en päässyt tekemään tullausta heti ilmoituksen saavuttua. Alla esitetään ruutukaappaus lähetyksen seurannasta AliExpressin sivuilta.

AliExpress tilauksen seuranta

Lähetys oli pakattu kahteen sisäkkäiseen pahvilaatikkoon, joka oli vuorattu pehmustemuovilla. Paketin ympärille oli lisäksi kieritetty teippiä todella paljon. Tuotteet olivat hyvässä kunnossa. Alla on kuva AliExpressin lähettämästä paketista.

AliExpress postipaketti

Kaiken kaikkiaan en keksi valitettavaa AliExpressin palvelusta. Seuraavassa on yhteenveto palvelusta.

Yhteenveto

Julkaisemme alennuskoodeja tälle verkkokaupalle alennuskoodit sivulla.

Tuotevalikoima: erittäin laaja
Hinnat:
erittäin halvat
Toimitus:
riippuu toimittajasta, koetilaus oli ilmainen ja hyvin pakattu
Nettisivut:
selkeät
Maksutavat:
tyydyttävät
Luotettavuus:
hyvä

Share
Kategoria(t): Kiinalaiset verkkokaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

63 vastausta kohteessa AliExpress

 1. Yrittäjä sanoo:

  Tämä testaaminen siitä kuinka Aliexpress toimii on yhtä luotettava kuin se, että testaisit
  kauppoja helsingissä x 1000 ja sen perusteella sanoisit että joko helsinginkaupat toimittaa moitteettomasti tai ei toimita. Ei todellakaan kannata luottaa siihen, että kaikki olisivat jokotai. Kaverini tilasi jääkiekkomailoja ”luotettavalta” toimittajalta ja sinne meni yli 2000 euroa. Ole varovainen kun annat suosituksia suuntaan tai toiseen.

  Itseltäni on jäänyt muutamia toimituksia tulematta ja rahat on menneet sen siliän tien. Onneksi on kysymys ollut alle satasen tilauksista. Riski on ostajalla.

  Tein reklamaatiot ja vaadin rahojen palauttamista, mutta jotenkin on vastapuoli pystynyt vakuuttamaan Aliexpressin siitä että me ollaan huijareita ja yritetään saada tavarat ilmaiseksi.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Kiitos kommentista.

   Olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka yksi ostos onnistuisi hyvin, ei se takaa sitä että tätä yksittäistä kokemusta voisi yleistää kaikkiin kyseiseltä sivustolta tehtäviin kauppoihin. Varsinkin toimitusajat vaihtelevat ostettavasta tavarasta riippuen. Tästä syystä olisikin hyvä, että sivuston käyttäjät kommentoisivat ja kertoisivat omista kokemuksistaan näissä nettikaupoissa mahdollisimman paljon. Näin saataisiin vahvistusta omille kokemuksilleni tai sitten kokemuksistani eriäviä tietoja.

   • Elias sanoo:

    Yritykset pystyvät tekaisemaan itseään ylistäviä arvosteluja sivustoille, jotka on tarkoitettu julkaisemaan asiakkaiden mielipiteitä. Toisaalta joku kilpailija voisi mustamaalata yritystä. Lisäksi huonon (negatiivisen) palautteen lähettämisinto voi olla suurempi, kuin hyvän (positiivisen) palautteen.

    Asiakas olisi oikeasti turvattu, jos vastuuseen saatava pistokoevalvonnan alainen välikäsi ensin ottaisi vastaan sekä myydyn tuotteen, että siitä maksetun hinnan, ja vasta kun välikäsi on saanut molemmat, se lähettäisi ne eteen päin, muuten hinta tai tuote palaisi lähettäjälleen. Välikäsi voidaan saattaa vastuuseen sillä, että joku paikallinen taho on tavoitettavissa ja vastuussa siitä, että laittaa välikäden vastuuseen. Vastuussa kuuluisi olla ihmisyksilöitä, jotka eivät pysty katoamaan.

    Ehdotankin, että olisi hyvä, jos kansainväliset valtioiden liitot rekisteröisivät ja ottaisivat valvottaviksi ja vastuun alaisiksi verkkokaupan välikäsiä, joiden kautta myyjät ja ostajat toimittavat rahat ja tavarat.

    En tiedä, onko mainitsemaani järjestelyä käytössä, mutta jos sellainen on, sitä ehkä kannattaisi suosia sen sijaan, että antaa huijareille mahdollisuuden toimia rehellisten joukossa. AliExpress voisi tehdä mainitsemani tavaran välisäilytyksen, en tiedä, tekeekö, ja voisi olla jonkun valvoma, mutta en vielä huomannut siitä mainintaa.

