Ainol Novo7 Tornados Android 4.0 Tablet

Esittelemme tässä artikkelissa Ainol Novo7 tabletin ominaisuuksia sekä käyttökokemuksiamme. Tilasimme kyseisen laitteen TinyDealista hintaan 67 euroa. Kyseessä on siis todella edullisen hintaluokan tablet uutuus Ainolilta.

Ainol on kiinalainen halvan kuluttaja elektroniikan valmistaja. Sitä pidetään yleisesti kuitenkin yhtenä laadukkaimmista kiinalaisista tablet valmistajista. Ainolin lähimpiä kilpailijoita ovat muun muassa Onda, Icoo, ONN, Gpad ja Zenithink.

Kokonsa puolesta Ainol Novo7 Tornados edustaa tableteissa koko ajan yleistyvää pienempää 7-tuuman kokoluokkaa. Esimerkiksi Samsung on julkaissut viimeaikoina Galaxy Tab 2 malleja samassa kokoluokassa. Tässä arvostelussa pidetäänkin Galaxy Tab 2 7.0 tablettia yhtenä vertailukohtana Novo7 Tornadolle. Novo7 tuoteperheen uusimmat versiot ovat tällä hetkellä Tornados, Mars ja Elf 2. Tornados on kolmikon edullisin ja ominaisuuksiltaan karsituin malli.

Ainol Novo7 Tornados laatikko

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmänä Novo 7 Tornadossa toimii Android 4.0.3. Kyseinen versio tunnetaan paremmin nimellä Ice Cream Sandwich. Android 4 julkaistiin 19.1o.11. 

Ainol merkkinä tunnetaan muun muassa siitä, että se tuo tabletteihinsa uudet Android versiot hyvin ripeästi. Ainol julkaisikin maailman ensimmäisenAndroid 4 tabletin (Novo 7 Paladin) vuoden 2011 lopussa.

Fyysiset ominaisuudet

Laiteen kotelo on varsin jämäkkä, joskin se tuntuu hieman liukkaalta käteen. Kuoren valmistusmateriaali muovi. Testilaitteen etupuoli on musta ja takapuoli valkoinen. Novo7 Tornados on saatavina myös kokonaan mustana. Painoa tabletilla on 336 grammaa ja mitat ovat: 187 mm x 111 mm x 12 mm.  Mitoissa ja painossa ei ole merkittäviä eroja verrattuna Galaxy Tab 2 7.0″

Fyysisiä painikkeita laitteessa on 3 kpl: on/off kytkin, äänenvoimakkuus ja home. Painikkeet on sijoitettu laitteen vasempaan yläkulmaa. Lisäksi laitteesta löytyy seuraavat liitännät: Mini USB, MicroSD/SDHC ja 3.5mm kuulokeliitäntä.

Ainol Novo7 Tornados tablet

Näyttö

Novo 7 Tornadosin kosketusnäyttö on LCD kapasitiivinen ja kooltaan 7-tuumainen. Resoluutio on 800×480, joka on varsin yleinen tämän hinta ja kokoluokan tableteissa.  Laitteen edullinen hinta näkyy valitettavasti hieman näytön laadussa. Näyttö ei toimi aina kevyillä hipaisuilla, vaan vaatii monesti reilumpaa painamista. Myös katselukulmat ovat kapeat, sivusta katsottuna kuva ei näy terävänä.

Mikäli halajaa hieman tarkempaa 1024 x 600 pikselin 7-tuuman näyttöä, on Ainolilla tarjota mallit Mars, Aurora II ja Elf II. Hintalappu näissä malleissa on muutaman kympin enemmän mallista riippuen.

Ainol Novo7

Suorituskyky

Novo 7 Tornadossa on 1.0GHz Amlogic8726-M Cortex-A9 ARMv7 prosessori, 1Gt DDR3 keskusmuistia ja 8Gt sisäistä tallennustilaa. Tallennustila on laajennettavissa MicroSDHC-kortilla. Kyseinen prosessori on varsin kelvollinen, mutta ei mikään huipputykki, tällaista ei voi toki odottaakaan tämän hintaluokan tabletissa. Muistia on aivan kiitettävästi. Mikäli lisätehot kiinnostavat ja budjetista löytyy muutama kymppi lisää, lienee oikea valinta Ainolin tableteista Elf II, jossa on 1.2GHz:n tuplaydinprosessori. Vertailun vuoksi Galaxy Tab 2 7.0″ on 1GHz:n tuplaydin prosessori.

