Kysely: Mikä tekee nettikaupasta hyvän?

Verkkoshoppailu.com arvostelee nettikauppoja kuuden eri ominaisuuden mukaan. Nämä ominaisuudet ovat tuotevalikoima, hinnat, toimitus, nettisivut, maksutavat ja luotettavuus.  Tässä kyselyssä selvitetään kuinka suuren painoarvon asiakkaat antavat kullekin näistä ominaisuuksista.

Kysely sisältää 8 monivalintakysymystä. Vastaaminen kestää noin minuutin. Vastaa kyselyyn niin autat meitä keskittymään olennaiseen vertailuissa ja esittelyissä. Kyselyn tulokset julkaistaan joulukuun lopussa.

[wp-simple-survey-1]

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kuvan Angry Birds rannekello!

AngryBirds rannekello

Share
Kategoria(t): Netistä ostaminen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Kysely: Mikä tekee nettikaupasta hyvän?

  1. Elias sanoo:

    Mielestäni asiakkaiden mahdollisuus antaa arvosteluja ostamistaan tuotteista on hyvä idea, mutta harhaan johtava, ellei kauppa pakota arvostelemaan ostetut tuotteet ja estä arvostelemasta tuotetta, jota ei ole ostanut. Lisäksi arvostelun kuuluisi näkyä hyvin.

    Arvostelut eivät näinkään täysin varmista luotettavuutta. Toimija voi uhrata maineensa, ja osapuolet voivat valehdella. Luotettavuuden varmistava välikäsi, kuten eBay, pystyisi turvaamaan ostajat ja myyjät, jos se ottaisi sekä rahan, että tuotteen, vastaan johonkin omista toimipisteistään toimittaen ne eteen päin vasta kun raha ja tuote ovat saapuneet ja tuote tarkistettu. Tämän lisäksi asiakas tarvitsisi jotakin, millä saa välikäden vastuuseen. Joskus vastuuhenkilön omaisuus voi toimia panttina, mutta toisinaan pitäisi saada henkilöt vastuuseen, ja joskus pitäisi jopa estää rikos ennen kuin se tapahtuu. Jos suojauksessa on yksikin aukko, huijarit etsivät sen ja käyttävät juuri sitä.

Kommentointi on suljettu.