Gigantti

Historia

Gigantti on suomalaisten laajalti suosima kodinelektroniikkaketju. Gigantti on osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka puolestaan kuuluu englantilaiseen kodinelektroniikkajätti DSG international plc:hen.

Ensimmäinen Suomen Gigantti avattiin Vantaan Tammistoon vuonna 1999. Tämän jälkeen Gigantti on kasvanut nopeasti ja ottanut markkinajohtajuuden kodinelektroniikan myynnissä. Nykyään Gigantti on vahva tekijä myös nettikaupassa. Merkkituotteiden kilpailijoita halvempi hinnoittelu on ollut Gigantin valtti koko Suomessa olon ajan.

Tuotevalikoima

Gigantti tarjoaa todella laajan valikoiman kodinelektroniikan tunnettuja merkkejä kuten Philips, Sony, Samsung, Acer, HP, ASUS, Nokia, Garmin, Canon, Nikon jne. Gigantin strategiana on pysytellä tunnetuissa merkeissä ja pyrkiä myymään niitä mahdollisimman halpaan hintaan.

Hinnat

Hinnat ovat suomen hintatasoon verrattuna yleensä kilpailijoita halvemmat. Gigantti voitti esimerkiksi aikaisemmin tekemämme DVD ja Blu-ray hintavertailun.

Gigantin halvat hinnat mahdollistaa muun muassa huippuunsa hiottu logistiikka, joka pitää kuljetuskustannukset kurissa. Elkjøpinillä on Ruotsissa jättimäinen 14 jalkapallokentän kokoinen logistiikkakeskus, josta on suorat yhteydet kaikkiin pohjoismaiden suurimpiin kaupunkeihin.

Pienelektroniikassa Gigantin hintataso on kuitenkin esimerkiksi kiinalaisiin nettikauppoihin, kuten DealExtreme, FocalPrice ja PriceAngels jne. verrattuna huomattavasti kalliimpi.

Giganttia voikin suositellalähinä suurten kodinelektroniikkalaitteiden hankintaan, joiden postikulut muodostuvat ulkomailta tilattuna monesti turhan suuriksi.

Toimitus

Toimitusvaihtoehtoja on muutamia erilaisia. Kirjetoimitus sekä nouto myymälästä ovat ilmaisia. Toimitus lähimpään siwaan tai valintataloon maksaa 4.90 euroa. Kotiinkuljetus kustantaa alle 35kg toimituksille 8.90 ja sitä raskaammille paketeille 37 euroa. Pienenä miinuksena sivuilta ei käy mistään ilmi, mitä kaikkea voi tilata ilmaisena kirjetoimituksena. Toimitusajaksi luvataa 2-7 arkipäivää.

Nettisivut

Gigantin nettisivuista huomaa, että mallia on haettu selvästi suurilta kansainvälisiltä nettikaupoilta. Esimerkiksi rekisteröitymisen voi suorittaa googlen tai facebookin tunnuksien avulla. Näin säästytään turhalta henkilötietojen naputtelulta.

Sivusto on muutenkin hyvin nykyaikainen. Esimerkiksi tuotteista ovat saatavilla perinteisten teknisten tietojen ja kuvien lisäksi muun muassa myös varastosaldot ja käyttäjien tuotearvostelut. Nämä ovat hyödillisiä lisätietoja ostoksia harkittaessa.

Myös tuotehaku on älykäs ja hakutuloksia voidaan rajata usean tuotteelle ominaisen piirteen mukaan.  Esimerkiksi haettaessa televisioita voidaan hakua rajata merkin, hinnan, painon, näytön koon sekä monen muun ominaisuuden mukaan. Puolestaan haettaessa esimerkiksi pesukoneita ovat rajauskriteerit pesukoneille ominaiset.

Sivuilla voi tehdä myös nykyään muodissa olevia ”Diili” ostoksia. Eli riittävän suuren joukon osallistuessa tietyn tuotteen ryhmäkauppaan, saavat kaikki osallistuneet tuotteen sovittuun erikoishintaan. Lisäksi sivuilla on outlet osasto, josta voi tehdä löytöjä halpaan hintaan esim. näytteillä olleista poistotuotteista.

