CDON.COM

Historia

CDON.COM on ruotsalainen verkkokauppa, joka on toiminut jo vuodesta 1999 asti. CDON.COM on osa CDON Group-verkkokauppakonsernia, johon kuuluu noin kymmenen verkkokauppaa mukaan lukien BookPlus.  CDON Groupin osakkeet ovat listattuna Nasdaq OMX:n Tukholman Mid Cap-listalla.

Tuotevalikoima

CDON.COM tarjoaa laajan valikoiman viihdetuotteita: muun muassa yli miljoona ladattavaa tiedostoa, satoja tuhansia cd-levyjä ja kirjoja, tuhansia pelejä, kodinelektroniikkatuotteita sekä dvd-elokuvia. Esimerkiksi elokuvien osalta netistä ei juuri löydy laajempaa valikoimaa.

Hinnat


CDON hintataso on markettihintoja edullisempi. Tämä perustuu hyvin pitkälti siihen, että CDON:lla ei ole ollenkaan kalliita ylläpidettäviä myymälöitä, vaan se toimii pelkästään verkkokauppana. Lisäksi kustannukset pyritään pitämään matalina suurien ostoerien ja ison keskusvaraston avulla.  Kuitenkin verrattuna muihin samalla logiikalla toimiviin kilpaileviin verkkokauppoihin CDON hintataso ei halvin mahdollinen. Tämä selviää muun muassa verkkoshoppailu.com:n tekemästä DVD ja Blu-ray hintavertailusta.

Mielestämme CDON vahvuus on lukuisissa kampanjoissa ja erikoistarjouksissa. Näistä voi saada ajoittain tuotteita todella edulliseen hintaan. CDON esimerkiksi lähettää rekisteröityneille asiakkaille ajoittain tarjouksia, joista voi valita DVD ja Blu-ray elokuvia hintaan 0.95 euroa.

Toimitus

CDON.COM lisää tilaukseen rahtikulut. Elokuvista, musiikista, peleistä, kirjoista ja ”merchandisesta” rahtikulut ovat 2,95 euroa. Elektroniikasta, matkapuhelimista ja kodinelektroniikkatuotteista postikulut voivat olla suuremmat. Suurin osa lähetyksistä lähetetään kirjelähetyksinä eikä niihin saa seurantatunnusta. Yli 1,5kg tai muuten arvokkaisiin lähetyksiin saa seurantatunnuksen. Mielestämme rahtikulut ovat aika korkeat. Esimerkiksi yhden musiikki cd:n tai dvd-elokuvan tilauksessa postikulut saattavat olla lähes puolet tilauksen arvosta.

Nettisivut

Nettisivut ovat hyvin selkeä ja toimivat. Etsimänsä löytää helposti ja tuoteinfot ovat kattavat. Käyttäjillä on myös mahdollisuus antaa omia arvioitaan tuotteista. Hakutoiminnon lisäksi tuotteita voi etsiä kattavien kategorioiden avulla. Esimerkiksi jos on kiinnostunut pelkästään draama elokuvista, voidaan selailla erikseen uutuus draamaa, tulevaa dramaa, top-listoilla olevaa draamaa, alennuksessa olevaa draamaa jne.

Maksutavat

Maksuvaihtoehtoja ovat Klarna lasku, osamaksu ja luottokortti.

Luotettavuus

CDON.COM on toiminut jo vuodesta 1999. Harvoilla nettikaupoilla on yhtä pitkää historiaa. Lisäksi CDON.COM on osa suurempaa konsernia.

Kokemukset

Tilasimme yhden blu-ray elokuvan ja paidan 24.9.11. Maksutavaksi valittiin lasku. Tilausprosessi oli todella simppeli, mutta tilaukseen ei saanut seurantakoodia. CDON.COM lähetti paketin heti seuraavana arkipäivänä 26.9.11. Matkoissa tilauksella kesti viisi arkipäivää ja se oli haettavana lähipostista 3.10.11. Tilauksen toimitus kesti siis yhteensä vähän yli viikon.