  • martti sanoo:

   ”Itseltäni on jäänyt muutamia toimituksia tulematta ja rahat on menneet sen siliän tien. ”

   minä ainakin olen saanut rahat helposti, yhdellä ilmoituksella. ei ole kyllä ollut 2000 e, vaan 18 e, 80 e ja 180 e, olen tehnyt aliexpressä jotai 180 kauppaa.

   aina kyllä tarkistan ebaystä ja maksan sinne 10 % enemmän kuin muualle koska palautesysteemi parempi ja minulla on jo luetteloni jossa yli 20 myyjää joilta tulee tavara yleensä aina 2 viikossa ainakin alle 20 vrk.

 2. JoKu sanoo:

  Olen tilannut tavaraa Kiinasta jo useiden vuosien ajan, DealExtremesta, PriceAngelsistä, Sure Electronicsistä ja nyt pari viikkoa sitten AliExpressistä. AliExpressin tilauksen tein perjantaina ja tavara tuli seuraavana torstaina DHL:llä kotiovelle kannettuan. Rahtikulut 5$!. AliExpress piti minut ajan tasalla toimituksesta ja tavaran myyjä laittoi sähköpostilla proformalaskun ja tekniset tiedot laitteesta.
  Myyjä kyseli vielä jälkeenpäin olinko tyytyväinen ostokseeni ja pyysi kääntymään heidän puoleensa jos on vielä kiinnostusta heidän tuotteisiinsa.
  Yhdenkään kotimaisen verkkokaupan kanssa asioiminen ei KOSKAAN ole toiminut niin hyvin kun näiden kiinalaisten kanssa.
  Joskus on Dealextremestä tullut väärää tavaraa mutta reklamaation jälkeen asia on hoidettu kuntoon kohtuullisessa ajassa.
  Pari vuotta sitten tilasin aurinkokeräimiä Kiinasta suoraan toimittajalta ja niin hyvää palvelua en ole saanut koskaan keneltäkään!
  Ei voi muuta kuin suositella.
  Suomalaisille verkkokauppiaille voin sanoa että ottakaa oppia.
  Tässä joku aika sitten taistelin Turkulaisen harrasteliikkeen verkkokaupan kanssa. Tilasin väärää tavaraa ja peruin tilaukseni lähes saman tien.
  Myyjän mukaan tavara oli muka lähtenyt ja voitaisiin hyvittää vasta kun se palautuisi heille takaisin.
  Se ei koskaan tullut minulle asti ja minun olisi pitänyt selvittää missä se on ennenkuin saisin rahani takaisi.
  Kymmenien sähköpostien ja kuluttaja-asiamiehellä ja palautteella harrastajapalstoille uhkailun jälkeen sain viimeinkin rahani takaisin. Tämä oli törkein, mutta ei ainoa vastaava tapaus suomalaisten verkkokauppojen kanssa.
  Sen lisäksi että Kiinasta löytyy uskomattomia tarjouksia, minun kokemusteni mukaan ne ovat totta myös käytännössä.

 3. Pentti sanoo:

  Jep Jep
  vain huonoja kokemuksia alista..:(…rahat meni vaikka luvattiin korvata viallinen lähetys

  • kalevi sanoo:

   Sama juttu.En tilaa enää mitään ali expertiltä. Tilaamani ja maksamani tavarat määrättiin kuulemma lähettäjän toimesta Tuhoamaan??

 4. juusto sanoo:

  Platinatason ostajana sanoisin että aliexpress on luotettava. Escrow -menettely tarkoittaa että sinä itse tilaajana kuittaat että paketti on tullut perille oikean sisältöisenä. Vasta tämän jälkeen rahat siirtyy varsinaiselle myyjälle.

  Minkään verkkokaupan kanssa ei asiat mene aina täydellisesti, ei myöskään aliexpressin myyjien. Ajoittain asioita selvitellään sähköpostitse, tai aliexpressin sisäisen viestinnän kautta englanniksi. Lopputulokseen olen silti ollut tyytyväinen.

