Arvostelussa: Godox TT560 järjestelmäkameran salama

Godox

Godox on yksi Kiinan johtavista valokuvaustarvikkeiden valmistajista. Godox on perustettu 1993, joten sillä on jo 20-vuoden kokemus kamera lisälaitteiden valmistuksesta. Suomessa Godoxin tuotteita myyvät muun muassa Rajala Pro Shop, e-ville sekä verkkokauppa.com.

Tekniset ominaisuudet

TT560 ThinkLite on yksinkertainen ja tehokas manuaalisalama. Laitteen ohjeluku eli maksimiteho on 38. Värilämpötila on noin 5600K, joka vastaa päivän valoa. Salaman kesto on 1/300s – 1/2000s. Ominaisuudet ovat siis varsin riittävät yleisimpiin kuvaustilanteisiin, eikä niiltä voi odottaa enempää tämän hintaluokan laitteelta.

Yksi ulkoisen salaman tärkeimmistä ominaisuuksista on mahdollisuus ohjata valon suuntaa ja pinta-alaa. Nämä ominaisuudet on hyvin huomioitu TT560:ssa, sillä sen pystysuunnan kierto on 90 astetta ja sivusuunnan kierto 270 astetta. Lisäksi salamassa on esiin vedettävä diffuuser sekä heijastinlevyt, joiden avulla valokeilaa voidaan laajentaa ja ohjata.

Godox tt560 salamalaite

Fyysiset ominaisuudet

TT560:n voi kiinnittää standardiin salamakenkään, joten se sopii yleisimpiin kameramerkkeihin kuten Canon, Nikon ja Olympus sekä jalustoihin. Laite toimii 4xAA paristoilla tai akuilla. Painoa salamalla on 286g ja mitat ovat 190 x 75 x 55mm.

Rakenteeltaan salama on jämäkkä ja laadukkaan tuntuinen. Säädöt ovat todella helppokäyttöiset ja toteutettu yksinkertaisilla nappuloilla. Ohjekirjalle ei ole tarvetta.

Godox tt560 salama

Hinta

Hinnaltaan TT560 on todella edullinen. TT560 maksaa e-ville nettikaupassa 64,95 euroa. Tähän verrattuna kameramerkkien omat salamat maksavat moninkertaisia summia. Tosin kameramerkkien kuten Canon, Olympus, Nikon jne. salamat ovat lähes poikkeuksetta automaattisalamia. Manuaalisalamoita isommat merkit eivät juuri valmista. Tästä syystä hintojen vertaaminen ei ole kovin suoraviivaista.

Käyttötarkoitus

Koska kyseessä on manuaalisalama, se sopii lähinnä studio sekä strobisti käyttöön. Vasta-alkajalle yleissalamaksi tätä on hankala suositella koska valonmäärä ei säädy automaattisesti tilanteen mukaan. Studiokäyttöön salama on kuitenkin pätevä laite. TT560:ssa on kätevät yksinkertaiset säädöt, joilla muutetaan salaman tehoa. Lisäksi salama toimii hyvin myös orjasalamana. Mikäli haet salamaa tällaiseen käyttöön, on TT560 oiva valinta. Tällaisissa tilanteissa kalliimpien salamalaitteiden ominaisuudet ovat mielestämme hukkakäytössä.

Julkaisemme tulevissa artikkeleissamme TT560-salamalla otettuja kuvia omalla DIY studiollamme. Lisää valokuvaukseen liittyvää materiaalia on siis tulossa valokuvauksesta ja siihen liittyvästä tekniikasta kiinnostuneille :) Seuraavien artikkelien kuvat on kuvatttu käytttäen TT-560 salamaa:


Share
Kategoria(t): Tuote-esittelyt Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.