Maksutavat

Gigantin verkkokaupassa maksuvälineinä käyvät luottokortti ja verkkopankkimaksu.

Luotettavuus

Gigantti on osa suurta ja luotettavaa konsernia.

Kokemukset

Teimme tilauksen Gigantin verkkokaupasta 28.3.12. Ostaminen ja maksaminen oli helppoa verkkopankkimaksulla. Postikulut olivat ilmaiset, koska valitsimme tuotteelle kirjelähetyksen. Gigantilta tuli sähköpostitse ilmoitus heti seuraavana päivänä että tilaus on lähtenyt keskusvarastolta. Kirjelähetys saapui postilaatikkoon 3.4.12. Tilauksen saapuminen kesti kokonaisuudessaan siis viisi arkipäivää tilaushetkestä.

Kaikkinensa ostokokemus oli varsin miellyttävä ja helppo. Ei ihme, että Gigantti on noussut suomalaisten keskuudessa suureen suosioon. Alla kuva Gigantin lähettämästä kirjelähetyksestä.

Gigantti lähetys

Yhteenveto


Tuotevalikoima: laaja
Hinnat: 
halvat
Toimitus:
nopea, hinta riippuu pitkälti tilatusta tuotteesta
Nettisivut:
hyvät
Maksutavat:
 kohtalaiset
Luotettavuus:
hyvä

Share
Kategoria(t): Suomalaiset verkkokaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta kohteessa Gigantti

 1. Jorma Asikainen sanoo:

  Kokemuksia Gigantti Outlet:sta. Kun teette tarjouksia jostain tuotteesta niin kannattaa lisätä tarjoukseen, että se on voimassa täydellisestä tuotteesta! Laittakaa vaatimus siitä, että tuotteessa on mukana kaikki laitteeseen kuuluvat osat, käyttöopas ja tarvittava softa cd. Tämä on tärkeää.
  Reilu vuosi sitten ostin Outletin kautta videokameran kohtuu hintaan. Kaikki muuten ok, mutta laitteen mukana ei ollut softa cd:tä. Sitä ei löytynyt netistä ilmaisversiona joten jouduin painamaan vähän päälle Gigantin suuntaan. Sain myöhemmin korvaavan softan jolla sai ulos kuvatut pätkät videokamerasta.

 2. psbuyer sanoo:

  Tilasin tarjouksesta ps3-konsolin. Tilaksi muuttui ”käsittelyssä / varattu”. Lähdin tekemään peli ja laitehankintoja tulevaa konsolia varten. Tilauksesta seuraavana päivänä oli tuote loppunut illalla. Otin nyt yhteyttä 2 (arki)päivää (ja tilaus lauantai + sunnuntai) asiakaspalveluun että miksi tuotteen tila ei muutu. Kuulemma kovan kysynnän takia varastosta loppunut tuote.

  Rahat kelpasivat. Nettikauppa näyttää mitä sattuu. Eivät itse ota yhteyttä kun pitäisi rahoja palauttaa. Lisäksi tein reilusti yli 50 euron edestä muita hankintoja konsolia varten (pelejä, piuhaa), joilla en nyt tee mitään.

  Gigantilta sain jopa pahoittelut ja luvattiin rahat takaisin. En suosittele.

  PS. Ymmärrän että tarjoustuotteissa voi tällaista käydä mutta en ymmärrä sitä miksi asiakkaan annetaan jäädä väärään luuloon. Erityisesti kun vielä seuraavana päivänä mainostettiin tuotetta facebook-sivuilla.

 3. Shoppaaja sanoo:

  Ostaessa on kyllä halvat hinnat, mutta takuuasioiden hoito on huonointa mitä olen ikinä nähdyt. Toimintatapa näyttäisi olevan yleensä syyttää ostajan itse hajottaneen tuotteen tai vaihtoehtoisesti esim hajonnut akku tai muu osa ei muka kuulu takuun piiriin. En todellakaan suosittele kellekään.