 5. Guru sanoo:

  Kannattaa lukaista tämä ennen kuin tilaa.

  http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?p=994068

 6. kai lahti sanoo:

  pelkästään hyviä kokemuksia aliexpress toiminnasta, tuotteen tracking koodi tuli postitse ja sen seuranta toimi helposti. Ihmetystä herättää suomen tulllin ja itellan toiminta he tuhraavat 7-9 päivää paketin selvitykseen kun se tulee toiselta puolelta maailmaa helsinkiin 3-4 päivässä!! Olisiko tehostuksen paikka?
  Tuotteista vielä, ovat olleet kuvatun laisia ja hyvin pakattuja. Hienoa toiminnassa on lisäksi se että lasku lähtee vastaanottajalle kun paketti on käsissä ja tavara on oikea ja kuvatunlainen. He muistuttavat riittävän usein (2x) että annan heidän toiminnastaan arvostelun ja kuittaan paketin tulleeksi. Sähköposteihin vastataan nopeasti (jopa saman päivän aikana aikaerosta huolimatta) ja aivan ymmärrettävällä englannilla.

  Tästä olisi monen suomalaisen ja eurooppalaisenkin firman hyvä ottaa mallia :-)

 7. Amelieamande sanoo:

  Morjensta!
  Täällä ”koru asiantuntija”, joka haluaa sanoa näistä sanansa! Olen tilannut paikasta eri myyjiltä koruja, täkein seikka joka kannattaa ottaa huomioon, että kiinalaiset photoshoppaa korujen kuvia hirveästi,
  korut yleensä paljon tummempia kuin oikeasti ovat, myös usein vikoja, tummia kiviä, ketjuja, yms, eli jos halut tilata itsellesi jonkin tuotteen/korun, kannattaa tilata ainakin kaksi! Kerran tullut vastaan vain sellainen tpaus että myyjä möi 3psc erä, ja lähetti 3:n sijasta yhden korun. Ajattelinkin että liian hyvä ollakseen totta. No, tämä ei myy siellä enää.
  Joo, kyllä pääsääntöisesti voi luottaa, vaikka olen lukenut eri palstoilta että huijareita riittää. Itsellä on tullut kaikki lähetykset perille.

  Tässähän on ”haittana” se, että joitakin lähetyksiä joutuu odottamaan joskus yli kuukauden, hyvällä tuurilla tulee 2vkossa. Yleensä keskivertoaika on ollut minulla 3vkoa.

  Voin suositella aliexpressiä, eihän nuo hinnat ole mitään Suomen hintoihin verrattuna!!!

  Ja kotimaassa kääritään sitten TODELLA mukavat voitot kaupoilla 😀
  !

 8. Amelieamande sanoo:

  VIELÄ LISÄTÄKSENI EDELLISEEN SEN, ETTÄ KIINALAISET TUNTUVAT OLEVAT IHAN YKKÖSLUOKKAA ASIAKASPALVELUSSA! SIITÄ 10+++++. TODELLA YSTÄVÄLLISIÄ LÄMMINHENKISIÄ IHMISIÄ, JA KAUPAT HOIDETAAN AINA LOPPUUN SAAKKA. SE ON HEILLE TÄRKEÄÄ, JA MYÖS SIKSI, ETTÄ ASIAKKAAT TIETYSTI PYSYY.

 9. Sape sanoo:

  Loistava palvelu kaikin puolin ainoa mikä tökki oli tulli, tulliselvitys oli v….mainen tehä ku kokoajan joutu soittamaan sinne. Paketti oli suomessa 5 päivän päästä tilauksesta ja suomen tullissa se oli 9 päivää. Tulli sais vähä ryhdistäytyä ja laittaa vauhtia hommiin.

 10. kukelikuu sanoo:

  Yritin tilata hiirtä tuolta niin miten saan sen paypalin maksu tavaksi? ku ei sitä sieltä löytynyt.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   PayPal ei ole enää maksutapana AliExpressissä. Tämä tieto on jäänyt päivittämättä artikkeliin. PayPal on eBay:n omistuksessa, eikä AliExpress halua enää tukea PayPalia, koska eBay on AliExpressin pahimpia kilpailijoita.

 11. tarkkana sanoo:

  Olen tilannut aliexpressin kautta jo 4 kertaa ja aina on tullut kaikki perille(2-5vk toimitus). Aion jatkossakin tilata tuon kautta ja suosittelen muitakin, kunhan on tarkkana myyjien palautteiden kanssa (alle 4 tähteä = en tilaa).

 12. Pulla sanoo:

  Suosittelen!
  Autoon tilaanut osaa AliExpressin kautta ja sain saman tavaran jopa useita kymmeniä euroja halvemmalla kuin ebaysta tai amazonista.

  Maksutapa VISA, Onnistui ainakin OP Visa Electronilla

 13. moi sanoo:

  miten vaikuttaa maksamisessa se, että sivuilla ainakin tilisiirron kohdalla lukee että maksun voi tehdä vain dollareina? miten siis käytännössä toimitaan? ehkä hölmö kysymys, mutta eka kerta.

