Esittelyssä: Weifeng TW-3110A kameran kolmijalka.

Weifeng

Ningbo Weifeng Electrical Industry on kiinalainen valokuvaustarvikkeiden valmistaja. Weifeng on perustettu 1993, joten sillä on alalta jo 20-vuoden kokemus. Yritys käyttää tuotteillaan neljää eri brandia: Weifeng, Fancier, E-Image ja Nest. Työntekijöitä Weifengillä on lähes 2000.

Ominaisuudet

Weifeng TW-3100A on kevytrakenteinen kameran kolmijalka. Se on valmistettu alumiinista ja se painaa vain 450 grammaa. Jalustan maksimikorkeus on 100cm. Kokoon pakattuna kuljetusasennossa jalustalla on pituutta 35cm, tämä on myös minimi kuvauskorkeus.

Jalat ovat rakenteeltaan 4-osaiset eli niissä on kolme lukkoa. Jalat, keskiputki sekä tuennat ovat kaikki alumiinia. Kiinnikkeet ja lukot ovat kovaa muovia. Videopää on muovia ja siinä on myös vesivaaka, joka helpottaa kameran suuntaamista. Videopään säädöt ovat hintalaatusuhteeltaan ok ja se liikkuu tasaisesti.

Valmistaja ei ilmoita jalustalle maksimikantavuutta. Mutta selvästikään jalustaa ei ole suunniteltu erityisen järeälle kalustolle. Normaalilla linssillä varusteltua järjestelmäkameraa jalusta kannattelee kuitenkin mainiosti. Jalustan testauksessa käytetty kamera oli Canon 600D.

Jalustan mukana tulee myös kantopussi. Seuraavassa kuvassa Weifeng jalustaan on kiinnitetty YongNuo 160-LED valo.

Weifeng kolmijalka

Hinta

Hintaa Weifeng TW-3110A:lla on e-villen nettikaupassa vaivaiset 11.95 euroa. Hinta on siis naurettavan edullinen. Merkkiliikkeestä ostettuna tämän kokoluokan kolmijalan hintaan saa helposti laittaa yhden nollan lisää. Toki laadussa saattaa olla eroja, mutta kyllä e-villen jalustakin hoitaa hommansa hyvin.

Kokemukset

Ensimmäinen huomio kolmijalkaa käyttöönotettaessa on sen keveys. Jalusta on kokoonsa nähden uskomattoman kevyt. Keveydestä on hyötyä lähinnä matkakäytössä, sillä jalusta ei lisää juurikaan mukana kannettavaa taakkaa.

TW-3100A on helppo koota sekä purkaa. Lukot ja säädöt toimivat hyvin. Olemme käyttäneet kolmijalkaa tämän artikkelin kirjoitushetkellä pari viikkoa studiokäytössä kameran, orjasalaman ja valon jalustana, emmekä ole törmänneet ongelmiin käytettävyyden kanssa.

Oikeastaan ainut asia mikä jalustassa mietityttää on, kuinka se kestää pidempää käyttöä ja kulutusta? Koska rakenteet on suunniteltu mahdollisimman kevyiksi, onko tämä mahdollisesti johtanut kompromisseihin kestävyyden kanssa? Aika näyttää kuinka jalusta kestää mukana menossa.


Share
Kategoria(t): Tuote-esittelyt Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Esittelyssä: Weifeng TW-3110A kameran kolmijalka.

  1. Sini sanoo:

    Hei oliko tilaaminen vaikeaa, kun en itse löytänyt sivuilta hintoja tai ostoskoreja ns.

Kommentointi on suljettu.