hmv.com – Elokuvia, musiikkia ja pelejä.

Historia

HMV on Iso-Britannian suurin globaalisti toimiva viihdetuotteisiin keskittyvä vähittäiskauppaketju. HMV:n toimintahistoria on kunniakkaan pitkä alkaen vuodesta 1921. Tänään ketjulla on 273 perinteistä myymälää sekä verkkokauppa. Työntekijöitä ketjulla on lähes 14000.

Tuotevalikoima

Musiikin, elokuvien ja pelien lisäksi HMV myy myös tekniikkaa sekä lippuja erilaisiin tapahtumiin. Tuotevalikoima on todella laaja edellä mainituilla osa-alueilla.

Hinnat

Hinnat ovat pääsääntöisesti selvästi Suomen hintatasoa alhaisemmat. Brittiläisiin kilpailijoihin verrattuna hinnat ovat halvimmasta päästä. Oman kokemukseni mukaan monen tuotteen saa edullisimmin juuri HMV:stä. Sivustolla on usein alennuskampanjoita, joista voi löytää tuotteita todella edulliseen hintaan.

Toimitus

HMV arvio toimitusajaksi Euroopan sisäisesti 5 – 7 arkipäivää. Muualle maailmaan toimitusaikojen kerrotaan olevan 7 – 10 arkipäivää. Suomeen toimituskulut ovat 2,5 puntaa per tavara, eli vähän alle 3 euroa.

Nettisivut

HMV:n verkkosivut ovat aika kirjavat ja sivut ovat täynnä liikkeen omia mainosbannereita erilaisiin kampanjoihin. Hakutoiminnallisuus on kuitenkin varsin toimiva ja siinä on hyvät rajausmahdollisuudet. Halutut tavarat löytyvät kyllä suhteellisen helposti, kunhan ei anna sivuston värikkyyden häiritä.

Maksutavat

Maksutapoina käyvät luottokortit ja Visa Electron. PayPal maksutavat puuttuminen on miinusta.

Luotettavuus

80-vuoden toimintahistoria kertoo omaa kieltään HMV:n luotettavuudesta. Emme usko, että luotettavuuden kanssa tulee ongelmia.

Kokemukset

Vertailimme hiljattain julkaistun Harry Potter Blu-ray boxin (kaikki 8 elokuvaa) hintoja lukuisten verkkokauppojen välillä. Päädyimme siihen, että halvimman hinnan tarjosi HMV. HMV:llä hinnaksi muodostui postikuluineen vähän alle 40 euroa. Vertailukohtana esimerkiksi gigantissa vastaava boxi maksaa 56,90 euroa. Gigantissa on kokemustemme mukaan yleensä uutuus elokuvissa Suomen halvimmat hinnat.

Teimme tilauksen 11.12.2011 ja maksoimme ostokset luottokortilla. Lähetys oli perillä Suomessa 23.12.2011. Tilauksen saapumiseen meni siis 10 arkipäivää, joka on selvästi sivuston arviota 5 -7 arkipäivää enemmän. HMV ei antanut tietoa siitä milloin paketti oli lähetetty, joten emme tiedä kauanko meni lähetyksen käsittelyyn ja kauanko matkoihin. Tilaus tehtiin joulusesongin aikaan, joten tämä seikka on saattanut hidastaa käsittelyä. Tilaus oli pakattu hyvin pahvilaatikkoon. Alla on kuva postipaketista.

hmv.com elokuvia, musiikkia ja pelejä

Yhteenveto

Tuotevalikoima: laaja
Hinnat: 
halvat
Toimitus:
kohtuu hintainen mutta melko hidas
Nettisivut:
sekavat
Maksutavat:
 suppeat
Luotettavuus:
hyvä

 

Share
Kategoria(t): Iso-Britannian verkkokaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa hmv.com – Elokuvia, musiikkia ja pelejä.

  1. samppa sanoo:

    Mites arvolisävero? Tuleeko hmv.comin tilauksiin Suomen päässä lisäkuluja?

    • verkkoshoppailu sanoo:

      hmv.com lähettää tuotteensa Iso-Britanniasta, joka kuuluu eu-veroalueeseen. Eli Suomen päässä ei lisätä tilaukseen lisäkuluja.

Kommentointi on suljettu.