  • bozz sanoo:

   MUUNAT DOLLARIT EUROIKSI JOLLAKIN NETIN LUKUISISTA VALUUTTA MUUNTIMISTA JA NÄET HINNAN EUROISSA 😀

 14. Timo sanoo:

  Pitäkää varanne. Porukka mainostaa, että siellä on se ”Buyer protection” että saa rahansa takaisin. Ei vaan toimi!! Esim. jos tilaat jotain edullista tavararaa ja toimitus tulee China post airmailina niin jos saat paskaa niin että saat rahasi takaisin sinun tarvitsee laittaa tavara takaisin omaan piikkiisi. Noh… Tilasit noin 30 € tavaran rahteineen ja kun laitat sen takaisin itellan hinnoilla niin se maksaa vaikka 25€. Ok, hyvin toimii mutta häviät 25€ joka tapauksessa.

  Itselle kävi juuri näin!

 15. PirkkokarkkiSuomi sanoo:

  Edelliseen kommentoin sen verran että kun olet tilaamassa pilkkahintaan puoli ilmaiseksi tavaraa, kannattaa varautua siihen ettei ne välttämättä ole ihan priima tavaraa, toisilla myyjillä on tuotteet parempia, toisilla huonompi laatuisia, ihan tuurista kiinni koko homma. Itse olen saanut rahani takaisin useasti. Sieltä kyllä löytyy ylläpitopalvelu, joka huolehtii siitä että lähetykset oikeasti lähtevät asiakkaille, ja jos ei, tulee refund-eli rahojen palautus.
  Yhteen huijariin olen langennut, oli niin halpaa, mutta pian tilauksen/maksun jälkeen tilauksen kohdalla luki: Tarkastus-voi sisältää rikollista toimintaa jne, odottakaa meidän tarkastusta tapauksesta. No, siinä meni muutama päivä ja rahat palautui tililleni.
  Kaikki tilaukset olen saanut perille, pitkä postin odotusaika, riippuen taas myyjästä, jotkut postittaa ulos tilaukset heti, joiltakin olen saanut odottaa pahimmillaan pari vkoa. Suomeen posti kulkee jos valitset ree shipping air mail, eli lentoposti about 2-5vkoa. Nykyään laitan myyjälle etukäteen viestin että voisiko laittaa lähetyksen mahdollisimman pian kulkemaan. Puhellinnumeroani en ole antanut, se riittää kun s-postiin pukkaa mainoksia toisinaan. Lähetyksen kyllä tulee perille ilman puh.roa. Hoono soomi enkku niin en kai ala edes vastaileen.
  JA HYVIN USKALTAA MAKSAA ESIM. VISA ELECRTONILLA. Kortin numerot eivät mene myyjälle. Paypal on lähinnä ärsyttänyt viime aikoina ebaysta tilatessani, kokoajan nousee se määrä mitä ne vetää välistä maksun yhteydessä, joku vuosi pari oli 2 cent, nykyään samasta ostosta saattaa hyvinkin mennä 15cent.

  Huoletta voi tilata aliexpressistä, myyjät myös vastaavat kiitettävästi viesteihin, Message center mikä onkaan kun tekee tilauksen.
  Olen tilannut about 30-40 krt, ja
  Uskaltaa!

 16. KUKKELIKUU sanoo:

  tilasin nyt niitä hiiriä 2kpl erikseen etei menis verot ja kummatkin toimii aivan mainiosti.
  toimitus aika on ollut semmoiset 2 viikkoa.

 17. Kyllä kannattaa sanoo:

  Aliexpressistä on tilattu ainakin 10 kertaa ja aina on tullut ja ollut semmoista mitä pitääkin. Esim. Niken lenkkarit maksavat Kiinassa 20e ja ihan prikulleen samanlaiset Suomessa 110e . Ja kiinastahan ne kengät saavat alkunsa. Samoja kenkiä, nopeasti tulleet ja hyvää tavaraa. Suosittelen!

 18. Emilia sanoo:

  Voiko Aliexpress-sivulla maksaa euroilla vai pitääkö käyttää dollaria? Tuleeko joku lisämaksu jos on maksettava dollarilla ja käytetään Visa electron tai Mastercard?

 19. Riia sanoo:

  Mikä ihme tuolla Aliexpressissä on tuo käytäntö , että ”sulkevat tilauksen turvallisuussyistä ja vaativat sinne erilaisia dokumentteja ”? Rahat kuitenkin lähtivät kortilta saman tien :(. Kummallista vielä et ekat tilaukset tulivat normaalisti.