 4. Olli Pekka sanoo:

  Tapahtui heinä-elokuu 2015
  Tilasin PS4 konsolin yli 7 viikkoa sitten. Eivät toimittaneet siinä ajassa. Ensimmäisen kuukauden odoteltuani soitin asiakaspalveluun. Siitä kului noin viikko kun alkoi tippua ilmoituksia toimituspäivästä. Aina kun toimituspäivä läheni niin tuli ilmoitus että ei voida toimittaa sovittuna päivänä ja uusi toimituspäivä on se ja se. Tätä jatkui 3 viikkoa.
  Sitten kun taas oli tullut ilmoitus toimituspäivän muutoksesta niin tarkistin gigantin verkkokaupan sivuilta mikä on laitteen saldo. Yllätys ylläty saldo oli 25+.
  Samana päivänä soitin asiakaspalveluun ja peruin tilaukseni. Saldo gigantin sivuilla on huijausta tai sitten huijaavat jo tuotteen maksaneita asiakkaita jotka ovat odotelleet tuotetta 7 viikkoa.
  Älä usko gigantin verkkokaupan saldoa!!!!
  En tilaa tuolta enään mitään koska olivat vielä poistaneet arvostelun jossa mainitsin tuon tilauksen historian.
  Älä osta jos muualta saat.

 5. Olli O sanoo:

  Yritin ostaa outletista Sennheiserin kuulokkeita. Hinta myymälässä eur 148 ja outletissa eur 239… Onko tässä mitään järkeä.???

 6. kalle sanoo:

  Tilasin gigantti verkkokaupasta mikroaaltouunin 14.10.2015.Tilasin kun ei oo autoa ja olen eläkeläinen. Matkahuolto toi kotiin 19.10.2015 . Maksoin kaikkineen 46.90. Eipä toiminut. Soitin ja sanoivat että voi palauttaa matkahuollon kautta tai viedä suoraan liikkeeseen jyväskylään ja saan uuden samanlaisen. Vein taksilla ja toin uuden ehjän taksilla. Taksimeno 17euroa. Paluu kotiin 14euroa. Gigantti hyvitti tilille 7.90euroa. Tuli mikrolleni hintaa. Olen alle tonnin/kk eläkeläinen kiitos.ps. oon yksinäinen eikä sukua lähellä.

 7. Maria sanoo:

  Ostin 29.1.2016 Oulun gigantista LG G3 -puhelimen. Myyjä sai puhelimen minulle myytyä lupaamalla, että puhelimen saa palauttaa 30 vuorokauden kuluessa, jos ei ole siihen tyytyväinen, ilman, että mitään selityksiä vaaditaan. Tarkistin asian myyjältä kahdesti. Alle kuukauden puhelinta käytettyäni totesin, että se toimii jopa huonommin kuin lähes 3 vuotta vanha Samsung Galaxy S3:seni: sovellukset eivät toimi, jatkuvaa jumittamista, kosketusnäytön toimintahäiriöitä yms. Päätin siis viedä puhelimen takaisin kauppaan, ja vaihtaa sen parempaan.

  Gigantissa myyjä totesi, että palautus ei onnistukkaan, sillä olin puhelimen oston yhteydessä solminut määräaikaisen Dna-liittymäsopimuksen. Myöskään puhelimen vaihto ei jostain syystä onnistunut, vaikka olin valmis pitämään liittymän, johon olen tyytyväinen. Myyjä vakuutti, että kyseinen puhelin on oikein hyvä, mutta mikäli puhelimessa on vikaa, annetaan minulle uusi puhelin tilalle, ja lähetti minut toisen myyjän luo.

  Edes uutta puhelinta ei kuitenkaan annettu tilalle, vaan myyjä olisi halunnut lähettää puhelimeni huoltoon. Tilalle tarjottiin vanhaa Nokian puhelinta, jota en ollut valmis hyväksymään. Olen maksanut uudesta puhelimesta, enkä 5-10 päivän odottelusta toimintakelvottoman Nokian kanssa.

  Puhelimen minulle myynyt myyjä ei missään vaiheessa maininnut, että Dna-liittymän solmittuani menetän palautusoikeuden, joka oli ainoa syy siihen, että uskalsin puhelimen ostaa. Oli tämä sitten vahinko tai ei, minulle on kaupan yhteydessä jätetty kertomatta oleellisia tietoja. Minulle on luvattu palautusoikeus, ja tapahtunut virhe on myyjän eikä minun.

Kommentointi on suljettu.