Nettiostosten verotus ja tullaus

Tullin sivuilla on yksityiskohtaiset ohjeet Internetostosten verotuksesta ja tullimaksuista.  Tässä referoidaan tullin sivujen sisältöä lyhyesti.

EU-veroalueen sisäisiltä nettikaupoista tilattaessa ei peritä veroja, sen sijaan EU-veroalueen ulkopuolelta tavaraa ostaessa tulee maksaa arvonlisävero.  Arvonlisäveroprosentti on vuoden 2013 alusta lähtien 24% (poikkeus kirjat 10%). Lisätietoa tuotteiden alv. prosenteistavoi tarkistaa seuraavasta dokumentista. Veron määrä lasketaan tilauksen yhteisarvosta (tavara + postikulut).  Eli esim. 20 euron tilauksessa alv. olisi 4.8 euroa (20 x 0.24). Tulli ei kuitenkaan peri alle 5 euron alv. laskuja. Eli alv:n ollessa 24% voi tavaraa tilata kerrallaan ilman veroja 22 eurolla. Joissakin tapauksissa saattaa kuitenkin joutua todistamaan tullille tilauksen arvon. Verot eivät yleensä tule ongelmaksi tilauksia tehdessä, sillä tilauksia voi tehdä pienissä erissä, koska monet verkkokaupat eivät peri lähetysmaksuja.


Yli 150 euron tilauksista peritään lisäksi muutaman prosentin tullimaksu. Tavaroille on määritelty omat tullimaksunsa, jotka voit tarkistaa täältä.

Share
Kategoria(t): Oppaat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta kohteessa Nettiostosten verotus ja tullaus

 1. Pera sanoo:

  ”EU-veroalueen sisäisiltä nettisivuilta tilattaessa ei peritä veroja, sen sijaan EU-veroalueen ulkopuolelta tavaraa ostaessa tulee maksaa arvonlisävero.”

  Em. liittyy ajatusvirhe. ALV ja tuontitullimaksut eivät riipu siitä, mistä EU-maasta tuote tilataan. Vaan siitä, mistä maasta tuote toimitetaan. Esim. ebay.co.uk tilauspaikkana on EU, mutta usein ebaystä tilattu tavara toimitetaankin EU:n ulkopuolelta. Tällöin tulee kysymykseen ALV ja tuontitullimaksut sääntöineen.

 2. Jaska sanoo:

  voisi olla aika päivittää nämä tiedot sillä ALV nousee 1.1.2013 –> 24%
  ja sitten tuo raja missä se menee, muuttuu, oliko 20.76 eur

 3. verkkoshoppailu sanoo:

  Päivitin ohjeen vuoden 2013 säännösten mukaiseksi.

 4. Jokke sanoo:

  Eikös toi raja oo 5/0,24~20,83€, jolloin alv:ia ei peritä.

  • verkkoshoppailu sanoo:

   Tuo summa tosiaan tulee suoraan laskemalla. Jostain syystä raja on kuitenkin pyöristetty virallisesti 22 euroon. Tieto löytyy esim. tullin sivuilta.

 5. Ensikertalainen ja muutenkin hiukan hidas. sanoo:

  Minulle on jäänyt hiukan epäselväksi, että mihin ja milloin tuo alvi ja tullimaksut tilitetään. Saanko siitä erikseen laskun, vai pitääkö se maksaa johonkin tilille jollain viitteellä jonain ajankohtana.

Kommentointi on suljettu.