  Muilla kokemuksia?

  • ai nouuu sanoo:

   Aliexpress pitää rahat jemmassa siihen asti että olet saanut tavaran.
   Myyjä saa rahat vasta kun olet saanut tilaamasi tuotteen.

  • kalevi sanoo:

   Minun maksettu tilaus määrättiin TUHOTTAVAKSI en saanut tavaraa ,rahat meni

 20. mäwaa sanoo:

  Joo kysyisin samaa kuin Emilia ! Tässä olisi vanhojentanssimekkoa tilailtava ja löysin tosi kivan! Minkäköhän laatunen sit on… Kuitenkin ! Vissiin ei mitään lisämaksuja tule? Ja sit onko toi Visalla maksaminen ihan luotettavaa tuolla ja miten toi escrow- systeemi toimii ? Toivottavasti saisin pikaisen vastauksen !

  -kiitos!

  • Sissi sanoo:

   Olen tehnyt kolme kertaa tilauksen Visa Electronia käyttäen. Sivulla näkyy summa dollareissa, ja tililtä veloitetaan summa Euroiksi muutettuna. Euroissahan se on pienempi summa, tänään esim tilaukseni loppusumma lähetyskuluineen oli 29.47$ ja tililtä meni vähän päälle 23€. Ei ei mitään lisämaksuja ainakaan Nordealla.
   Oman kokemuksen mukaan luotettava. Kaksi edellistä tilausta tein eri myyjältä kuin tämänpäiväisen. Joka lähetykseen valinnut toimitustavaksi China Post Air Mailin, joka halvin. Ensimmäinen paketti piti hakea postista, toinen tulikin DHL:n kuljettamana kotiovelle, vaikka toimitus olisi maksanut useita kymppejä DHL:n kautta ilmaisen China Air Mailin sijaan. Toimitusajat ovat olleet lyhyemmät kuin luvatut(viikosta kahteen), mutta jos aiot tilata wanhojentanssimekon, suosittelisin pitämään kiirettä, voi mennä useampikin kuukausi.
   Omat kokemukset tähän mennessä ainakin siis positiivisia, toivottavasti teilläkin!

 21. Pekka sanoo:

  Itse olen tilannut 20 pakettia aliexpressistä. Jokaisen eri tavarantoimittajalta. Kaikki paketit ovat saapuneet alle kahdessa viikossa ilman toimituskuluja. Iso osa tuotteista on OEM-tavaraa. Vain hyviä kokemuksia. Olen kokenut hyväksi sen että tilaa niitä tuotteita joissa on useita tilauksia ja arvosteluja.

  • Pekka sanoo:

   Ai niin, mielestäni tämä infopläjäys joka tällä sivulla on aliexpressistä on osittain vähän vanhentunut.

 22. Grumpy sanoo:

  Tilasin penkkarinaamarin pari viikkoa sitten. Tänään tuli soittoja ja viestejä AliExpressiltä että tarvitsevat mun sähköpostiosotteen koska paketti on kuulemma käynyt mun ovella(?) ja uhkasivat soittaa uudestaa mutta puhelinlasku nousee taivaaseeen jos vastaan tai laitan sinne viestiä, mitäteeen?? Yritin laittaa viestiä aliexpressin kautta sinne mutt en tiiä yhtään mitä tehä tässä vaiheessa.

 23. tunaroinko? sanoo:

  Tilasin viikko sitten aliexpressistä useamman tuotteen kerralla. No tänään rupesin katselemaan missä päin maailmaa tuotteet on tulossa ja menin aliexpressin sivuille. Sinne oli tullut tilausvahvistus (jokaisesta tilatusta tuotteesta oma). Fiksuna poikana huonolla englannilla ymmärsin että tuote lähtee postiin vasta tämän hyväksyttyä. Asiaan hiukan perehdyttyä tajusin hyväksyneen ilmeisesti tämän escrow palvelun tilausvahvistuksen (tämä hyväksyttäneen vasta kun tuote on omissa nyppysissä jonka jälkeen maksu menee tuotteen kauppaajalle) mitä minun pitää tehdä tai mitä tämä nyt tarkoittaa? tuleeko tuotteet perille vaikka vahvistus on nyt tehty? uusi juttu tämä ulkomailta tilaaminen minulle

 24. pete sanoo:

  Ei se ihan niin hyvin mene mitä täältä saa kuvan.