Alla on kuva cdon:n lähettmästä postipaketista. Pahvilaatikko oli tilattuihin tavaroihin nähden turhan iso ja siitä oli täytetty puolet pehmuste paperilla. Tilaus oli siis suojattu todella hyvin.

cdon postipaketti

Yhteenveto


Tuotevalikoima: laaja
Hinnat:
kohtalaiset
Toimitus:
kallis mutta nopea
Nettisivut:
hyvät
Maksutavat:
laajat (ei paypal)
Luotettavuus:
hyvä

Share
Kategoria(t): Elokuvakaupat, kirjakaupat, Ruotsalaiset verkkokaupat Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

21 vastausta kohteessa CDON.COM

 1. V.K sanoo:

  Luotettavuus ja palveluhenkisyys romahti
  Tilasin teiltä Gerry and the Pacemakers yhtyeen The very best of. Avasin muoviset kääreet, jotka olivat täysin ehjät. Ehjä on myös cd-kotelo. Laitoin levyn soimaan autostereoihin ja ihmettelin kuinka modernit soundit 60-luvulla on saatu aikaan. Alkoi hieman epäilyttää ja kas kummaa cd-levy olikin Roxette yhtyeen Charm School.
  Kuinka voi olla mahdollista, että muovilla sinetöidyissä kansissa on väärä levy. Kuinka paljon teidän tuotteistanne on tälläisia? Levyn hinta ei ole tässä tärkeintä, vaan luottamus siihen että saa oikean tuotteen.

  Vastaus 2011-10-20 21:37
  Kiitos yhteydenotostasi.
  Pahoittelemme, että toimittamamme tuote oli viallinen. Saamme tuotteet tavarantoimittajaltamme, joka vuorostaan ostaa ne jakelijalta. Kertomuksesi perusteella virhe on tapahtunut jo jakelijan päässä. Lähetämme palautteesi eteenpäin heille

  Hei
  Ei oikein vakuuttanut tuo virheen siirto eteenpäin. Kunnon vastauksen haluan ihmeelliseen levypakkaukseen.
  Pitäisikö minun maksaa täysin väärästä tuotteesta, postitusvaivoineen?

  Vastaus 2011-10-24 16:35
  Ikävää, ettei vastauksemme miellyttänyt sinua. Saamme tavaraerät varastoomme tavarantoimittajaltamme, ja mikäli kyseessä on muovittu levy, ainoastaan asiakkailta tullut palaute voi kertoa meille mikäli tuotteessa on jotain vikaa.

  Kiitoksia vain.
  Minua ei todellakaan kiinnosta lähettää teille muutaman euron levyä takaisin. Laskutuskin on Klarnan kautta, joten ko. vaiva on turhaa asiakkaan kiusausta. Katson seuraavalla kerralla luotettavamman kauppakumppanin

 2. Pekka T sanoo:

  Cdonista tilasin joskus muinoin halflife2 pelin, avasin paketin peli oli kääreissä avasin kääret ajattelin alkaa asentaa mutta eihän se onnistunut cdkey oli jo käytössä, lisäksi dvdkotelossa olevaan pahviin missä cdkey sijaitsee oli kirjoitettu kuulakärkikynällä jotain tunnuksia mitkä oli sitten sutattu.. valitin asiasta lähettivät uuden sitten piti tulla palautuskuori uuden pelin mukana ei tullut.. olisi pitänyt sitten maksaa vanha peli kun uhkasivat perinnällä, noh lähetin sitten itse pelin takaisin..

 3. Laura M sanoo:

  Karmea pulju.
  Olen valehtelematta saanut sieltä ainakin kymmenet rikkinäiset kannet, vaikka yksikään muu firma ei ole sellaisia koskaan postittanut. (Sitten voidaan miettiä, miksi jaksoin käyttää palveluja aina niihin kymmenensiin rikkinäisiin kansiin asti, hmm…)
  Nyt on kuitenkin niin, että viimeiset kaksi tilausta aiheuttaneet sen, etten IKINÄ enää osta lafkasta mitään.

  1) Ostin joululahjaksi cd:n, tilasin marraskuun viimeisellä viikolla ja piti viidessä päivässä olla perillä. Ei tullut jouluksi, tuli tammikuussa.

  2) Tilasin tuossa maaliskuun alussa cd:n ja 8.3. tuli sähköpostiviesti, että cd on postitettu. No, ihmettelin, että jopas kestää taas cd:n saapuminen, kunnes eilen (14.3.) tuli sähköpostiviesti, että cd on tullut heille takaisin asiakaspalautuksena ja he maksavat mitä pikimmin cd:n hinnan takaisin, ”mutta tämä saattaa viedä aikaa.” No, cd:hän ei ole koskaan postilaatikosta kolahtanut, eikä sen kokoisen paketin luulisi postiinkaan päätyvän. Postista ei tullut saapumisilmoitusta, eivätkä he tienneet siellä asiasta mitään. No, lähetin CDON:ille sähköpostiviestin, että miten perkeleessä cd voi tulla heille asiakaspalautuksena, jos minä, se _asiakas_ en ole siitä nähnyt vilaustakaan. Vastauksena tuli, että kiitos palautteesta, en tiedä, miten se cd nyt on täällä, mutta anyways tilaa ihmeessä uudelleen, jos sen cd:n todella haluat.

