The One Ring – Taru Sormusten Herrasta Valtasormus

Taru Sormusten Herrasta fanit iloitkaa! Tässä löytö joka jokaisen LOTR fanin on syytä hankkia. The One Ring eli valtasormus aiheuttaa käyttäjälleen vahvan addiktion ja vain todella harvat kestävät sen houkutusta, tai pystyvät luopumaan siitä kerran kokeiltuaan. Valtasormusta kutsutaan Tolkienin kirjoissa myös nimillä Sormusten Sormus, Suurin Sormus, Herrasormus, Hallitsijasormus, Aarre (Precious) tai ainoastaan yksinkertaisesti Sormus.

Tarina

Mikäli Valtasormuksen tarina ei ole tuttu seuraavassa stoori lyhykäisyydessään wikipediasta lainattuna:

”Valtasormuksen takoi Musta Ruhtinas Sauron Tuomiovuoren uumenissa noin vuonna 1600 Toista Aikaa. Sauron vuodatti Sormukseen suurimman osan pahansuopuudestaan, ahneudestaan ja julmuudestaan. Sormuksen leikkasi Sauronin sormesta Isildur, kuningas Elendilin poika. Elrond Puolhaltia neuvoi Isilduria tuhoamaan Sormuksen, mutta Isildur vastusti ja julisti Sormuksen omakseen, tarkoituksenaan tehdä siitä sukunsa perintökalleus. Isildur kuoli Kurjenmiekkakenttien lähistöllä vuonna 2 Kolmatta Aikaa ja Sormus upposi Anduin-jokeen.

Miltei 2500 vuotta myöhemmin kaksi hobittien kaukaista sukulaista, Déagol ja Sméagol olivat kalastelemassa, kun Déagol löysi joenpohjasta Sormusten Sormuksen. Sméagol halusi Sormuksen itselleen, mutta kun Déagol ei suostunut luovuttamaan Sormusta vapaaehtoisesti, Sméagol kuristi hänet ja otti Sormuksen. Sormus turmeli Sméagolin ja häntä alettiin kutsua nimellä Klonkku. Sméagol-Klonkku asui miltei 500 vuotta Sumuvuorten alaisessa luolassa, kun Sormus hylkäsi Klonkun. Sormuksen löysi kaikkein epätodennäköisin olento, hobitti Bilbo Reppuli.

Bilbo ei tiennyt Sormuksen taustasta ja piti sitä harmittomana taikasormuksena, joka kykeni muuttamaan näkymättömäksi. Bilbo vei Sormuksen takaisiin Kontuun, mutta velho Gandalf sai selville Bilbon taikasormuksen olevan Suurin Sormus.

Aikanaan Sormus periytyi Bilbolta hänen veljenpojalleen Frodo Reppulille. Gandalf neuvoi Frodoa viemään Sormuksen Rivendelliin. Päätettiin, että Sormus tuhottaisiin ja Frodoa suojaamaan muodostettiin Sormuksen Saattue. Sauron oli saanut tietää Sormuksen löytyneen ja lähetti palvelijansa etsimään sitä.

Tarun sormusten herrasta lopussa Valtasormus tuhoutui Tuomiovuoren liekeissä ja Sauron lyötiin ikiajoiksi. Sauron menetti Sormuksen mukana suurimman osan mahdistaan ja hävisi olemattomiin.”

Hinta-laatusuhde

Tilasimme Valtasormuksemme FocalPricelta hintaan 3,73 euroa. FocalPricen Sormusten Sormusta voidaan pitää hinta-laatusuhteeltaan varsin edullisena. Löytämämme vaihtoehtoiset nettikaupat, joista sormuksen voi tilata, ovat huomattavasti kalliimpia. Esimerkiksi emp.fi:ssä The One Ring on hinnoiteltu 59,90 euroon. DealExtremessa puolestaan Valtasormuksen hinta on 19.66 euroa. Tokikaan sormukset eivät ole laadultaan suoraan vertailukelpoiset, mutta mielestämme FocalPricen sormus on yllättävän laadukkaan ja kestävän tuntuinen. Valmistusmateriaalikin on vakuuttava titaaniteräs. Alla kuva tilaamastamme sormuksesta.

The One Ring - Valtasormus

Ominaisuudet.

Kuvitteelliset ominaisuudet:

  • Ei lämpene tulessa
  • Muuntaa kokoa omistajansa mukaan.
  • Tekee käyttäjänsä näkymättömäksi
  • Terästää aisteja
  • Aiheuttaa addiktion

Todelliset ominaisuudet:

  • Materiaali: 316 titaaniteräs
  • Koko: 10#
  • Sisähalkaisija: 2 cm
  • Korkeus: 0.5 cm
  • Hapon ja emäksen kestävä


Share
Kategoria(t): Tuote-esittelyt Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.