Tablettien suorituskykyä on hankala verrata pelkkien valmistajien antamien lukujen perusteella. Eri valmistajien ilmoittamat nopeudet eivät ole suoraan verrannollisia keskenään.  Tämän takia mittasimme Novo7 Tornadosin suorituskyvyn testausohjelmalla nimeltä Quadrand benchmark. Selaimen tehokkuuden mittasimme puolestaan SunSpider 0.9.1 sivustolla, joka testaa JavaScriptin suoritusnopeutta.

Quadrand 2.1.1 benchmark antoi Novo7 Tornadosille pisteet 1823. Vastaavasti Galaxy Tab 2 7.0″ saa pisteet 2766. Mitä suurempi luku on, sitä suorituskykyisempi laite on kyseessä. Alla ruutukaappaus Quadrand benchmark testin tuloksista.

Ainol NOVO7 Tornados Quadrand benchmark results

SunSpider 0.9.1 antaa Novo7 Tornadosille arvon 3181 ms. Vastaavasti Galaxy Tab 2 7.0″ saa arvon 2288ms. Mitä pienempi luku on, sitä nopeammin selain suorittaa JavaScriptiä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Novo7 Tornados ei yllä muiden merkkien lippulaivamallien suorituskykyyn. Tämä ei tietenkään ole mitenkään yllättävää, sillä Tornados on Ainolin halpismalli. Oleellisempaa on se, millaiseen käyttöön Tornadosin tehot todellisuudessa riittävät. Kokeilimme laitteessa useita videoita, musiikkia, sovelluksia sekä pelejä. Kaikki testaamamme pyörivät vallan mainiosti. Kokeilimme myös tämän hetken hittipeliä Shadowgunia. Kyseinen peli on ehdottomasti yksi graafisesti komeimmista Androidille tehdyistä peleistä, asettaen näin kovat vaatimukset laitteen tehoille. Shadowgun pyöri ehkä hieman yllättäen täysin sulavasti Novo7 Tornadossa.  Teimme esittelyvideon käytännön suorituskyky testeistä.  Linkki videoon on alla.

Ainol Novo7 Tornados esittelyvideo

Muut ominaisuudet

Laitteessa on edessä 0.3 Megapikselin kamera.

Akun kapasiteetti on 3700mAh. Videoiden katselua akku kestää noin 6-8 tuntia. Musiikki soi täytee nladatulla akulla noin 30 tuntia. Akun kesto on siis varsin hyvä.

Verkkoyhteytenä Novo7 Tornadossa on WLAN / WiFi. Sisäänrakennettua 3G yhteyttä ei ole, ulkoisella mokkulalla 3G:n saa toki toimimaan.

Laite tukee kaikkia yleisiä audio ja video formaatteja sekä Flashia.

Suurimpia puutteita ovat esimerkiksi GPS, Bluetooth sekä HDMI-liitin.

Hinta

Novo7 Tornadosin hinta on TinyDealissa 67 euroa. Koska laite toimitetaan Kiinasta, joudutaan lisäksi maksamaan 23% arvonlisävero. Laitteen kokonaishinnaksi muodostuu näin periaatteessa 82 euroa. Käytännössä tämän kokoiset paketit kiinnostavat todella harvoin tullia. Verkkoshoppailu.com:n tilaus tuli tullista läpi ilman arvonlisäveron tilitystä.

Vertailun vuoksi Samsung Galaxy Tab 2 7.0″ maksaa ilman 3G:tä verkkokaupassa tällä hetkellä 269,90 euroa. Ainolin tabletti on siis yli kolme kertaa halvempi verrokkiinsa verrattuna. Toki Samsungin tabletissa enemmän lisäominaisuuksia.

Ainol tabletteja myyvät muun muassa seuraavat luotettaviksi toteamamme verkkokaupat. Linkeistä pääset suoraan Ainolin brändi sivuille.

TinyDeal
PriceAngels
Focalprice
eForChina.com

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta Ainol Novo7 Tornadosin olevan hintalaatusuhteeltaan kelpo laite. Hinta on hämmästyttävän edullinen, toisaalta ominaisuudet on karsittu minimiin. Laiteen laatu on mielestämme kuitenkin hyvä.

Tehoja ja muistia Tornadosissa on aivan riittävästi normaaliin käyttöön kuten videoiden, musiikin ja netin surffaamiseen. Jopa raskaammat pelit pyörivät ongelmitta.

Laitteen heikkous on pienen resoluution näyttö. Useimmat nettisivut on suunniteltu suuremmalle resoluutiolle, joten sivuja joutuu skrollailemaan turhan paljon. Video ja peli käyttöön näyttö on aivan ok, koska pelejä ja videoita katsotaan tabletissa yleensä lähietäisyydeltä, näytön katselukulmat tosin eivät ole järin laajat.


Share
Kategoria(t): Tuote-esittelyt Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.