  Oon tilannu kohta noin 60 kertaa Alilta.
  Kaksi kertaa on jäänyt tulematta kokonaan, toinen 40 euron ja toinen 20 euron tuote.
  Alin Dispute rekla systeemi ei toimi ollenkaan, tein Disputen kun 2kk oli kulunut tilauksesta eikä tuote saapunut, Disputeni jälkeen jäi sinne systeemiin pyörimään 1kk ajaksi vaikka kyselin moneen kertaan että missä mennään, tilausvaiheessa oli merkitty että täysi hyvitys jos tuotetta ei tule.

  3,5kk jälkeen kyllästyin odottamaan ja laitoin viestin että teen Disputen VISA:n(luottokunta) kautta, ja 2 päivän kuluttua tuli myyjältä viesti että rahat on palautettu Visan kautta tililleni.

  Lisäksi useat tavarat on täyttä sekundaa, hajoavat heti.

  Jos siis vaikeuksia tulee, ei Alin omat Dispute yms. systeemit auta yhtään mitään, ovat 100% myyjän puolella vaikka olis kuinka huijari.

  Tilaan edelleen tiettyjä tuotteita jotka toimii ja ovat 1/10 osa hintaisia suomen hinnoista, mutta en muuta. Usein tilaan kaksi-kolme kpl tuotetta jotta saisin yhden toimivan, silti puolet halvempaa mitä täällä. Köyhä kun oon, niin sekin on kotia päin..

 25. sane86 sanoo:

  kysyisin samaa kuin riia että Mikä ihme tuolla Aliexpressissä on tuo käytäntö , että “sulkevat tilauksen turvallisuussyistä ja vaativat sinne erilaisia dokumentteja “? Rahat kuitenkin lähtivät kortilta saman tien ?

 26. sane86 sanoo:

  löysin vähän infoa tuohon kysymykseen:
  http://help.aliexpress.com/paymentfail.html

 27. jarmo sanoo:

  tilasin tuolta tuon http://www.aliexpress.com/store/product/ATCO-Full-HD-1080P-3500Lumen-210W-Led-lamp-Android-4-2-WiFi-Smart-4000-1-Portable/207021_679698856.html videotykin ja tuli mielestäni nopeasti 12-päivässä ja kaikki toimi yllttävän hyvin

 28. Seppo V sanoo:

  Olen yrittänyt kaksi kertaa ostaa Aliexpressin kautta. Ensimmäisellä kerralla tuote ei lähtenyt liikenteeseen, tai hukkui heti kiinan postiin. Sain siitä täyden hyvityksen. Toisella kerralla tuli väärä tuote, oikeassa kotelossa kylläkin. Siitäkin on luvattu täysi hyvitys. Molemmat myyjät olivat täysin kykenemättömiä vuorovaikutukseen englanniksi…ja kiinaahan minä en osaa. Olen ostanut Ebay:n kautta reilusti yli 100 ostosta, ainoastaan yksi ostos on jäännyt tulematta. Tyhmyyttäni menetin rahat, koska luotin myyjään ja juttu meni vanhaksi.

 29. Jokujoku sanoo:

  Onko turvallista tilata Aliexpres:iltä järjestelmäkameraa ? Itte oon jo pitkään eri nettisivuilta kattellu järkkäreitä ja kyseiseltä sivulta löytyi yks aivan ihana ja halpa järjestelmäkamera.
  Onko asetukset siinä kamerassa sitten englanniksi, suomeksi vai kiinaksi ?
  Ja se 40€ tullimaksu vähän pistää arvelluttamaan.
  Onko Aliexpresillä muuten takuu voimassa ?

 30. Ali Baba ja neljäkymmentä rosvoa sanoo:

  Täysin harhaanjohtava artikkeli, kuten kommenteistakin voi päätellä. Ei todellakaan kannata tilata yli 20 euron arvoisia tuotteita Aliexpressistä. Itse olen tehnyt noin 20 tilausta, ja tässä kokemukseni:

  Muutaman euron krääsä näyttäisi tulevan nopeasti perille, ja vastaavan tuotekuvausta. Esimerkiksi 5 euron laturi täyttää yleensä tehtävänsä, vaikka paloturvallisuus saattaa olla kyseenalainen. Kalliimmat tuotteet ovat puolestaan yleensä pettymyksiä. Esimerkiksi kuvissa huippumuodikkailta näyttävät kauluspaidat ovat surkeaa kangasta repsottavilla punoksilla. Lisäksi Kiinan xxxl ei mahdu edes 85 kiloisen miehen päälle. Kengät ovat alle markettien halpistuotteiden tason, samoin kuin takit. Jos haluat halvat tennarit, suuntaa mielummin Prisman alelaarille.

