Play.com

Historia

Play.com on Jerseyn saarilla sijaitseva viihdetuotteita myyvä verkkokauppa. Se on perustettu vuonna 1998. Play.com on noussut todella suosituksi ja sillä on jo yli 14 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakkaita ympäri maailmaa. Japanilainen Rakuten osti Play.com:n syyskuussa 2011 25 miljoonalla punnalla.

Tuotevalikoima

Play.com on kasvattanut tuotevalikoimaansa huomattavasti vuosien varrella. Vielä vuonna 2000 se myi ainoastaan DVD-elokuvia. Nopeasti tämän jälkeen valikoimiin tulivat CD-levyt ja videopelit. Vuonna 2004 Play.com laajentui myymään myös elektroniikkaa ja kirjoja. Vuonna 2006 tuotevalikoimaan lisättiin tietokoneet, julisteet ja t-paidat. Tämän jälkeen tuotevalikoimaan on lisätty vielä Blu-ray elokuvat, vaatteet, MP3:t ja pääsyliput. Nykyään tuotevalikoima kattaa kaikki tuotekategoriat yhteen laskettuna noin kymmenen miljoonaa eri nimikkeitä.

Play.com tarjoaa myös PlayTrade palvelua, jonka avulla kuka tahansa voi myydä omia tuotteitaan Play.com sivuston kautta. Tätä palvelua käyttäen voi ostaa ja myydä myös käytettyjä tavaroita. PlayTrade myynneistä saadut rahat tilitetään PlayFunds tilille, josta ne voi siirtää edelleen omalle pankkitilille.

Hinnat

Play.com osoittautui yhdeksi halvimmista nettikaupoista tekemässämme DVD ja Blu-ray elokuva hintavertailussa. Kirjojen hintavertailussa Play.com oli toiseksi halvin heti Book Depositoryn jälkeen. Hinnat ovat varsin kilpailukykyiset myös muiden tuotekategorioiden osalta.

Toimitus

Toimitus on Suomeen ilmainen kaikissa tilauksissa.

Nettisivut

Sivusto on ulkoasultaan hyvin selkeä ja toimiva. Tuotteet on jaoteltu selkeästi omiin kategorioihinsa ja tuotehaku toimii hyvin. Tekstihakuja on helppo myös rajata kategorioittain. Sivujen hyvästä käytettävyydestä on helposti pääteltävissä se, että niitä on kehitetty jatkuvasti useiden vuosien ajan.


Maksutavat

Maksutapoina käyvät luottokortti, lahjakortti ja PlayFunds.

Luotettavuus

Play.com on luotettava ja vakavarainen nettikauppa, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1998 lähtien.

Kokemukset

Teimme koetilauksen Play.com:n 3.11.2011. Maksoimme ostokset luottokortilla, koska PayPal maksutapaa ei ole saatavilla. Lähetyksenseurannan mukaan Play.com lähetti tilauksen seuraavana päivänä 4.11. Paketti oli perillä Suomessa 14.11. Tilauksen käsittely oli siis ripeää, siihen kului vain yksi päivä. Matkoihin tilauksella meni sen sijaan peräti 6 arkipäivää. Alla on kuva postipaketista.

Play.com lähetys

Yhteenveto


Tuotevalikoima: todella laaja
Hinnat:
halvat
Toimitus:
ilmainen
Nettisivut:
hyvät
Maksutavat:
suppeat
Luotettavuus:
hyvä

 

Share
Kategoria(t): Elokuvakaupat, Jerseyn saarten verkkokaupat, kirjakaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Play.com

 1. Kale Laakkonen sanoo:

  Play.com on samanlainen kuin niin monet muutkin nettikaupat: niin kauan kuin kaikki menee hyvin, olet tietysti tyytyväinen. Mutta heti kun pienikin ongelma ilmenee, olet kusessa.
  Play.comin nettisivut ovat täydellinen labyrintti, kun yrität hoitaa ongelmatilannetta. Sinulle lähetetään s-postia postilaatikoista, joihin ei voi vastata. Joudut siis aloittamaan aina alusta, ja selittämään kaiken yhä uudestaan ja uudestaan. Saat vastauksen aina eri taholta.
  PlayTrade, eli Play.comin kautta tavaraa myyvät yksityishenkilöt sekoittavat pakan täydellisesti, enkä voi suositella näiltä viimeimainituilta tilaamaan yhtään mitään.
  Itse odottelen viidettä kuukautta hyvitystä viallisesta tuotteesta, jonka palautin. Kahdesti se on jo luvattu, mutta maksettu nolla kertaa.
  En voi suositella kenellekään tämän kokemuksen jälkeen.

 2. Tero M. sanoo:

  Lopetin aikoinaan Playsta tilaamisen kokonaan, koska he muuttivat hinnoitteluaan siten, että muut kuin britit maksavat tuotteista enemmän (eli käytännössä ne ’ilmaiset toimitukset’ kuitenkin lisättiin ainakin osittain hintoihin).

  Ensi alkuun tämä tapahtui vain kun tilaus jätettiin euroina (valuuttakonvertteri veti siis rankalla kädellä kotiinpäin), mutta käytäntö siirtyi myöhemmin sellaisenaan myös niihin tilauksiin, joissa luottokorttimaksu valittiin maksettavaksi puntina.
  Mikä lienee käytäntö nykyisin, en tiedä, mutta sen verran pahasti pelihousujeni saumat ratkesivat, etten enää lähes kymmeneen vuoteen ole sieltä tilannut.

  Jos mainostetaan, että postikulut ovat ilmaiset, niin sitten niiden täytyy myös olla ilmaiset.

Kommentointi on suljettu.