  Fhouåiwohufhoahouahuiaghuigehuega saamarin urpot.

 4. Esa sanoo:

  Itsellä on kyseisestä firmasta lähinnä positiivisia kokemuksia. Viimeisimmässä toimituksessa oli tosin yksi kolmesta PC-pelistä vaihdettu mystisesti johonkin täysin väärään tuotteeseen, jota en todellakaan ollut tilannut. Kyseessä oli viiden euron arvoinen pc-peli, joten en kyllä noin pienen summan eteen ala maksamaan postikuluja tai palauttamaan tai vaihtamaan tai muuten tekemään asialle mitään. Kiitti vaan ihan *piip*.

 5. Toni A. sanoo:

  Eipä ole minulla ainakaan valittamista cdon.com:sta.
  Tilasin heiltä kannettavan tietokoneeni joka on jo melkein vuoden ollut.
  Taitaa olla vieläkin Acerin paras malli tämä kannettava, ja oli reippaasti halvin kaikista nettikaupoista hinta cdon.com:lla kun tämän tilasin.

 6. Kaarlo K. sanoo:

  OK kauppa jos ei tarvitse olla heidän asiakaspalvelunsa kanssa tekemisissä. Vuosi 1984:n Asiakastyytyväisyysministeriön virkailijoita kuutamolla. Ei kannata siis valittaa mistään mitään. Ole tyytyväinen vaan, että olet saanut muuta paskaa kuin mitä tilasit.

 7. salakelmi sanoo:

  Vajaa sata tilausta takana eikä mitää ongelmia ole ollut, ette vain osaa.

 8. Jontse sanoo:

  ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET OSTAKO CDON.COMilta ainakaan tietokoneita, koska posti eli itella osaa kyllä hukata paketin halutessaan, itse en ole saanut sovitussa ajassa pakettia, sain ilmoituksen postista että paketti on saapunut, menin kaverini kanssa (jolla auto) hakemaan pakettia postikonttorista, sain tietää ettei paketti ollut saapunut.

  CDON.com on minulle CDOFF.COM niin kauan kunnes saavat jonkin muunkin kuin itellan (”lue:varastella”) lisäksi toisen yhtiön toimittamaan tuotteet perille!

 9. Kypsä sanoo:

  CDon. Piiiiitkät toimitusajat,, en ymmärrä kuinka dvd levyjen toimitusajat voivat kestää 5-8 päivää.. Tilaan jenkeistä usein leffoja jotka ovat olleet postilaatikossa jopa 3-4 päivän päästä tilauksestani… Uskomaton puulaaki, ei voi kun ihmetellä toimituksien hitautta.. Valikoima on ikävä kyllä kiitettävällä tasolla, joten harvinaisuuksien hankinnoissa on pakko turvautua kyseisen puulaakin palveluihin.

 10. Jossu sanoo:

  Ikinä en enää tilaa CDON.com:sta mitään. Toimitusajat eivät ole ikinä pitäneet, vaan toimitusaika venyy jopa kuukausiin. Tämän jälkeen ilmoitetaan, että osaa tuotteista ei saatavilla. Nyt yrittävät periä minulta laskua tuotteista, joita en ole saanut. Sivuilla lukee, että tilaus peruttu, ja asiakaspalvelu sanoo, että tilaus lähetetään mahdollisimman pian. Kun sanon, etten halua tilausta enää, he sanovat etteivät sitä voi enää perua, koska se on jo lähetetty. Hieman sekavaa.

 11. Jukka sanoo:

  niin kauan meni kaikki ok. kunnes otin asiakaspalveluun yhteyttä… sen jälkeen meni päin mäntyä rupesivat perimään korvaavista tuotteista maksua klarnan kautta vaikka en edes pyytänyt korvaavaa tuotetta vaan infosin että heidän sivuilla on väärät tiedot tuotteesta… nyt tapellaan klarnan kanssa kun eivät luovuta laskuttamista vaikka pyytämättä minulle lähetetyt tuotteet on jo palautettu cdon:lle… asiakas palvelu on ollu tuskaista molempiin firmoihin päin.

 12. Mark sanoo:

  Ei ole ollut ongelmia, aina tullut maksettua verkkopankin kautta suoraan, tasan 3 päivää on joka tilauksessa mennyt, yhteensä vähän päälle 100 euron edestä tullut tilattua tähän mennessä.

  Mitä tuohon asiakaspalveluun tulee, niin varmaankin johtuu siitä, että siellä ei kovin moni osaa sujuvaa suomea, niin vastauksissa kestää/on väärinymmärryksiä. Tuohan tosiaankin sijaitsee Ahvenanmaalla(suomen toimipiste) ainakin Maarianhamina on ollut jokaisen tilauksen lähetysosoitteena.