  Kallein tilaukseni (50 euroa) jäi (yllätys yllätys) kokonaan tulematta. Kauppiaan antaman tracking coden mukaan tuotetta ei koskaan edes lähetetty. Rahojen palautus ei toimi, Aliexpress ei edes vastaa viesteihin. Kauppias vaikenee. Negatiivista palautetta kauppiaasta voi antaa, mutta sitä ei koskaan julkaista :) Huijarikauppias operoi yhä Aliexpressissä huippuarvostelujen tukemana.

  Aliexpress siis antaa itsestään kuvan luotettavana ja läpinäkyvänä sivustona. Todellisuudessa kyse on vain savuverhosta. Useimmat tuotteet tulevat nopeasti perille ja homma toimii. Mutta varsinkin kalliimpien tuotteiden myyjät saattavat olla täysiä huijareita, eikä asia voisi kiinnostaa vähempää Aliexpressiä. Pääasia on rahastaa tyhmiä länkkäreitä halvalla romulla.

  Jos haluat halpaa kamaa Kiinasta, tilaa mielummin Dealextremestä. Et joudu yksittäisten kauppiaiden huijaamaksi.

 31. ensimmäinen tilaaja sanoo:

  tilasin nike free 5.0/ 20 eurolla. onko tavara feikkiä vai aitoa? jolllain kokemuksia aitoudsta?? 😀

 32. Jakke sanoo:

  Jos luottokortilla voi maksaa niin se on kaikkein turvallisin.
  Ongelmatilanteissa luottokorttiyhtiö ottaa asian hoitaakseen, etkä menetä rahoja.

  esim. jos tuote ei tule perille

 33. Haba64 sanoo:

  Olen tilannut tavaroita yli 40 kertaa ja aina on toiminut hyvin. Tavaroiden toimitus tietenkin kestää mutta eihän mitään pikatoimitusta luvatakaan. Ihan näiden kotimaisien toimijoiden kanssa on enempi ollut ongelmia.

 34. kim sanoo:

  Muuten todella jees paikka mutta käsittääkseni esim. kaikki USB-tikut yms flash-muistituotteet on piraatteja tai kapasiteetti on feikattu.

  http://aliexpress-products-reviews.blogspot.com/

 35. uusi tilaaja sanoo:

  Eli siis ilmaisella toimituksella tarkoitetaan sitä että tuote toimitetaan kotiovelle saakka ilman lisäkustannuksia?

 36. 40razboinika sanoo:

  Hei, tarvitsen kiinalainen tehdäs joka tekisi Metal vintage decor meidän mällilläan. Etsin jo epätoivoisesti Googlemalla mutta en löydä mitään. Hakusanat oli :china manifacture metal vintage decor. Tuloksetta. Jokainen (pikkukin)vinkki on lämpimästi tervetuloa!
  Kiitos etukäteen

 37. kimmo sanoo:

  Itte tilasin hupparin ja on ollu matkalla jo 9viikko..laitoin viestiä kyseiselle myyjälle mutta mitään ei ole vastannut!!!

 38. junkku sanoo:

  eihän aliexpress:ssä pystyy maksamaan paypalill…? miks :(

 39. kalevi sanoo:

  Tilaaman /maksamani tavara ei koskaan tullut perille. vain ihme selosuksia Myöskään rahoja ei palautettu.En suosittele tilaamaan täältä mitään

 40. Allu sanoo:

  Tilasin bauerin ykkösmaila mutta sitte sieltä tuli bauerin alamalli maila samoilla tarroilla. Lapa näytti kuitenkin aidolta.
  En tiiä oliko käyttäny huonompia materiaaleja.
  Tilasin 60 flex mutta tuli 67 joka paino 428 g. Oikeesti 67 painaa vajaa 400g
  Ihan ok hintalaatu suhde mutta mailat ei oo ykkösmailoja!! Yhen mailan perusteella ja mitä kattonu muitaki kuvia niin ne myy esim nexus 8000 nexus 6000: sena

 41. kalevi sanoo:

  En suosittele En suosittele.

 42. rulettisuomi sanoo:

  Lisäksi yrittää saadaosallistuja tai asiakkaitatarkoitti hyväntekeväisyys työskennellä yhdessä teidän kanssanne
  .

 43. Päivitysilmoitus: Ebay Vaatteet Kiina Lahti - laatu vaatteet

 44. Yanzu sanoo:

  Olen tilannut muutamia satoja paketteja AliExpressistä, joten päätin viime kesänä, että kokoan joitain kokemuksiani yhteen nippuun:

  http://aliexpresssuomi.blogspot.fi/

 45. RonJeremy sanoo:

  Uppis, koska tuossa on hyvää infoa uusille nettiostajille.

 46. Heikki Viljakainen sanoo:

  ÄLKÄÄ TILATKO 2 ERI TUOTETTA SAMALTA TOIMITTAJALTA. Aina puuttuu toinen.
  Sit alkaa selittely. Olet saanut tuotteen. Ota yhteys postiin! Niinkuin Suomenposti varastais 0,94€ tuotteen ja lähettäis loput 19€ tavarat.

 47. kokeilin sanoo:

  En kyllä voi ainakaan kallimmalle tavaralle suositella. Aliexpress ”välittää” tavaran kiinalaiselta valmistajalta ja kaikki reklamaatio tai yhteyden pito ”ulkoistetaan” kiinaan valmistajalle kuin vesi hanhen selästä. Sitten alkaa kiinalaisen valmistajan kiemurtelu siitä, että kuinka paljon tämä ”free shipping” heille maksaa oikeasti ja mikä tuotteen kate heille on. Loppujen lopuksi myyjä suostuu n. 10 % ”partial refundiin”, mikä sitten siinä kohtaa ei paljoa lämmitä, kun tuotteen palautuskin tulee maksamaan jo paljon enemmän. Sitten on tietty vielä tullit ja alvit – että kuinka ne saa takaisin, jos tuotteen palautan.
  Tuote itsessään otti liki 3 kk saapuakseen ja oli ihan ala-arvoista kamaa. Siis tuote (soitin tässä tapauksessa) oli huonosti viimeistelty – saanut maali- ja liimaläikkiä osakseen ja tosiaan rikki siinä määrin, että tuotetta ei ilman remonttia pysty käyttämään lainkaan. Tässä vaiheessa myyjä on luvannut hyvittää 30$, mutta niidenkin rahojen saamiseen menee varmaan vielä melkoisesti aikaa…

 48. kokeilin sanoo:

  ^
  Tänään – liki 4 kk tilauksesta – tuli dispuutti käsiteltyä, täysin myyjän hyväksi. 9 euroa lupasivat lopulta hyvitystä yli 300euron tuotteesta joka vaatii 150euron remontin vähintään.

 49. laukkuihin hurahtanut sanoo:

  http://lillionbag.en.made-in-china.com/product/TXuEvxSKOmpV/China-High-Quality-PU-Leather-Fashion-Wholesale-Handbag.html kenelläkään kokemuksia tästä sivustosta. Voi näköjään tilata yhden tai 10 samaa käsilaukkua. En ole koskaan aimemin tilannut tälläisilta sivuilta mitään. Hinta ei ollut paha.

 50. Pettynyt sanoo:

  No joopa, nyt tapellut Aliexpressin ja myyjän kanssa jo toista kuukautta. Sain viallisen tuotteen, käytännössä lämpöelementin 3D-tulostimeen joka ei lämpene. Nyt myyjä vastaa aina viimeisellä sekunnilla kun hänen vastausaikansa on päättymässä jotain aivan päätöntä ja taas tulee neljä päivää lisää keskusteluaikaa. Jossain vaiheessa näytti siltä että Aliexpressillä olisi selkärankaa viheltää peli poikki, mutta sitten myyjä vastasi jotain että sun pitää tsekkaa softapuoli myös ja taas tuli lisäaikaa se muutama päivä. Väsytystaistelulta tämä vaikuttaa, jatketaan niin kauan että ostaja ei enää jaksa. Samaa sanoi yksi kaverinikin ja nyt täytyy sitten kantapään kautta uskoa. Videoita, kuvia ja vaikka mitä on lähetelty mutta pelleily vain jatkuu. Tuote on aivan varmasti viallinen, kuvia on lähetetty kuinka kokonaisuus toimii vaihtoehtoisilla tuotteilla täysin samoilla liittimillä, asetuksilla jne. Ja kun kyseessä lämpöelementti, niin jos se ei toimi niin se ei sitten toimi. Harvoin olen kuitenkaan tuntenut itseäni asiakkaana niin kaltoin kohdelluksi kuin Aliexpressissä. Ebayssa tehnyt jo varmaan satoja tilauksia ja siellä homma kyllä toimii viallistenkin tuotteiden kanssa eli se siitä Aliexpressistä.

 51. gfd sanoo:

  Voisiko joku laittaa kuvauksen millainen on AE:n oman track order -toiminnon tapahtumapolku on? Siis tällä hetkellä ”shanghai – shipped by air” tilassa ja kiinnostais mitä vaiheita vielä edessä ja miten pitkään viipyy suunnilleen missäkin.

Kommentointi on suljettu.