  • Laskut sanoo:

   Laskujen kanssa tullut sekoiltua ainakin kolme kertaa. Ne noudattavat todella ihmeellistä logiikkaa. Nyt tosin elaskut helpottaneet elämää.

 13. villekuusipuu sanoo:

  onko TEILLÄ lalava laulukirja lapsille??????

 14. Nörtti sanoo:

  On ollut ongelmia, putiikista ei vastata. Palautetusta tuotteesta ei ole tietoakaa, on varmaan helpompi ja halvempi unohtaa asia, ja tilata muualta.

 15. Nita-Minttu Tirkkonen sanoo:

  CDON on HUIJARIFIRMA!

  Tilasin viime vuonna kirjoja useassa erässä osamaksulla. Jälkeenpäin saamassani laskussa oli merkittynä kolmenumeroinen summa ”osamaksutilin avausmaksuja”. Maksu oli 40 euroa ja se meni siis JOKA KERTA kun teit uuden tilauksen. Tästä ei kuitenkaan saanut MITÄÄN TIETOA ostamisen yhteydessä, vaan sillä sivulla, jossa maksutapa valittiin, oli merkittynä AINOASTAAN vuosikorko, joka valitsemallani tavalla oli 0%. Kun valitin asiakaspalveluun oli asiakaspalvelija töykeä ja kiisti virheitä tapahtuneen. En suosittele käyttämään tätä puljua, koska selvästikin kieroilevat. Palvelu on ollut muutenkin korkeintaan kohtalaista, tilaukset tulevat milloin sattuu.

  • lol sanoo:

   kehtaa kieroilusta syyttäää tommonen vitun retu idiootti joka tehtailee joukkomurhaa yliopistoon 😀

 16. Mikko Sirkka sanoo:

  Minun tilaukseni ei ole neljään viikkoon tullut. Maksu on kyllä erääntymässä visalla. Asiakaspalvelunumero ilmoittaa ettei se ole käytössä.
  Ei oikein rehelliseltä vaikuta.

 17. Ksane sanoo:

  Tilasin cdon:lta cd:n 28.11.1014. Toimitusajaksi lupaavat 2-5 tai 5-7 päivää. Toimitusta ei kuulunut ja lähetin s-postin cdon:lle. Vastauksena tuli, että cd on loppunut heiltä ja voin saada maksamani summan takaisin. Kirjoitin haluavani rahani palautettavan, mutta vastauksena tuli viesti, että tilaus on nyt postitettu. No, tilaamani cd tuli minulle 12.1.2015 eli toimitus kesti 1,5 kuukautta!

 18. Aleksi sanoo:

  PASKA FIRMA! ”Asiakaspalvelu” on kuvottavalla tasollaja asiakasta pidetään samanarvoisena kuin kasaa paskaa! Tilasin tuotteen, odotin melkein kuukauden, mutta mitään ei kuulunut. Aloin kyselemään perään ja sanoivat, että tuotetta ei olekaan lähetetty, vaan se on vielä varastolla, vaikka ilmoituksen olin saanut postituksesta! No pyydettiin odottamaan vielä, kunnes viikon päästä kyselen uudestaan. Tällä kertaa sieltä vastataan, että tuote on luultaavasti kadonnut. SIIS MITÄ? Miten se tuote voi niiden omalla varastolla noin vaan kadota?? Pyydän lähettämään uuden tilalle, mutta se ei onnistukkaan, vaan käskevät tilaamaan uuden vastaavan 100€ kalliimmalla. Olen täysin sanaton kyseisen puljun toiminnasta.. EN osta enään koskaan mitään CDON.COMista!

 19. Jukka sanoo:

  Ennakkotilausten kanssa on itselleni ainakin käynyt niin, että vaikka luvataan, että tuote on tilaajalla julkaisupäivänä, niin tosiasiassa tuote vasta lähetetään tilaajalle julkaisupäivänä ja sittenkin kestää vielä ainakin viikon ennen kuin tuote saapuu tilaajalle. Ja siihen mennessä tilaaja on jo mahdollisesti ehtinyt ostamaan tuotteen muualta. Ja sitten kun tilaa jonkun sellaisen tuotteen joka on jo valmiiksi heidän hyllyssään, niin sellaiset kyllä toimitetaan 2-3 päivässä. Eli en todellakaan suosittele mitään ennakkotilauksia tekemään tuolta kun eivät kuitenkaan toimita niin kuin lupaavat.

Kommentointi on suljettu.